Utrogestan - zkušenosti a dávkování

83
4.5.11 21:59

utrogestan

ahoj jsem těhotná beru utrogestan na udrzeni 2-2-2 a chci se zeptat zda pomaha a jak dlouho mam brat takovy pomer protoze mi dr.nic nerekla v nemocnici jsem to brala takhle tak predpokladam ze asi dal mam mit takove davkovani.a hlavne jestli tedy pomaha jsem v 6 tydnu.
dekuji moc za odpoved :-D a jak asi dlouho se tak bere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1712
4.5.11 22:11

Já ho brala skrz hematom v děloze a dr mi říkal, že ho musím brát celý první trimestr, i když jsem tam už hematom neměla. On mi tedy sice tvrdil, že vaginálně to brát nemusím, i když v příbal. letáku je psáno zcela něco jiného, takže jestli kecal, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2046
4.5.11 22:20

Já ho brala po IVF 1-1-1 do 12.týdne, zaváděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
4.5.11 22:32

Já jsem ho brala kvůli krvácení 1-1-1 a brala jsem ho do 12. týdne i když už to potom bylo v pořádku. A já jsem ho normálně polykala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
4.5.11 22:33

V těhotenství určitě zavádět.
Jestli pomáhá… pokud je těhotenství ohroženo nedostatkem progesteronu, dochází ke špinění či krvácení apod., ale embryo se má k světu, tak jo, Utrogestan je jednoznačné řešení a určitě může pomoct.

Pokud by ale došlo k zamlklému těhotenství, embryo by bylo jakkoli geneticky špatné nebo se dál nevyvíjelo, tak nemá Utrogestan ani cokoliv jiného šanci pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
4.5.11 23:09

Užívala jsem do 12.týdne, snažila jsem se polykat, ale bylo mi po něm nevolno, tak jsem pak zaváděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65731
5.5.11 07:16

Taky jsem v těhu brala do 12.týdne 2-2-2…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
5.5.11 07:41

Ja brala 2-2-2 od 24-32tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
5.5.11 07:41

ja v tehu zavadela jen rano a vecer po jedne kulicce,mela jsem to jako doplnek..me pomahal…nejak do 12tydne,pak fakci placenta,ktera si vytvari hormony sama :palec:

pak jsem ho jednu chvili polykala a bylo mi neskutecne soufl :poblion:

ale pokud je neco spatne zalozene a nebo zamkle,tak nicemu nezabrani..ma prvni zkusenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
5.5.11 07:45
Dana1980 píše:
Ja brala 2-2-2 od 24-32tt.

Daniii,jaka je indikace v takovem tydu pro uzivani utrouse?pokud nechces napsat sem,tak klidne SZ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
5.5.11 08:07

Predtým, než som otehotnela, brala som Utrogestan 1-0-1 perorálne. Teraz ho beriem taktiež 1-0-1, ale vaginálne až do 12tt.

Čo sa týka vedľajších účinkov, nemala som našťastie nijaké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
5.5.11 08:07

Radanko,tvrdlo mi bricho,hrozici predcasny porod,cipek stale stejny,ale dali mi ho,pry brani dozravani porodnich cest :nevim:
Takze jsem vkladala ty 2mesice a malej se narodil v 42tt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
5.5.11 09:06
Dana1980 píše:
Radanko,tvrdlo mi bricho,hrozici predcasny porod,cipek stale stejny,ale dali mi ho,pry brani dozravani porodnich cest :nevim:
Takze jsem vkladala ty 2mesice a malej se narodil v 42tt :lol:

tak hned jsem chytrejsi,dekuji…tak ja jsem v tydnu kdy ty jsi zacala uzivat,zatim mam vse ok,ale uvidime jestli neco neprijde,aspon vim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59490
5.5.11 10:35

jen taková otázka? proč vaginálně? Má to lepší účinek. já ho vždy brala kvůli otěhotnění a při druhém těhu sjem ho brala i v těhua si do 14tt ale normálně jsme ho polykala tak nevim jestli je to jedno nebo je lepší zavádět pro vyšší účinek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
5.5.11 10:40

Vaginálně má jednak menší vedlejší účinky (nedovedu posoudit, já vždy jen zaváděla a bylo mi po něm strašně, každopádně první reakce doktorů byla - ale to ho nesmíte polykat, zavádějte a bude vám líp!), druhak už jsem z několika stran slyšela, že z pochvy se mnohem lépe vstřebá (i když ho nevyužitá část vyteče) a méně zatěžuje organismus, když neprochází trávicím traktem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí