Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Počítá se to od 1. dne poslední MS, takže dneska jsi 5+2, šestý týden. Pak se výpočet zpřesňuje při prvním screeningu podle velikosti plodu
@aanysek píše:
Počítá se to od 1. dne poslední MS, takže dneska jsi 5+ww2, šestý týden. Pak se výpočet zpřesňuje při prvním screeningu podle velikosti plodu
Mě práve mate to, ze jsem telisko měla vyndane o týden později než je menstruace
Děkuji
@Makcule pokud jsi měla jasně pozitivní test 4 týdny po poslední MS, tak to vypadá, že vyndání tělíska ovulaci nijak neposunulo ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Poslední menstruace mi začala 6.8 s tím, ze telisko jsem si nechala vytáhnout na konci menstruace tedy týden po - 12.8. S přítelem jsme měli Sex jen parkrat a to hlavně během prvního týdne po vytažení možná jednou v druhem týdnu po vytažení. Delala jsem si test 7.9 a ukazoval těhotná 2-3 týdny. V jakem jsem tedy týdnu? K doktorce jsem se objednala ale třeba někdo poradí 😊
Pokud test ukaze, ze jsi tehotna 2 az 3 tydny, tak jsi cca 4 + 0 az 5 + 0.
Duvod je ten, ze stari tehotenstvi se pocita od prvniho dne posledni MS a predpoklada se, ze zena ma cyklus 28 dni a k ovulaci (k oplodneni) dojde v polovine cyklu, cili 14 dni po zacatku MS.
Cili v okamziku otehotneni jsi tehotna 0 dnu, ale stari tehotenstvi je 2 + 0. Cili kdyz ti test ukaze, ze jsi tehotna X tydnu, tak stari tveho tehotenstvi je X + 2.
Ta zvyraznena veta plati i pro zeny s delsim nebo kratsim cyklem nebo s posunutou ovulaci.
Příspěvek upraven 13.09.23 v 00:41
@Janča6 píše:
Pokud test ukaze, ze jsi tehotna 2 az 3 tydny, tak jsi cca 4 + 0 az 5 + 0.Duvod je ten, ze stari tehotenstvi se pocita od prvniho dne posledni MS a predpoklada se, ze zena ma cyklus 28 dni a k ovulaci (k oplodneni) dojde v polovine cyklu, cili 14 dni po zacatku MS.
Takze ve chvili otehotneni uz jsi 2 + 0. Tehotna jsi 0 dnu, ale stari tehotenstvi je 2 + 0. Cili kdyz ti test ukaze, ze jsi tehotna X tydnu, tak stari tveho tehotenstvi je X + 2.
Paráda už to chápu, moc děkuji! Kdo by řekl ze čekám druhy když jsem takhle zmatená ale u první jsem žádnou antikoncepci neměla tak tak mi bylo vše jasný hned 😁
@Makcule píše:
Paráda už to chápu, moc děkuji! Kdo by řekl ze čekám druhy když jsem takhle zmatená ale u první jsem žádnou antikoncepci neměla tak tak mi bylo vše jasný hned 😁
Super. Jeste jsem ten prispevek malicko upravila, aby byl jeste pochopitelnejsi.
Ahoj holky,
Poslední menstruace mi začala 6.8 s tím, ze telisko jsem si nechala vytáhnout na konci menstruace tedy týden po - 12.8. S přítelem jsme měli Sex jen parkrat a to hlavně během prvního týdne po vytažení možná jednou v druhem týdnu po vytažení. Delala jsem si test 7.9 a ukazoval těhotná 2-3 týdny. V jakem jsem tedy týdnu? K doktorce jsem se objednala ale třeba někdo poradí 😊