V jakém jsem týdnu?

Anonymní
12.9.23 16:17

V jakem jsem týdnu ?

Ahoj holky,
Poslední menstruace mi začala 6.8 s tím, ze telisko jsem si nechala vytáhnout na konci menstruace tedy týden po - 12.8. S přítelem jsme měli Sex jen parkrat a to hlavně během prvního týdne po vytažení možná jednou v druhem týdnu po vytažení. Delala jsem si test 7.9 a ukazoval těhotná 2-3 týdny. V jakem jsem tedy týdnu? K doktorce jsem se objednala ale třeba někdo poradí 😊

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1977
12.9.23 16:37

Počítá se to od 1. dne poslední MS, takže dneska jsi 5+2, šestý týden. Pak se výpočet zpřesňuje při prvním screeningu podle velikosti plodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
12.9.23 16:38

Testy ukazují týdny od početí, což je +- o 2 týdny míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.9.23 20:49
@aanysek píše:
Počítá se to od 1. dne poslední MS, takže dneska jsi 5+ww2, šestý týden. Pak se výpočet zpřesňuje při prvním screeningu podle velikosti plodu

Mě práve mate to, ze jsem telisko měla vyndane o týden později než je menstruace

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
12.9.23 22:04

@Makcule pokud jsi měla jasně pozitivní test 4 týdny po poslední MS, tak to vypadá, že vyndání tělíska ovulaci nijak neposunulo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14712
13.9.23 00:26
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Poslední menstruace mi začala 6.8 s tím, ze telisko jsem si nechala vytáhnout na konci menstruace tedy týden po - 12.8. S přítelem jsme měli Sex jen parkrat a to hlavně během prvního týdne po vytažení možná jednou v druhem týdnu po vytažení. Delala jsem si test 7.9 a ukazoval těhotná 2-3 týdny. V jakem jsem tedy týdnu? K doktorce jsem se objednala ale třeba někdo poradí 😊

Pokud test ukaze, ze jsi tehotna 2 az 3 tydny, tak jsi cca 4 + 0 az 5 + 0.

Duvod je ten, ze stari tehotenstvi se pocita od prvniho dne posledni MS a predpoklada se, ze zena ma cyklus 28 dni a k ovulaci (k oplodneni) dojde v polovine cyklu, cili 14 dni po zacatku MS.

Cili v okamziku otehotneni jsi tehotna 0 dnu, ale stari tehotenstvi je 2 + 0. Cili kdyz ti test ukaze, ze jsi tehotna X tydnu, tak stari tveho tehotenstvi je X + 2.

Ta zvyraznena veta plati i pro zeny s delsim nebo kratsim cyklem nebo s posunutou ovulaci.

Příspěvek upraven 13.09.23 v 00:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.9.23 00:31

@aanysek ano delala jsem 3 a všechno pozitivní 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.9.23 00:33
@Janča6 píše:
Pokud test ukaze, ze jsi tehotna 2 az 3 tydny, tak jsi cca 4 + 0 az 5 + 0.

Duvod je ten, ze stari tehotenstvi se pocita od prvniho dne posledni MS a predpoklada se, ze zena ma cyklus 28 dni a k ovulaci (k oplodneni) dojde v polovine cyklu, cili 14 dni po zacatku MS.

Takze ve chvili otehotneni uz jsi 2 + 0. Tehotna jsi 0 dnu, ale stari tehotenstvi je 2 + 0. Cili kdyz ti test ukaze, ze jsi tehotna X tydnu, tak stari tveho tehotenstvi je X + 2.

Paráda už to chápu, moc děkuji! Kdo by řekl ze čekám druhy když jsem takhle zmatená ale u první jsem žádnou antikoncepci neměla tak tak mi bylo vše jasný hned 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14712
13.9.23 00:40
@Makcule píše:
Paráda už to chápu, moc děkuji! Kdo by řekl ze čekám druhy když jsem takhle zmatená ale u první jsem žádnou antikoncepci neměla tak tak mi bylo vše jasný hned 😁

Super. Jeste jsem ten prispevek malicko upravila, aby byl jeste pochopitelnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí