Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mě chodilo kolem osmé, světlo nesvětlo, do devíti byl zaručeně klid…praktikuji aj u mladšího a ok…
@Meganie píše:
Vidim to stejně!A dcera občas taky něco breptá ze spaní, je to sranda.
Omlouvám ze za OT
jako jo, je to sranda, ale občas už ho prosím aby byl minutu sticha a on mi i v noci brebentí
![]()
Tříletá i desetiměsíční od té doby co jde stanovit režim v 8 a přes to nejede vlak ![]()
Já dávám spát v 19:00, naštěstí bez problémů. Jsem zvědavá, jak dlouho jí to vydrží ![]()
U nás 15. měsíční každý den koupání ve 20 a do 21 zarucene spí. Málokdy se stane, že pretahne.
Starší kolem 15 měsíců mezi 23-24 hod, mladší a s ním i ta starší mezi 21:30 až 22:30. Prostě mám sovy
. Zato spí ráno a vyspime se s nima. Včera šel mladej spat ve 22 hod a dneska vstával v 10:45
( ale to byla výjimka, jinak obě děti vstávají mezi 8-9 ).
Syn usinal mezi devátou a desátou a vydrželo mu to i o půl roku později.
Syn od 9 měsíců do 18 měsíců chodil spát v 17 hodin (dobrovolně, prostě odpadnul
). A spal 12 hodin.
Teď ve 21 měsících chodí mezi 19:30-20 hodinou. Ale v posteli ještě povídá tak 10-15 minut plyšákům ![]()
Dneska šel spát v osm, ale ještě po půl deváté se tam řehnil…
Já mám bohužel jednu sovu a jednoho skřivana. Oba je dám po té osmé, skřivan usne (3 roky) do 2 minut a ráno kolem půl sedmé na nohou, sova (7 let) ještě v půl jedenácté zírá do stropu a druhý den ji budím k obědu. ![]()
Mají to tak téměř od narození, ale od toho roku určitě oba stejné až doteď.
Samozřejmě přes týden vstávat musí - školka, škola, ale to usínání je stejné i v týdnu.
To je v dítěti a to nezměníš, akorát většinou ostatní mají 2 sovy nebo 2 skřivany, já to mám takto a to je nejhorší.
@Manticora syn 16 mesicu, v 21:30-22.00,je to sova, po otci, za to spi rano aspon do8,nebo do 9… kdyz usina driv, o pulnoci je vzhuru a vyspinkany, a navicjde spat s hodinovym krikem. nepomohlo vubec nic, ani Estvil
@Monika Nika Maximovi je rok a půl a chodí spát v 19:30, ráno vstává v 7:30 a pak spí od 12:00-14:00..Někdy jsou samozřejmě výjimky..
Nam v 15mesicich chodila mezi 21 a 21:30, ted ve 2 letech je to stejne, i tak vstava kolem 5, kdybychom dali driv, bohuzel driv vstane, kdyz neusne po obede, tak jde cca ve 20hod.
Každé léto chodí až tak v deset, někdy i spíš v jedenáct. Už od mimina. Je sova nebo si to spíš řídí podle světla, je to přirozené. Já jsem jen ráda. Teď jí je tři a půl a byla dva týdny doma a zase najela na tenhle režim. Tak ten týden ve školce ještě nějak překlepeme. Jinak v zimě jí posílám po té osmé, stejně usne až tak v devět. Léto trávíme na chatě, takže nevidím důvod, proč bych jí měla nutit a od osmi sedět u chaty. Normálně chodíme večer „ven“
Dcera chodila v tom věku spát kolem osmé, teď v 5 letech o půl desáté. Osmiměsíční syn chodí spát mezi půl sedmou, sedmou.