Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Čím dál tím dýl ![]()
Přes den spí a večer usíná cca v devět. Teď se chystám na uspávání ![]()
Malýmu budou 2 na zač. března a chodí spát v 18:30 - 19:00 a spí tak do 6-ti. Přes poledne spí tak 3 hodiny. Moc šikovnej ![]()
Ahoj dcera už po obědě nespala a chodila spát mezi 19.00-19.30.
Ted jí jsou 4 a chodí pořád
Ivy, jak jsi na tom, ty s malou?
Kačka do září byla v 8 v posteli a nejpozději v 9 spala. z postele neutíkala, prostě pohoda. Od té doby, večerka v 10 - do té doby ječák, řev, boje, kravál, utíkání. v 10 jde sama, lehne si a leží a do 5 min spí.
A odpoledne spí tak 1,5-2 hod.
Tak spát chodil po koupání, to probíhalo po šmoulech a mrňouscích na Barrandově. Takže záleželo na délce koupání. Většinou do půl deváté byl v pelechu. Poslední dobou je ale čím dál těžší dostat ho do postele aspoň do devíti
Kolem dvou let ještě přes poledne občas spal. Většinou tak každý druhý den. To se změnilo po narození jeho sestřičky (bylo mu 2 a čtvrt), od té doby mi už prostě v poledne nespí ![]()
Ahoj, můj malej byl vždycky spáč i přes den. Od konce šestinedělí jsme mu zavedli večerní spaní na 8 hodinu a vstávání měl tak různě. Jina v těch dvou letech chodil spát přes oběd a pak až v těch 8 večer.
Ahoj Markit - no Nikča mi ted zrovna z ničeho nic usnula na gauči vedle mě
Jinak chodi v osm.. akorát už mi přestává přes den spát - jako dnes třeba.. proste si hodinu hraje v posteli a neusne a volá na mě že chce už ven.. Po obědě mi usíná tak 3× do týdne.. A když nespí přes den tak usíná jak dnes do půl osmé..
muj mel dva v rijnu a chpdi spat kolem7h.jak se mi kdy chce.nekdy i o pul 7.
odpoledne spi taky-2 az 3hodiny.
Nam je teda rok a pul,ale čím je Terka starší,tím spí dýl. V roce spinkala od 20hod do 7hod a přes den 40minut a teď spí od 19hod do 7hod a přes den hodinu a půl a rozhodně si nestěžuji ![]()
ahoj.Syn chodí spát kolem 21.hodiny a přes odpoledne spí tak 1-2 hodiny ![]()
tak my Marečka od miminka dávali spát před sedmou a teď je mu 3 a půl a chodí spát těsně po sedmé,někdy dřív,odpoledne,asi tak před druhým rokem,nám už moc spát nechtěl,ale někdy,vyjímečně,jde i teď.a ráno vstává posl.dobou kolem 7 půl 8,ale stane se i v 8
Chodím po o spát s ní
tak možná proto usíná, ale je fakt,ž e někdy ji jen pošleme, ať si jde lehnout a ona bez protestů jde
Malýmu byli dva v listopadu, chodí spát mezi 7-8 a vstává taky mezi 7-8, přes den spí tak čtyřikrát do týdne, podle toho jak jsme doma… Ale taky umí jít spát v deset a ráno v pět je čilej, ale to se naštěstí stává opravdu vyjímečně. ![]()
Tak ještě před dvěma měsíci chodil krásně spát i přes den, to dal 2-3h a večer usínal v 20h, vstával kolem 6-7h ráno. Pak se něco pokazilo a se spaním je to kříž
.
Nechce se mu ani přes den, ani v 22h večer
. A ráno straší od 6h ![]()
Ahoj holky - jen pro zvědavost, v kolik večer usínají Vaši dvouleťácí?? A spí (spali) ještě i přes den?
Díky za odpovědi