Príliš inteligentný batoľa?

18.1.12 11:26

Prilis inteligentne batola?

Bola som s malou u doktorky a okrem ineho som sa postazovala ze je vztekla, trucovita a tvrdohlava, vela zvatla a pozna hodne slabik, ale nehovori, mama, tata, babi znamena vsetko od dobreho rana po dobru noc, jedine dve slova ktorym priklada aj spravny vyznam je „ne“ a „jo“. Ked sa jej spytam kde ma ocicko, pozera na mna s vyrazom oprskleho pubertaka „matko ty si sa zblaznila“, alebo si dobne do ucha. Doktorka jej robila na rucke varila mysicka kasicku, a ze Viki zopakuj - a slecna jej hladela priamo do oci ze nie. Ale ked sa malej chce, tak rozumie, dokonca na poziadanie odnesie plnu plienku do kosa, alebo mne do ruk oznacenu hracku. Ale chce sa jej strasne malo, takmer nikdy.

Doktorka mi na to povedala, ze mam prilis inteligentne dieta, ze je to na nej uz davno vidiet, ze ma prilis male telo na inteligenciu co sa v nom skryva 8o

Neporadila mi ale co s tym :think: Nemate nahodou niekto skusenost, alebo radu co dalej s takym miminom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Metamorphosis
18.1.12 11:35

Jo.. Když jsem byla malá, asi do třech let jsem vůbec nemluvila, jen vydávala zvuky typu eeee = to chci.. Mamka se bála, že jsem zabržděná, až jednou babka náhodou slyšela, když jsem byla sama v pokoji, že si povídám s hračkou..
Tak na moje eee přestali všichni reagovat a prý jsem velmi rychle začala mluvit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
24798
18.1.12 11:38

Mi řekla učitelka po prvním dni ve školce - Ta je nějak moc chytrá…
A nevím, nijak s tím „nepracuju“, jen se snažím vždycky vysvětlit, co chce atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pst007
18.1.12 11:41

A z čeho že usoudila, že je příliš inteligentní? Jak je stará?

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
18.1.12 11:42

Připadá mi, že se v posledních letech celkově rodí úplně jiná míma než dřív - kouknete jim do očí a je to pohled dospělého, komunikují úplně jinak a připadají mi, že jsou mnohem inteligentnější a starší než my.. :hug:

• Citovat
  • Upravit
5724
18.1.12 11:43

Buď za to ráda, že je šikovná, a měj s ní trpělivost. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.12 11:45

Mala ma 15 mesiacov, a neviem z coho to doktorka poznala … povedala „to je na nej vidiet“ :nevim: Jedine cim sa (podla mna) mala lisi je ze zacala strasne skoro chodit, nemala este ani rok a dokazala aj zliezt z postele zadkom napred ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
18.1.12 11:47

Jestli se inteligence projevuje tvrdohlavostí, tak mám doma malého génia :mrgreen:.

Ale vážně, chtěla jsi radu - Žádná extra opatření bych nezaváděla, dále bych se k ní chovala a rozvíjela její osobnost jako dosud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.12 11:48
Clarkia píše:
Buď za to ráda, že je šikovná, a měj s ní trpělivost. :palec:

No … na jednu stranu som rada, na druhu sa bojim, tiez som az do 6 rokov bola chytre dieta, a potom sa zo mna stal neskutocne pohodlny lenoch :think:

A ta trpezlivost .. obcas sa mi zda, ze to smrade straca trpezlivost so mnou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
18.1.12 11:50

Hele, tyhle děti jsou jiný. Jsou vysoce inteligentní, ale spíš bych to označila za nějakou formu moudrosti nebo zkušeností, co si sem přitáhly odjinud. Můj týden starý prďola se mnou komunikuje telepaticky a je to síla..
Takže bych na tvém místě k ní nechovala jako k malému dítěti, ale jako k parťačce, která narozdíl od tebe ještě tolik neovládá zákony naší civilizace (společenské chování, a tak :-) ). Jestli je jako moje mimi, tak se ani nedivím,že vás s „kde máme očičko“ posílá do.. kamsi. :lol:

• Citovat
  • Upravit
525
18.1.12 11:54

hmgvhjflkhhjujf gghjmn,.,,,..ů-.vmnmjulůl,.lmbklbbnnnnnbbbbgbghgn vnb bbffghffbfghghhhhbbnnnhjmbhjbj xmkjoluzhníáioljhhhzghgjjgghjhijhhjujkjkuiuifffdtttzfgfffvbvhg,kghghhhhhnbgggggggggggggggggvvvvvvvvvvvvvvvbbvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrtttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooopppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pst007
18.1.12 11:58

A nemyslela to ta doktorka třeba jako vtip? Nebo nechtěla vás jen tak potěšit? Jinak viz stránky nadanedeti.cz nebo podobně - za vysoký nadprůměr se považuje víc než 20smysluplných slov v roce věku, například, nebo že už skládá věty.

• Citovat
  • Upravit
29577
18.1.12 11:59
:lol: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pst007
18.1.12 11:59
Veruška22 píše:
hmgvhjflkhhjujf gghjmn,.,,,..ů-.vmnmjulůl,.lmbklbbnnnnnbbbbgbghgn vnb bbffghffbfghghhhhbbnnnhjmbhjbj xmkjoluzhníáioljhhhzghgjjgghjhijhhjujkjkuiuifffdtttzfgfffvbvhg,kghghhhhhnbgggggggggggggggggvvvvvvvvvvvvvvvbbvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrtttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooopppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

předpokládám že potomek se zapojil do diskuze sám, takže: ahoooj, mrňousi!

• Citovat
  • Upravit
4232
18.1.12 12:12
Bábi Zlopočasná píše:
Mala ma 15 mesiacov, a neviem z coho to doktorka poznala … povedala „to je na nej vidiet“ :nevim: Jedine cim sa (podla mna) mala lisi je ze zacala strasne skoro chodit, nemala este ani rok a dokazala aj zliezt z postele zadkom napred ..

Hmm tak to je naše Ela, akorát mluví, má asi tak 8-10 slov, který celkem aktivně používá.
Ale je to samý ham, mňam, ťapy apod. a když se jí nedostává slovní zásoba, tak je to eeeee a řev :lol: . A z postele a do postele umí taky už docela dlouho, jezdí na motorce, sama si vyleze na houpacího koně a chodit začla taky brzo. Přehnaně inteligentní mi teda nepřijde, takovejch dětí je hodně. Je pravda, že je výraznější než byla Lucka. Ale ono je to taky povahou, Lucka je těžkej introvert a Ela zase extrovert.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí