Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
bábi, mně taky přijde normální, dle mých dětí, spíš bych řekla, že doktorka tím myslela, že bude silná, svérázná osobnost, což nepochybně jo, a že si dělá, co chce
… většina dětí navíc fakt mnohem dřív rozumí než mluví… a rodiče neposlouchá ![]()
Já jsem se sama trošku udivila nad „inteligencí“ své dcery, zdá se mi divné, že na nás používá už teď slova „maminka, miminko, Kájinka, apod“, ale to jsem si spíš než zvýšením iq odůvodnila tím, že by mohla mít hudební sluch, ráda po nás opakuje a hezky intonuje.
Bábi Zlopočasná píše:
Liz, ona mi to doktorka asi trikrat zopakovala … Ja fakt neviemobcas sa na malu divam a pytam sa ci vobec nieco v tej hlave ma … A potom si otec zabruci pod fuzy - viki mohla by si mi doniest naspat tu propisku co si ukradla - a mimino sa dvihne, dojde po propisku a donesie ju otcovi.A neviem ci to myslela zo srandy alebo vazne, toto je moje prve mimino a k tomu este aj prve mimino v mojom sirsom okoli takze nemam s cim porovnat.
no já teda nevím, ale řekla bych, že to moc řešíš. Máme zhruba stejně staré děti. Simča z postele umí slézt asi od 10 měs., chodit začala v roce. Napodobí zhruba 20 zvířátek a řekne dalších cca 15 slov. Umí ukázat většinu částí těla.
Normálně zvládá „pokyny“ typu - najdi pejska, otevři šuplík a dej pejska do šuplíku. Nebo třeba nás vidí, že se obouváme ven a tak si přinese svoje botečky a snaží si je sama obout atd.
Z toho, že tvé dítě neukazuje části těla, ale „inteligentně“ se u toho tváří rozhodně nic poznat nejde. Buď vůbec neví, co po ní chceš a nebo se jí prostě nechce.
Prostě se k dcerce chovej normálně, hraj si s ní, čtěte třeba knížky (to tu naši moc baví) a snaž se jí normálně rozvíjet.
Ja to nejak moc neriesim. Dostala som informaciu, najprv ma potesila, potom prekvapila a potom som sa ju snazila nejak spracovat, pochopit comu nerozumiem ![]()
Rozhodne nemam na slecnu prehnane naroky a nemyslim si ze je hned genialna, aj ked predpoklady byt malicko nad priemerom mala po kom podedit. (Na druhu stranu, v rodinach sa asi bezne netraduje ked sa tam vyskytne podpriemerne individuum
) Len som proste chcela vediet ako si to vysvetlit a vyuzit ![]()
K tej osobnosti … no, odkedy mame malicku tak sme obaja s manzelom pochopili, preco u nas aj u nich existoval specialny remen a vareska ![]()
Bábi Zlopočasná píše:
K tej osobnosti … no, odkedy mame malicku tak sme obaja s manzelom pochopili, preco u nas aj u nich existoval specialny remen a vareska
tak to treba nechapu ![]()
rocni dite a remen a varecka? ![]()
eivlis píše:Bábi Zlopočasná píše:tak to treba nechapu
K tej osobnosti … no, odkedy mame malicku tak sme obaja s manzelom pochopili, preco u nas aj u nich existoval specialny remen a vareska
rocni dite a remen a varecka?
No este nedostala .. ale uz chapem preco sme dostavali my dvaja s manzelom.