Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
krásné poledne:-)musím se zeptat,včera jsem přemýšlela,jaká budu babička:-)uhozený,to já vím,když se jí stanu až za dost dlouho,ale i tak.u nás babičky nefungujou,nechtějí ani jedna,ale já jsem sama o sobě přesvědčená,že budu jiná..neříkám,že budu k dispozici denodenně,ale budu hlídat ráda a ráda pomůžu.nechci aby vnoučata měly ke mě vztah jako má muj syn k babičce..nechce k ní,na klíně jí seděl max 2× a druhé se bojí,páč jí viděl asi 6×.taky jste přesvědčené o tom,že budete kvalitní babičky? ![]()
Já jako dokonalá matka budu zcela jistě dokonalá babička ![]()
Teď vážně, ráda bych byla použitelná babička, snad mi to půjde.
Ja urcite nebudu dobra babicka. Vzhledem k tomu, ze hranice odchodu do duchodu se cim dal tim vic zvysuje… me nejspis vynesou na lopade rovnou z prace. Uz se tesim, jak se v sedesatce budu belhat s hulcickou do uradu… dam si zuby na stul a budu uradovat ![]()
Tak neuvažovala jsem nad tím až tak, ale… Já asi nikdy nebudu taková ta typická česká babička. Chci být babička, která bude velmi šik i ve vysokém věku, jezdit do zahraničí na dovolenou a vnoučata brát sebou.
Případně mít nějakého pěkného,mladého milence
Ne, sranda. Nemůžu říct jaká budu babička, když je to za xxx let. Ale mám prosě představy, že chci být babička, která může svým vnoučatům dát lásku a nechci se štvát rodičům do výchovy. Být prostě moderní babča
![]()
Hojky, no mě to občas taky napadá a připadám si jako blázen, když mám děti ještě v plenkách
U nás je to s babičkama těžké. Tu, co bysme měli kousek, tak ta nám umřela, když měl malý rok. A tu druhou (i třetí, protože naši jsou oba znovu ve svazku manželském
)máme 300km daleko. Ale vztah k vnoučatům mají i tak bezvadný. Jen já si říkám, že 4× do roka je to prostě strašně málo na nějaký vztah.
74paja píše:
Ja urcite nebudu dobra babicka. Vzhledem k tomu, ze hranice odchodu do duchodu se cim dal tim vic zvysuje… me nejspis vynesou na lopade rovnou z prace. Uz se tesim, jak se v sedesatce budu belhat s hulcickou do uradu… dam si zuby na stul a budu uradovat
i tak
makat budem všichni do skonání ![]()
74paja píše: … me nejspis vynesou na lopade rovnou z prace…
To nás všechny
Nepočítám, že bych měla možnost na vlastní kůži si vyzkoušet, jaký to je jako důchodce nemít čas. Dneska bodužel většinou babičky pracují ![]()
pokud budu zdrava - neumru v praci, tak se budu snazit pomohat, pokud to ovsem budou chtit ![]()
sophinka píše:
budu skvělá babičkaa nesnesitelná tchýně
i tchýní bych chtěla být dobrou..ale tím si už nejsem tak jistá:-D
Snad budu jednou dobrá babička,vezmu si příklad z mojí tchýně.To je fakt ta nej babička.Můžu se na ni kdykoli a včemkoli spolehnout ![]()
Já budu děsná!!! Příšerná!!!
S dětma to nedělám, nejsem si jista sama sebou, ale když vidím, jak radím ostatním s výchovou psů
A neudržím se
![]()
Tak až budu mít jako babička pocit, že jsem snědla ho..o Šalamounovo a moje snacha bude „začátečník“ nejsem si jistá, že se udržím ![]()
Ne, v rámci zachování synova spokojeného života bude lepší, dožiju-li se babičkování-odsun nebo rovnou odstřel
![]()
74paja píše:
Ja urcite nebudu dobra babicka. Vzhledem k tomu, ze hranice odchodu do duchodu se cim dal tim vic zvysuje… me nejspis vynesou na lopade rovnou z prace. Uz se tesim, jak se v sedesatce budu belhat s hulcickou do uradu… dam si zuby na stul a budu uradovat
pch, ja v 75 letech vtrhnu do tridy a zapomenu, co jsem tam chtela ![]()
Bojim se, ze nebudu, protoze moje matka je desna babicka a ony se ty vzory dedi, i negatoivni. Moc bych si prala byt lepsi.
Já budu asi hodně stará babička…
už teď jsem v babičkovském věku… ![]()