Príliš inteligentný batoľa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15404
18.1.12 12:17

Já mám doma něco podobného ;) Podle naší Mudry velmi silnou osobnost, až nebezpečně chytrou :lol: :lol: Na prohlídkách se vždycky smějeme, protože se prcek chová jako dospělý - gesta, vyjadřování… Prostě říkala, že do budoucna to bude trošku oříšek, že musíme přijít jak na něj :D Je to tvrdohlavec (ale má být po kom)…rád se chlubí, že umí počítat (do 6 teda, ale absolutně netuším, kde se to naučil) :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
18.1.12 12:18

Podle mě se to takhle nedá poznat, nevím,na základě čeho by to Dr. poznala? Testuje se to v pedagogicko-psych.poradně, ale testují se až starší děti, myslím, že od 4 let. Naši holku testovali v posledním roce školky.

Příspěvek upraven 18.01.12 v 12:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
18.1.12 12:21

Tak to mám asi taky inteligentni batole :)
Já nevim jak jinak se ještě tvoje dítě projevuje, ale z toho co píšeš mi přijde naprosto normální. Že nechce napožádání dělat, to co umí, tak ja nevim moje ditko to taky nedělá a ja si říkam že prostě není cvičená opička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5321
18.1.12 12:22

Asi mám doma taky inteligenta. Chodíme od deseti měsíců, z postele slezl ještě před rokem. Taky moc nemluví, je tvrdohlavej, taky rozumí všemu, ale dokáže na mě koukat - prostě zkouší. Ale podle mě máme doma úplně normální průměrný dítě. :mrgreen: :mrgreen: :) :) :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.1.12 12:27

:lol: Jedna z mých dcer vylezla na patrovou postel po žebříku v 7 mi měsících, chodila v 10 ti,v roce a půl mluvila ve větách a je to průměrně inteligentní žaba. Bude jí 13.
Podle toho se nedá soudit,že máš nadprůměrně inteligentní dítě,obvzláštˇv tomto věku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
18.1.12 12:30

Naše uměla ve 2 letech výborně barvy, mluvila ve větách v roce a půl, znala brzo písmena, v 5 letech se naučila sama číst, počítala příklady atd., vše se učila sama, protože chtěla. Tvrdohlavá je hodně. V PPP zjistili velmi vysoké IQ, přesnou výši nám neřekli. Ale myslím, že v tom roce a kus se to fakt nepozná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.12 12:41

No ja som sa pytala mudry, ci nemam malu nejak pozadu … ci nemame ist na nejake vysetrenie a tak :nevim:

Amber, ja som davno hovorila ze najskor budem mat malu carodejnicu, lebo mojho otca brat je prutkar, z maminej strany platila dedova sestra za miestnu carodejnicu, a moja mama vzdy nejakym sposobom vedela, ako veci dopadnu … nepamatam sa, ze by sa pomylila … ona tomu hovori siesty zmysel. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22012
18.1.12 13:04

Jestli paní doktorka posuzuje míru inteligence v tomhle věku a hlavně tímhle způsobem, tak potěš koště. Čímž samozřejmě nijak nesnižuji fakt, že holčička je šikovná!

Ale podle popisu se projevuje jako úplně normální batole, objevující svět a vlastní osobnost, testující hranice, možnosti, pravidla. Obě moje děti se chovaly víceméně podobně a rozhodně bych o nich neřekla, že jsou „příliš inteligentní“. Jsou to úplně normální děti.

Na Tvém místě bych se přestala zabývat podobnými prohlášeními a s holčičkou jednala způsobem, který je Tobě samotné nejpřirozenější. Někdo uznává tvrdší, autoritativnější přístup, jiný spíš ten respektující, každá jsme jiná - jediným univerzálním pravidlem by měla být důslednost, důslednost a zase důslednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
18.1.12 13:57

Babi - já se obávám, že jsem vůbec nepochopila to s tou inteligencí dítěte..Myslela jsem nejdřív, že jde o nadsázku a vtipnou hlášku doktorky ( jakože schválně, že dcera vůbec nespolupracovala ,tak to hodila za hlavu a udělala for s inteligencí), ale nedostatek smajlíků a další tvé komentáře mě vrtátili zpět na zem..

Z chování tvé dcery mi nevyplývá o inteligenci zhola nic..Je normální dle mého..V jejím věku nespolupracuje s doktorkou skoro žádné dítě - spíš kontrolu prořvou.. :nevim:

Ani nevím, co si představuješ pod tím - něco s tím dělat..S tím se nedá fakt dělat nic :lol:
Myslím, že došlo spíš k nedorozumnění. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.12 15:09

Liz, ona mi to doktorka asi trikrat zopakovala … Ja fakt neviem :nevim: obcas sa na malu divam a pytam sa ci vobec nieco v tej hlave ma … A potom si otec zabruci pod fuzy - viki mohla by si mi doniest naspat tu propisku co si ukradla - a mimino sa dvihne, dojde po propisku a donesie ju otcovi.

A neviem ci to myslela zo srandy alebo vazne, toto je moje prve mimino a k tomu este aj prve mimino v mojom sirsom okoli takze nemam s cim porovnat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
18.1.12 15:17

Hodně dětí rozumí i složitým větám, pokynům, vyprávění..Ale mluvit neumí a samy nejsou nějakých komplikovaných projevů schopny..

Ale jako kompliment od doktroky dobrý..to bych si také hýčkala. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
18.1.12 17:39
Bábi Zlopočasná píše:
Liz, ona mi to doktorka asi trikrat zopakovala … Ja fakt neviem :nevim: obcas sa na malu divam a pytam sa ci vobec nieco v tej hlave ma … A potom si otec zabruci pod fuzy - viki mohla by si mi doniest naspat tu propisku co si ukradla - a mimino sa dvihne, dojde po propisku a donesie ju otcovi.A neviem ci to myslela zo srandy alebo vazne, toto je moje prve mimino a k tomu este aj prve mimino v mojom sirsom okoli takze nemam s cim porovnat. :nevim:

Nejspíš Tě chtěla uklidnit, aby sis z toho nic nedělala, že malá nespolupracuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
19.1.12 00:28

Tak já tě nechci zklamat, ale přikláním se k názorům, že máš naprosto normální holčičku. Pokud máš pocit, že s tím musíš něco dělat, hraj si s ní a rozvíjej její schopnosti, ale nedělej závěry o její inteligenci…nemyslím to zle, ale rodiče co očekávají od svých dětí moc, nemusí dopadnout dobře a ublíží to hlavně dětem. Časem se teprve ukáže, jak na tom je.

Moje holčička chodí až od 13.měs. sama, ale z postele slezla zadkem napřed kolem 10.-11.měsíce. Znakuju s ní a na roce uměla 10 znaků, těď to už nepočítám (14 měs.). Ukazuje věci jako koupat se, zvířátka, oblečení, ale i bolí a že chce čůrat(to teda jen párkrát za den). Umí asi 10 zvuků zvířat a každé hned hlásí. Třeba v knihovně na obale knížky, že je kačenka - oblíbená „ko-ka“. + klasiku - mama, tata, ham, kuk, houpi-houpi, nee, jů, teď u ní frčí jéé apod.

Lidi soudí, že dítě vnímá a rozumí jen tomu, co řekne. Ale není tomu tak. Umí už pojmenovat spoustu věcí a nejsou schopné ti to sdělit, mluvit je pro ně těžký. Takže to, že rozumí co je propiska a donést mi přijde zcela normální. Naše dítě znakuje koupat, jen co pustí manžel sprchu, ukáže mi, že chce podat knížku a že je tam kočička co spí, ukáže, že jí bolí zoubky…

Myslím si, že dělat závěry o geniálnosti dětí je zcela mimo mísu. Prd víme, co umí a každé umí něco jiného. Nějaký prcek může jezdit na odstrkovadle, jiný broukat melodii. Důležité je je hlavně rozvíjet a dávat jim podněty a pak ani nebudou mít čas zlobit.

Jinak teď se zatím beznadějně pokouším naučit - prosím - místo křiku, tak zatím nechápe, ale nevzdávám to :mavam: .

Doporučuji znakovat, uvidíte, jak chytrá batolata vlastně jsou. Jo a na požádání před cizími lidmi a ještě k tomu mimo domov mi cvičenou opici taky jen tak neudělá, ale jak se rouzkouká, tak to lítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22012
19.1.12 09:23

Keren: to je moc hezky a rozumně napsané :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
19.1.12 11:39

Syn sám vylezl na gauč a slezl dolů po nožičkách v 11ti měsících a to proto, že jsem mu to asi tak milionkrát opakovala a strkala mu pořád nohy dolů. Pak jeden den to začal dělat najednou sám. Knížky ho zajímali dřív než hračky, u toho vydrží i 30 minut v kuse a přijde mi naprosto normální. Každé dítě je napřed v něčem jiném. Genialitu podle těchto věcí podle mne nepoznáš. U doktorky nikdy nic nepředvedl a pochybuji, že předvede. Jen otevřeme dveře ordinace a začne plakat. Skončí až když sedí v kočáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí