V kolika jste stříhali?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.5.25 20:30

V kolika jste stříhali?

Ahoj, v kolika jste poprvé ostříhali mimčo? Malému je 12 měsíců a má docela dlouhé vlásky, přemýšlela jsem že bych ho nějak ostříhala, že bych mu to trošku upravila, myslíte že je to blbost? Dost lidí si ho plete s holčičkou, což mi docela vadí :D ale když jsem to manželovi řekla, tak mi řekl že se miminka nestříhají, a že když už měla bych zajít do salónu, tak nevím jestli bych to nezvládla sama strojkem vzít strany, a nechat mu to nahoře, stříhám i manžela. Akorát se bojím abych to nezkazila, stříhali jste kdyžtak taky sami? Díky :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8655
5.5.25 20:36

Každý dítě jinak. Nejstaršího asi v roce a půl, prostredniho až kolem 2 let, ten byl plesounek. A dceru poprvé asi ve 3 týdnech, pak v půl roce, roce… roste ji to jak blázen. Teď už tedy pomaleji, ale vlasy má krásný. Nestrihat mimino, když je to třeba, je blbost. A jít s miminem ke kadeřnici je ještě větší blbost. Já teda striham i sebe, ale u těch malých dětí to zvládne snad každý, nedělá se jim přece žádný módní sestřih, jen to zkratis, kde je třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8906
5.5.25 20:40

Dcery později. Až někdy po druhém roce. Syna nějak od 10 m. Jednak byl třetí. Už jsem tak nelpěla na delších vlasech. Jemu to strašně rychle rostlo. Byla jsem s nimi tehdy 1-2×. Pak se zavedlo, že manžel a syn mají pánskou jízdu. Od té doby si řeší kadeřnictví sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.25 20:41

Ve 3 letech. Spíš ale proto abych měla klid od staršího osazenstva rodiny. Od strany muže, nenosí žádná žena dlouhé vlasy. Tak z toho nestříhají byly celé nesvé. Vidět to stejně nebylo. Jen jsou ty vlasy od doby třihání takové lepší, pevnější.
Nejspíš to bude u každýho jinak.

• Citovat
  • Upravit
8404
5.5.25 20:41

S ročním synem do salonu? 8o To snad zvládneš i sama to šmiknout tam, kde to ma moc dlouhé a vadí to např v očích, ne? Vždyť se na nějaký módní střih nehraje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8906
5.5.25 20:47

A chodí k panskému kadeřníkovi celou dobu. Tvar stříhá synovi od dvou let. Syn na to měl dost porostu. Když začínali chodit, tak za něj chtěl asi 50,–. Teď po 11 letech chce 180 nebo 200,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
5.5.25 20:54

Syna stříhám doma strojkem, nikam nechodíme, striham i manžela :lol: Roste jim to rychle, tak je to nejlepší varianta :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28680
5.5.25 20:58

Syna v 18m, dřív moc nebylo co. Pak pravidelně strojkem. Dceru v roce poprvé, pak asi ve třech, v šesti a už by to pomalu zas chtělo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
5.5.25 21:03
@Anonymní píše: Více

Jednoho v 6 měsících, druhýho v 6 týdnech a třetí ve dvou letech, holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11684
5.5.25 21:08

První dítě bylo v roce holohlavé, ale druhé jsme do jednoho roku stříhali 3×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
5.5.25 21:36

První v necelých 2 letech, sama jsem ji šmikla. Druhé, která byla vlasatice už od narození, jsem poprvé zkrátila kadeře už tak ve 3 měsících. No a nejmladšímu, který měl nádherné prstýnky vlásků, asi v roce a půl, možná později. Teď už několik let, asi od covidu, chodíme k jedné kadeřnici, všichni naráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11797
5.5.25 21:42

To je různý..dcera třeba ještě v roce měla na hlavě sotva 5 chlupů kdežto neteř ta už v roce mohla zaplétat copy…jinak teda dceru jsme stříhali poprvé asi v 18m ofinu protože iinto lezlo do očí a měla tam jen pár vlásku že se to nedalo sepnouslt sponkou…a pak pořádně stříhání bylo ve 2,5 kdy zas měla vzadu takové cancoury..tak aby se jí sjednotila délka…syna jsme stříhali prvně asi v roce…měl docela dost vlasů, vůbec mu nevypadaly ty se kterými se narodil..měl je takové chemlonovite, hrubé, roztřepené na koncích…od té doby ho strihame cca co 3 měsíce…do salonu nechodíme, neteř je kadeřnice takže nás opečovává celou rodinu ☺️ nicméně pokud by nebyla tak bych to určitě svěřila profikovi..já sama bych si netroufla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2961
5.5.25 21:49

Ja strihala poprve pred rokem a dopadlo to hrozne. :lol: :lol: Tak jsem ho musela vzit do kedarnictvi a opravila mu to strojkem. Ted ho striha tchyne nuzkama co 3 mesice, ale pred letem s nim zajdu do kaderaku, i kdyz se mu to libit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
5.5.25 22:04

Někdy v roce mi ho ostříhala mamka ( je kadeřnice).
Mu to teda rostlo pomalu, ale tak kolem druhého roku mi ho už strihala kadeřnice, neměla jsem hlídání, chodil se mnou a ona mu to vždy trochu upravila.
Doma bych se do toho teda nepouštěla ani omylem…
I manžel chodí normálně k holici :nevim: to domo samo stříhání moc nechápu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
5.5.25 22:37

Jsou to vlasy, dorostou. Pokud strojkem stříhat umíš, tak bych to vzala, bude léto. A pokud je v roce zralý na stříhání, tak na podzim budeš stříhat zas. Já měla děti asi do dvoulet plešaté, takže nejsem to správné měřítko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí