V kolika letech do školky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1104
16.8.12 08:34

v kolikati letech do skolky

Ahoj holky mám kluka tříletýho a do státní školky mi ho nevzali. Jsem zatím doma s tím že chci od října na brigádu na tři měsíce a pak opět zkusit zavolat do školky jestli mi ho třeba vezmou v pololetí. Mánžel pracuje z domu ale občas musí do práce tak to s tou brigádou nějak skoulíme. Ale o co jde každý se do mě naváži že ho nedám do soukromý školky ale ta stojí 10tisíc a to se mi dát nechce, abych vydělávala jen na ní. Malej je na ě hodně závislej jsme spolu hodně sami. Tak mi je řečeno že ho brzdím ve vývoji když ho nedám do školky a že v tomto věku musí být někde sám. Na hřiště chodíme tak si jde mezi děti sám a chodíme na cvičení tak taky v poho. Ale jsem všude s ním. Ve školce by asi dost brečel. Opravdu je nutnost cpát dítě ve třech do školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101531
16.8.12 08:38

Rozhodně není, pokud dítko není typ, že by tam sám chtěl (což byl třeba můj brácha), tak proč ho tam dávat, kor když tě vlastně nic nenutí, práci nemáš, s brigádou to s manželem zvládnete, tak proč něco dělat jen protože ti do toho někdo kecá 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
16.8.12 08:40

Nemusis delat nic co nechces.jen pocitej s tim, ze bud je to vekem a prestane byt mamanek pozdeji sam od sebe, anebo taky ne a jeho zavislost na tobe bude horsi a horsi a pak bude teprv trpet…

• Citovat
  • Upravit
10351
16.8.12 08:44

Nutnost to není, však dá ti snad někdo z těch kecalů peníze na školku? Já dala dvakrát týdně kousek po 2.narozeninách. Důvod je ten, že v naší 300ob. obci není ANI JEDNO dítě věkově k dceři, hřiště je věčně prázdné. Než abych se neustále domlouvala s kamarádkama s dětma, nebo abych pořád jezdila do města na hřiště, radši jsem dceru dala do miniškolky a nemůžu si to vynachválit. Ale pokud máte na hřišti spoustu dětí, tak bych to neřešila, kor jestli koukáš na finance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
16.8.12 08:44

Klidně ho dej až příští rok, však ono mu nic neuteče. Akorát bude víc nemocný a naučí se jedovatosti, co ještě neumí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
16.8.12 08:46

Ahoj. Nemusíš, já mám zářijový dítko a protože mi ho ve třech nevzali (brali ho jako dvouletého- tím že je zářijový), tak jde teprve letos. A znám holky, kterým nevzali do státní ani ve 4 letech a na soukromou školku nemají, tak půjde až v 5 letech. Udělej to jak to cítíš ty a na ostatní nekoukej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.8.12 09:03

Hele, já jsem ještě větší brzda, syn chodil minulý školní rok do školičky, soukromé, jako jo, něco mu to dalo. Ale když bych ho tam teď zase dala, tak by se mi tu mladší nudil, vyzkoušela jsem si to teď, že byl starší týden u tchýně a mladší na mě furt visel, takhle si přeci jen pohraje s bráchou, takže starší nikam nejde.
Takže ať si ostatní trhnou ploutví, ty sama víš, co tvoje dítě potřebuje, někdo má pocit, že od 3let dítě šíleně nutně potřebuje státní „výchovu“, v jiných zemích mají ten pocit už v 6m dítěte :roll:
Jako socializaci potřebuje, ale rozhodně ne školku za každou cenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.12 09:08

Ahoj, já učím ve školce a daleko líp zvládají děti nástup do mš až v těch 4 letech, když to není dítko, co vyloženě do školky chce a to ten tvůj není. Mám podobného chlapečka, byli jsme hodně sami na mateřský, takže závislej na mě moc a kdyby to šlo, dala bych ho až od 4 let do školky, no šel ve 3 letech a učitelka mi ho musela rvát z náruče, nejedl tam, bylo mu už špatně z hladu, ale nervíky pracovaly, no nic hezkýho, ale zvykl si…Jsou na tom ve 4 l. lépe, hodně poskočí ve vývoji a i když to bez slziček možná nepůjde ani v těch 4 letech, určitě bude ta adaptace snažší. Tyhle citlivější děti jsou ve 3 letech ve školce dost zracený, ani při hrách se moc nezapojují, hrají si tak vedle dětí, pozorují, ve 4 letech už toho kamaráda do hry potřebují…Tak jestli můžeš, určitě rok počkej :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
16.8.12 09:17

Holky děkuju on mě ještě na to ani nepřijde moc zralej a za rok by šel i kamáradky chlapeček se kterým se zná tak by šli spolu. Ted se maji sice období kdy se moc nemusi ale dřív se milovali tak snad se to vráti. Pohlídat se od babičky a od tety nechá uplně v pohodě dokonce už i bez slziček. Snažím se chodit hodně mezi děti, ale pry na hřišti do nestačí. Tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.12 09:24

@lynč Nenech si do toho mluvit od jiných, cítíš to správně, hry na hřišti, cvičení s dětmi-to úplně stačí…V tomhle věku potřebuje ještě hlavně maminku za zády a že se nechá v pohodě pohlídat, to je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
16.8.12 10:05

Ahoj, syna mám ještě malého a dva malí v bříšku se teprve narodí, ale pokud to bude možné (jako, že určo jo) tak, ve třech letech je do školky nedám. Je to strašně brzo, navíc si myslím, že sociální kontakt s ostatními dětmi má i tak (hřiště, děti kamarádek, sestřenice, bratranci atd.). Já sama jsem chodila jen do předškoláku (mamka byla na mateřské s bráchou) a nijak postižená si kvůli tomu nepřipadám. Osobně si myslím, že mamky mají dělat to, co si myslí, že je nejlepší pro ně a pro jejich děti. Navíc pokud vím u nás ve městě je problém dítě dostat i do placené soukromé školky - nejsou místa.

• Citovat
  • Upravit
457
16.8.12 10:39

Vůbec si do toho nenech mluvit! Chápu, že je nepříjemný, když tě ostatní krititují, ale ty víš sama nejlíp jak je tvé dítě připravené nebo ne. Klidně bych ten rok počkala. Vždyť na hřišti i na cvičení kontakt s dětmi má, a jak píšeš od babičky a tety se pohlídat nechá, takže zas tak moc závislej na tobě nebude.

Na mě zase všichni koukali divně, že jsem nechodila s prckem od půl roku na plavání. Marně jsem jim vysvětlovala, že všechny dostupné kurzy v okolí se konaly v době jeho spánku. Prý jsem ho měla dávat spinkat jindy, že by to taky přežil. To jsem ale odmítla s tím, že mu nebudu nabourávat jeho režim. No to bylo řečí! Chodit začneme až teď od září, to mu bude 15 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iji
249
16.8.12 15:01

Rozhodně počkej. Já to vidim zas ze zdravotních důvodů. Malá nastupovala ve 3 letech do školky a víc byla nemoná a doma, než ve školce. Doktorka mi řekla, že ve 3 letech mají dětičky ještě nevyzrálou imunitu a že každý rok je znát a že ve 4 už je to mnohem lepší. Takže pokud můžeš počkat, čekej. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
16.8.12 19:00

Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi. Ségra dala 3letého syna do školky a stejně ho v půlce roku ze školky odhlásila, protože jí děsně řvával, že tam nechce být. Zkusí to až teď. To už má malý 4 roky. O nic nepřišel. Chodila s ním mezi děti, doma s ním vyráběla a různě tvořila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucie pinkova
24.3.13 21:08

Není to povinnost. Já jsem šla do školky ve 4 letech. A bylo to hezký. Ted chodím do školy do 4 třídy a líbí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML