Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, můj dotaz je už v názvu.. Někdo mi říká, že kontrakce bolí jen v podbřišku, další zas že bolí celé břicho, respektive všude kam dosahuje děloha. Jaké jsou vaše zkušenosti?
Prvně podbřišek, jako na MS, pravidelně, přicházely a odcházely…
až pak v porodnici celé břicho až do zad
Moje zkušenost? Kontrakce = tlak jako při kadění, jako by chtěl jít ven basketbalový míč ![]()
Tak já měla pouze bolesti do kříže, každý ti řekne něco jiného, protože každý vnímá bolest jinak a každý porod je jiný, koneckonců i těhotenství ![]()
Ahoj, prasklá voda a po chvíli bolest po celém břiše až do zad (křížové bolesti)…
Mě z toho bolela pipinka. A v ní křeče-kontrakce..S ms to nemělo nic společného ![]()
Me bolela deloha jakoby spis dole, ale ted bych si to klidne dala znova, uz si to vubec nepamatuji ![]()
Ze zacatku v podbrišku a poslední treba 4 ty nejsilnější kontrakce pocitově úplně všude. Ke konci už to byla taková dost místně neidentifikovatelna bolest. Ale asi jak u koho.
Mě bolely výhradně záda v oblasti kříže. kontrakci, která by bolela v břiše jsem za 3 těhotenství a porody nezažila
Zpocatku jen a cista zada. diky tomu jsem nepochopila, ze zacinam rodit
pak uz ale takova neustavajici globalne vseobjimaci bolest.
Postupně od podbřišku až po celé břicho, ale to už byly takové bolestivé vlny od bránice až ke stydké kosti.
První porod - při kontrakcích postupující křeš břicho - záda-kyčle až do prstů u nohou, fuj. nedávno druhý porod a jen spodek břicha
U prvniho jen krizove bolesti, hodne silne. bricho vubec, tam jsem jen citila jak se mimi hybe
u druheho tak nejak celkove bolel cely spodek
Me bolel spodek delohy a cipek, jako by tama chtel prolezt velkej dinosaurus, co ma takovy ty ostny na zadech
Stegosaurus?
Asi ten… Ale byl to moc peknej porod. Cekala jsem horsi bolest ![]()
U prvniho-bolest jako při zácpě, u druhého mi začaly křížové bolesti a postupně se to rozšířilo do břicha a dolů… takze nejen ze to každá máme jinak, ale i u každého dítěte to může být jiné.