Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mohla bych se zeptat na názor. Syn chodí do speciální mš a já ho tam vodím s malým synem, kterého všechno zajímá, podívali jsme se 2 krát na zahradu a už druhý den ředitelka na nás, že tam nemáme co chodit, ok vícekrát jsme tam nešli, za týden tam dali řetěz, který tam dříve nebyl.
Nicméně hned u vchodu je pár schodů do sklepa a syn tam vždy ukazoval a já mu říkala, že tam jsou strašidla a chtěl se tam podívat, byli jsme tam cca 5 krát sešli pat schodů a hned šli na vrch viděli nás 2 učitelky to jsme se smáli a říkám, že jdeme na bubáky a oni nic, potom nás viděla 1 učitelka a hned nás okřikla co tam děláme, že ať jdeme hned pryč. Nic jsem neřekla ale druhý den zase ředitelka, že proč tam chodíme a takové, říkám že jsme tam byli párkrát, sešli schody a hned šli na vrch. Cca za 3 dny jsme šli zase do mš a ředitelka stála na vrchu a malý tam ukazoval a další syn také.. a ona no kdybyste si je tak nenaučila tak to nedělají odpověděla jsem jen, že starší syn to dělá od začátku a víc jsem neřešila. Potom jsme tam už nikdy nešli. Minulý týden jsme šli do školky a školník tam dával řetěz před ty schody. Navíc učitelky už takové zvláštní pohledy. Celkem mě to dostalo a mrzelo takové jednání ve speciální mš ale je to teď dost nepříjemné tam chodit mám pocit, že ty vztahy to narušilo. Nechápu proč hned takové vyhrocení situace když po domluvě jsme tam už nešli. Co na to říkáte?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Nezlob se na mě, ale dle mého jsi drzá jak lázeňská veverka. Nenapadlo by mne lézt na zahradu školky s mladším dítětem (také jsem takhle vodila starší) nebo scházet někam ze schodů, kde nemám(e) co dělat. Nedivím se, že to budí nevoli.
A kam ještě půjdeš, než ti řeknou, že tam ne? Kde máš ty hranici toho, kam se „ještě může“ a kam se nechodí?
@Aries6 píše: Více
Přesně, to aby si všude dali zámky a řetězy, aby jim rodiče nelezli po budově od sklepa po půdu a ze zahrady si nedělali veřejné hřiště. Ale teda vůbec mě to nepřekvapuje. V dnešní době vídám podobné matky na každém kroku. Heslo - všude můžu, všude mě vítejte a buďte na mě a mé děťátko připravení.
To, ze mas male dite, ktere je zvedave, neznamena, ze s nim muzes vlezt vsude, jen proto, ze chce vedet, co tam je…
A když se „cizí“ dítě na těch schodech nebo zahradě zraní? Nepřipadá mi, že by to bylo vyhrocení situací, spíš předcházení problému.
@Jana528 píše: Více
Co na to říkám? Že nemáš lozit tam, kam se lozit nemá
Ještě můžete jít treba nekam do jidelny, ne? Zkontrolovat jídlo, co děti pak dostanou ![]()
Situace vyhrocujes leda ty. Proč lezeš s dítětem tam, kam nemáš?
Maji pravdu. Lezes, kam nemas, vymyslis strasidla…kdyz vidi, ze rodice nemaji zdravy rozum ani nepomaha upozorneni (to ti vazne nedoslo uz po te zahrade, ze se jim nemate flakat po budove?), tak to holt musi udelat takto.
A ty neumíš říct děcku ne? To ta výchova musí vypadat
Prostě tam, kde je to uzavřené, soukromé a nevlastním to, tak tam nelezu a basta a dítě by se mohlo třeba uvztekat.
@Beruska999999 píše: Více
Přesně, chytrému napověz, hloupého trkni ![]()
Takže až jednou půjde někdo po baráku a uvidí tvoje vchodový dveře tak se zastavit a podívat do skříní jo?
Jsi drzá! Tvoje povinnost ve školce jsou hlavně děti a jejich připravenost ( pomůcky oblečení, finance…) ne vyzityrivat po budově! Naopak. Nikam se nechodí nikam se neleze! Na zahradu jenom na pozvání při akci.
![]()
Nedivím se jim, když chodíš kam nemáš. Oni jsou za ten prostor zodpovědní. Když si tam zlomíš nohu tak co?
Měla by sis rozmyslet a potom hlavně pamatovat, jestli je druhé dítě dcera nebo syn. V předchozích diskuzích mluvíš o dceři, nyní o synovi ![]()
Jsi v MŠ, ne na veřejném hřišti ani na vyhlídce, abys tam s mladším dítětem chodila objevovat zahradu a sklep, kam očividně nemáte co lézt. ![]()
Když ti jednou řeknou, že tam nemáš chodit, tak normální reakce dospělého člověka je „OK, už nikam nepůjdeme“. Nerespektuješ hranice a ještě se divíš, že to vedení řeší. ![]()
Děti chtějí kdeco. Od toho jsi rodič, abys řekla ne, ne abys z toho dělala hru na bubáky a pak byla překvapená, že to chce opakovat. Pokud dítě neumíš zastavit a vysvětlit mu „tam se nechodí“, tak to není selhání školky, ale tvoje. ![]()
Takže ne, školka to nevyhrotila. Jen narazila na rodiče, který si myslí, že si může dělat kde a co chce. Trocha sebereflexe u tebe byla užitečnější než hledání problému u učitelek. ![]()
Příspěvek upraven 13.05.26 v 06:02
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.