Laminovaný herbář?

14686
8.5.26 16:14

Laminovaný herbář?

Ahoj, dcera si má do školy vyrobit herbář. Napadlo nás sušené byliny na ten papír zalaminovat, že by více vydržely a neopadávaly. Ale zase nevím, jestli je to teplo při laminovaní nepoškodí. Máte někdo zkušenost?

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8683
8.5.26 16:36

My s dcerou to takto tvoříme a jde to. Jen je potreba mit rostliny uplne vysušené a uplne placate. Ale podařilo se ji zalaminovat i zlatý dest, velkou bleduli a modrenec. Laminovacka žije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
8.5.26 16:42
@Midaku píše: Více

Paráda, děkuju. My laminovačku nemáme, nechala bych to zalaminovat v prodejně u nás ve městě. Tak vybereme jen ty úplně placaté :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8683
8.5.26 16:44

Mozna bych se bala, jestli vam to udělají. Ja jsem se bala, ze si zničíme laminovacku a je fakt, ze u tech ne dokonale plochych to dělalo divne zvuky. Ale zatim funguje, tak snad bude i dal, uz se nam suší dalsi kytky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
8.5.26 16:46
@Midaku píše: Více

Chápu. Tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
8.5.26 17:04
@Janča6 píše: Více

Kup si ji, já ji mám doma a laminuji kde co, hlavně návody k deskových hrám a různé papírové příslušenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
8.5.26 17:35
@Zvedava1 píše: Více

To by pro nás bohužel byl jen další krám do baráku kvůli pár použitím. Ale uznávám, že třeba vám se fakt hodí. My bychom ji moc nevyužili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41944
8.5.26 17:42

Kdyby to nevyšlo, tak nalepit na čtvrtku a ty vložit do těch prospektových euroobalů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5302
8.5.26 19:18

A nemůže mít do školy fotoherbář? Oba synové měli rozumné učitelky, kterým stačilo květinu vyfotit (netřeba utrhnout a sušit) se svým jménem, značkou, aby byla fotka autentická a doplnit potřebné informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
8.5.26 19:26
@HankaHK píše: Více

Musí být sušená rostlina i s kořeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
8.5.26 20:55

Ja dceři zalaminovala narcis od kluka tak, ze jsem tu folii přejela žehličkou bez páry - dala jsem na to utěrku a vyšlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin