Množství akcí ve škole, kolik pořádá ta vaše?

Anonymní
3.5.26 16:51

Množství akcí ve škole

Kolik akcí pořádají vaše školy? U nás mi to přijde horší a horší. Chápu, že jsou potřeba, ale to je co dva týdny něco. Barevné oblečení, tematické oblečení, převleky, kostýmy, účesy, tematické svačinky… Mám to dvakrát, protože mám dvě děti, jedno na prvním stupni a druhé na druhém a asi abych se nenudila, tak každá škola má své akce. Do toho mi přijde, že jsem sama, koho to unavuje, protože ostatní maminky se v tom vyžívají.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1756
3.5.26 17:05
@Anonymní píše: Více

U přítelovo dcery, nic takového tak často není. Jen takové ty klasický. Velikonoční bazárek, karneval, čarodějnice, Mikuláš atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9153
3.5.26 17:17

Máme hodně školních i mimoškolních akcí, aktivit, soutěží.
Velkou část podkladů pro akce chystá mládež na druhém stupni v mediální výchově a v ICT. Mají nápady, které navrhnou a dál se s nimi pracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
3.5.26 17:19

tahle diskuse navlas stejná tu byla před nedávnem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16990
3.5.26 17:20

Ahoj,

máme to samé. Neustále akce a projekty a projektové vyučování. Věř mi, že jako zaměstnance mě to štve více - strašně náročné. Ale ve škole mám i své dítě a vidím na ní, že tohle projektové vyučování ji dává strašně moc informací právě tím prožitkem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2820
3.5.26 17:23

No a proc nenechas dite si to sefovat samo? :roll: vstekat se nad barevnymi dny, snad i prvostupňove dite pozna modre tricko od zelenehi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2297
3.5.26 17:25

Máme dost akci ale ne tak aby to byl akce zamestnej maminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9820
3.5.26 17:25

Potomci mají podobných akcí taky dost, ale vzhledem k tomu, že už jsou velcí (kvarta a sexta), tak to jde mimo mě a všechno si zařizujou sami, podle toho, čeho se chtějí/nechtějí účastnit. Maximálně si řeknou o nějaký finanční příspěvek třeba na nákup surovin.
Ale chápu tě, dokud jsem to musela řešit za ně/ s nimi, tak jsem z toho taky zrovna odvázaná nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31193
3.5.26 17:26

U nas taky furt. Bojkotuje to z vlastniho presvedceni dite (8r), bojkotuji to tim padem s radosti i ja. Vrtim nad tim hlavou, je mi to proti srsti, ale kdyby dite jo moc chtelo, asi se hecnu. Nastesti nechce. Asi tak 80% rodicu se v tom opravdu dost vyziva. No, nastesti to je na dobrovolne bazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2297
3.5.26 17:28

Za tohle pololetí první třída lyzarsky kurz, kurz bruslení na stadionu, návštěva divadla, proktetove akce od vysoké školy technické, přijď v čepici, učení v pyžamu, modré pondělí, běh kolem plotu, prespavacku ve škole, kurz bruslení na inlinech, pěšky do školy jo a snídaně ve škole,

Jedině co jsem musela Bo přípravu sekaček a nariznout ho na prespavacku jinak si to dítě řešilo samo nebo to řešily učitelky v rámci školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
3.5.26 17:35

Mě to taky šíleně unavuje. Mám 3 děti. A úplně jsem si oddychla, když jedno přešlo na 2. stupěň a je toho míň.
Taky nesnáším ty tématické dny. A nejhorší je, když se to sejde tak, že i ten nejmladší z toho není nadšení: např. nechce jít v kostýmu na čarodějnice a já ho ještě musím přemlouvat.
Kolikrát jsem sháněla věci na poslední chvíli. Doma tomu mám obětovaný celý velký šuplík.
Taky nechápu, jak se v tom může někdo vyžívat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8882
3.5.26 17:48

Mame akci taky dost, ale většina nevyžaduje žádnou praci rodicu, nektere tedy zaplatit. Cteni se spisovatelem, zvířátka na školním dvoře, akce s policii, setkání školního parlamentu… jen dostanu info a tim to pro me končí. Ted bude jarní focení, oblečení si deti nachystaji samy. Na barevný den si chystaly taky samy. Na den bez batohu taky… nejak nevim, proc by mě ty akce měly štvát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31193
3.5.26 17:55

@Rosebery Ja fakt nepremlouvam. Zeptam se, nechce, tim je to pro me vyresene :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22119
3.5.26 17:57

@Midaku protože je to často ve stylu, budeme se ve škole učit drátkovat, každý si přinese metr takového dratku, pět druhů navlékacích korálků na drátek, kleštičky na stříhání dratku a keramický květináč té a té velikosti. Doma to všechno opravdu nemáš a druhák to těžko sám pořídí.
Druhý den si mají do výtvarné výchovy přinést tři šípky, dva kaštany, zelenou bavlnku a flitry. A do družiny žárovku na výrobu rumbakoulí.
Další den do prvouky různé druhy klásků obilovin a tři žížaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.26 18:08

Děkuji za odpovědi. Jsem ráda, že jsou i lidé, co to vnímají podobně. Hodně věcí už samozřejmě zvládají samy, ale někdy potřebují pomoc. Ráda děti podpořím, ale po 11 letech, co mám děti v institucích se už těším, až budou mít po maturitě a nebudu muset v sedm ráno shánět květináček a semínka nebo v deset večer řešit kostým na den vody.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin