Školka, další cizí jazyk a sprostá slova

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.4.26 17:59

Skolka a sprostá slova

Dobry den, prosím anonym, aby me tu pripadne někdo nepoznal.
Syn chodí do školky, ma tam 2 nejlepší kamarády. Jeden z jeho kamarádů je klucina z Ukrajiny, živý, veselý. Ale neumí česky. My jsme trojjazycna rodina, syn česky umí perfektně, zbylé dva jazyky rozumí, řekne par slov, ale teď se s tím kamarádem aktivně uci ukrajinsky. Ne, ze by mi vadilo, aby uměl cizi jazyk, spis mi trochu vadi ten princip, ze o nej ma větší zajem. Zároveň mu nemůžu rict, at se ten jazyk neučí, ze ma další svoje, to vy pak řekl ve školce a já bych asi vypadala jak blbka.
Kluk ma zároveň starší sourozence, syn chodí domu s blbostma jako 6 7, at už je to cokoliv, každopádně jeho nejoblíbenější slovo je “suka”. Kluciny maminka nemluví česky ani anglicky, nevim jak se s ni domluvit.
Paní učitelka o tom taky vi, ale je nereálné hlídat slovnik jednoho kluka, kterymu stejně nikdo nerozumí.
Co s tím?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64981
28.4.26 18:12

To si fakt myslíš, že jiné děti než ten z Ukrajiny sprostě nemluví? Když slyším, co tahá ze školky nebo ze hřiště vnuk, tak jen zírám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33302
28.4.26 18:13
@Anonymní píše: Více

A ostatní děti ve školce žádné sprosté slovo neznají a nikd neřeknou že? Učitelky nerozuměj ani slovo jo? A jak s ním komunikují? Nepřeháníš trošku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.26 18:15

Mě by zajímalo jak se učitelky domlouvají s klukem co neumí česky.

• Citovat
  • Upravit
16086
28.4.26 18:18

Ježiši Kriste, to je nějaká provokace? Poláci a Ukrajinci mají slovo š. ukat ve významu hledat. Je jasný, že malý děti pořád hledají (hračky, kostičky, dokonce i mámu :roll: ). Takže žádný vulgarismy, malý Ukrajinec ve školce fakt neví, co to má za významy.
A six-seven je prostě módní výstřelek a říkají to děti všude - na hřišti, na kroužku, ve škole atd. Žádný závadný obsah to nemá, tak klid.

Příspěvek upraven 28.04.26 v 18:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
28.4.26 18:19

Pouč svoje děcko jak se má chovat a jak má mluvit.
Mě bylo úplně jedno, jak ostatní děcka mluví. Mému dítěti to stačilo vysvětlit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13741
28.4.26 18:21

Neřeš to, za čas to přejde. Nic jiného s tím dělat nejde. Čím méně pozornosti tomu dáš, tím rychleji to přestane dělat. Myslím, že tvůj syn není první dítě, které začalo říkat sprostá slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
28.4.26 18:21

Podle me trošku přeháníš. Ten jeden kluk zcela jiste neni jediný, kdo ví te skolce řekne nejake sproste slovo, navíc v ukrajinštine to muze znamenat neco jineho… a ucitelky to zcela jistě resi, nikoho nenechají mluvit sproste. A je jedno, jestli je to Čech, Ukrajinec, Maďar nebo Japonec… tobě spis vadi ten kluk jako takovej, jeho původ, jazyk nebo nevim, co… pokud ti dite vyrusta v 3jazycnem prostředí, kde se vsechny jazyky aktivne užívají postupně to pochyta, neboj. Čeština bude v popředí, protože žije v Česku. Ale cizojazycny kamarad fakt nijak nezabrání tomu, aby se dite naucilo jazyk, kterým mluví jeho rodice.

Příspěvek upraven 28.04.26 v 18:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.26 18:27

Ve školce to vždycky děti odposlouchají. U nás první dítě nasavalo a druhé učilo ostatní. Tak to prostě je. Mladší sourozenci mají školu života.

Rukama, nohama. Mám to za sebou z pozice učitelky ZŠ. Dostala jsem do třídy prvnaka, co neuměl česky ani slovo.

• Citovat
  • Upravit
15764
28.4.26 18:31
@zrcadlo píše: Více
сука (čti suka) není schukat jako staročesky či polsky hledat, ale je to nadávka ve smyslu třeba kurwa, je to opravdu sprostá nadávka
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
28.4.26 18:39

Ale on neříká š. ukat (česky ani polsky), ale suka. V tom je rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8889
28.4.26 18:43

Tebe čekají krušné chvíle.
Takové 67 je už staré. Včera jsem byla mládeží poučena, že teď frčí něco jiného. Jen moje hlava si nepamatuje, jak to přesně bylo. Ještě nemám naposloucháno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85280
28.4.26 18:43

No my doma nemluvime nemecky a syn nam doma ze skolky taha nemecka sprosta slova. (Zijeme v Nemecku.) Takze mu vysvetlujeme, ze se tak nemluvi. A kdyz jsem byla v satne, mluvili tak i ostatni deti v koupelne. Takze se to deje proste vsude. Holt vysvetlujeme, ze se ty slova nerikaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
28.4.26 18:45

Suka je rusky děvka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
28.4.26 18:59

Hele klid. Když ti nepřinese sprosté slovo v ukrajinštině, tak ho přinese v češtině. Doporučuji klidně vysvětlit, že se takto nemluví a dál to nepitvat. Čím více to budeš řešit, tím intenzivněji bude tato slova dítě používat. A psychicky se připrav na pubertu, to je teprve záhul. Moje dcera měla jednu dobu slovník jak dlaždič. :roll: taky jsme to korigovali a relativně z toho vyrostla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin