Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,chci se zeptat,jestli se vám někomu ke konci těhotenství stalo,že jste se vzbudili v noci a nemohli dýchat
|Moje noci za poslední za poslední dobu stojí totálně za prd,ale to předpokládám,že s tím bojujeme všechny ke konci,ale dneska v noci se mi stalo,že mě dvakrát až třikrát vzbudilo jak se dusím,nemohla jsem se nadechnout,takže mě vzbudila taková ta panika,jako když vám pod vodou dochází už uplně dech. Po probuzení už to šlo a nadechla jsem se,ale nevím,jak dlouho jsem nedýchala
Nejspíš jsem se ve spánku přetočila na záda a zalehla si tu dutou žílu,takže největší strach mám o prcka,jestli měl dostatek kyslíku a nemohlo to na něj mít vliv
Četla jsem,že když se zalehne dutá žíla,tak nejde kyslík ani mimču..
Jako těhotné se mi to nestávalo, ale když mám silnou rýmu, tak se taky v noci dusím (neumím pořádně dýchat pusou) a musím říct, že se fakt vzbudíš včas, to si příroda pohlídá…
Mě se to také nestávalo, ale neboj mimčo mělo dostatek kyslíku
a má asi se ti zdají nějaké sny
a ty se pak takhle budíš, nebo si tlačiš moc na hrudník, lehni si do stabilizované polohy to by ti mělo pomoc, budeš mít všechny trubky volné. ![]()
nespala jsi na zádech? při lehu na zádech se stlačuje dolní dutá žíla a žena může dokonce ztratit vědomí…můj manžel měl instrukce mě v noci sledovat, protože jsem se toho bála a taky se mi na zádech špatně dýchalo ![]()
No přes den se mi to stává,když sedim opřená občas..tak tak za deset minut začnu cejtit,jak se mi zkracuje dech a že se za chvíli nebudu moct nadechnout,tak stačí se na chvíli nadzvednout a pak je to zase dobrý,ale tohle byl masakr už,jak jsem spala,tak jsem se probrala,když už mi ten dech došel,bylo to fakt hnusný ![]()
Dvojmatka: jj,na zádech to nejspíš bylo,ale usínala jsem na boku,takže jsem se nějak v noci otočila,oni mě chytaj hrozně do obou boků křeče ![]()
SierraSilver píše:
No přes den se mi to stává,když sedim opřená občas..tak tak za deset minut začnu cejtit,jak se mi zkracuje dech a že se za chvíli nebudu moct nadechnout,tak stačí se na chvíli nadzvednout a pak je to zase dobrý,ale tohle byl masakr už,jak jsem spala,tak jsem se probrala,když už mi ten dech došel,bylo to fakt hnusný
Dvojmatka: jj,na zádech to nejspíš bylo,ale usínala jsem na boku,takže jsem se nějak v noci otočila,oni mě chytaj hrozně do obou boků křeče
nevím v jakým jsi týdnu, ale kekonci těhotenství je bříško tak velký, že nějak stlačuje bránici a plíce a nedostává se vzduchu…já to měla ke konci těhotenství docela dost, ale já mám navíc astma…tak já to dost připisaovala i tomu, i když celý těhotenství nic, až tak od 32tt mě to dost zlobilo! a ke konci už jsem mohla spát jen na levým boku…na pravým jsem měla napříč jedno dítě, který se tam natahovalo, jak jsem si lehla na bok…tkaže nic příjemnýho…vím o čem mluvíš! docela mi ulevovalo spaní s kojícícm polštářem, kterej jsem měla mezi nohama a odkládala si břicho!
na to spaní na zádech pozor! ![]()
Jsem 32.týden,ale břicho mám obrovský,lidi jsou z toho zděšený
dokonce i doktoři nechápou,každej si myslí,že budou dvojčata..napříč byl prcek taky,takže na boku nic moc,ale ted je prej správně,i když mě to nepřipadá,zdá se mi,že se tam pořád točí jak se mu zachce,hlavně v noci se mi vrtá až skoro v zádech někdy,takže je fakt problém najít polohu.Mám břicho nějaký hrozně citlivý a polštář pod nim mi vadí,jakoby mě to tlačí a taky mám pocit,že tam malý utlačuju hrozně ![]()
kojící polštář s těma kuličkama se líp břichu přizpůsobí, než klasika polštář…zkus to!
tak jestli máš pupek obří, tak je jasný, proč se Ti blbě dejchá…jedině se na noc dát do takový polohy…polosed…já byla týden před porodem v porodnici a tam mě naprosto vyhovovala ta polohovací postel…tam jsem se nádherně vyspala… ![]()
to mi povídej,už se nemůžu dočkat
Na biometrii ve 30 týdnu vážilo cca 1760g
Mě se to stávalo taky, když jsem čekala dceru.Začalo to tak cca měsíc před porodem.V noci jsem se překulila na záda a budila se, protože jsem nemohla dýchat.Musela jsem si rychle sednou a teprve až pak jsem se nadechla.Dnes jsou malé 3 roky a 4 měsíce a je v pořádku a po porodu problémy s dýcháním neměla nebo něco podobného.Neměj strach
.Ale chápu to.Je to hrozný pocit, když se nemůžeš nadechnout.Teď jsem ve 28tt a jsem zvědavá, jestli mě to čeká znova
.
No já v tvém termínu měla jen jako nějakou bouli
ale je pravda, že jsem byla strašně nateklá. ![]()
katyca píše:
No já v tvém termínu měla jen jako nějakou bouliale je pravda, že jsem byla strašně nateklá.
Tak se máš,já už fakt nevim,kam s tim pupkem
Ale zase neotýkám,teda prozatim..