V padesáti na VŠ....jsem blázen?

5633
7.6.25 20:18

V padesáti na VŠ....jsem blázen?

Za rok mám padesát a v záchvatu nadšení nebo druhé mízy nebo co to je, jsem se přihlásila na kombinované Bc. studium sociální práce. Přijímačky jsem udělala, přijali mě, no a já jsem teď dostala normální strach. Zatuhlý mozek, stres, časová náročnost. V práci to po mně nevyžadují, tak zvažuji, že jestli mi to bude víc brát než dávat, tak s tím seknu. Tím se uklidňuju 🙏 Holky, je tu nějaká „stará“ studentka a jak to případně zvládáte? Jde to ještě do hlavy? Šly byste do toho znovu? Nevím, co jsem si představovala…ale už teď z toho nespím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35893
7.6.25 20:20

Mamka dělala Bc. taky v 50 ale kvůli práci a zvládla to. Máte všichni můj obdiv. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.25 20:21

Manžel začínal studovat ve 45 letech, příští rok bude končit. Už dělá magisterské studium. Je to jeho 3. VŠ. On je velmi chytrý, takže to jde. Já si dělala jen kurz a to byl hukot, ale chci jít dělat bakalářské studium, tak uvidím.
Uvidíš, každý je jiný. Třeba to budeš mít v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
24713
7.6.25 20:23
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9031
7.6.25 20:28

Nejsi blázen. Mozek se má stejně zaměstnávat celý život. Na vysoké jsem měla různě staré kolegy/kolegyně. Několik jich bylo kolem padesáti nebo přes. Každá v oboru pracovala léta. Aby mohla zůstat, tak musela mít magistra.
Držím palce, ať se daří a nadšení zůstane :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24844
7.6.25 20:34

Na dálkovém studiu vš byli lidi i kolem 50. dali to OK, neměli už malé děti, měli jsme komb. studium jednou za dva týdny pátek a soboty, pak teda nějaké přednášky, semináře a zkoušky.. tenhle obor dáš, není to medicína.. měla bys mít podporu rodiny a najít si v kruhu dvě tři osoby k sobě, co si budete pomáhat, přeposílat materiály třeba nebo řešit osobně to, co nejde on-line, kdybys tam pokaždé nemohla.. uteče to.. pokud na to máš čas a chuť, tak vzhůru do boje :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.25 20:38

Zrovna z tohoto oboru asi budeš zklamaná, jestli čekáš hlavně tu sociální práci. Jestli nechceš tu sociální pracovnici dělat, tak je to podle mě ztracený čas, který lze využít lépe. No a jestli si tím řešíš nějaký problém, a to u těchto oborů a profesí je úplně běžné, tak bych se na to spíš vykašlal.

Lepší je u věku uvádět +- pět nad nebo pět pod, aby tě lidé nepoznali. Takže třeba 45 let že ti je, 56 nebo tak.

Ať se ti na VŠ daří a baví tě. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
9031

Dělala jsem školu dálkově. U nás se sešel fakt široký věkový rozptyl. Od 20 r + po 50 r +. Za těch pět let bylo několik miminek. Mini účastníci přednášek.
Jedna měla za tu dobu dvě. Každý si tykal. Fungovala spolupráce, když něco vypracoval, tak poskytl ostatním.
Hezké období. Scházíme se pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Co jsi měla u přijímaček za otázku?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.25 20:43

Kamarádky maminka měla po 50. Dělala nějaký zkrácený kurz na VŠ, ze kterého by mohla hned přestoupit do 2 ročníku vysoké. Taky to dala a s přehledem.

• Citovat
  • Upravit
5633
7.6.25 20:49
@sobospaly píše: Více

Bylo jich 50, hodně z praktického života. Na jistotu jsem věděla tak čtvrtinu, další jsem tipovala, co mi přišlo logické, hodně čtu, sleduju zprávy. Tak třeba: kde je vrchní soud, co je taylorismus, co je respitní služba, co dělá probační a mediační služba, z čeho se skládá superdávka, které ministerstvo řeší azylovou politiku, jaká je výše min. mzdy, jakou rodičovskou berou rodiče vícerčat, víc si nevzpomenu. Ale skončila jsem o 20 minut dřív a dala jsem to na 78%. Šla jsem tam s tím, že to sabotuju (neučila jsem se) a nebudu mít dilema…no a teď ho tedy mám, až me z toho bolí žaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.25 20:51
@Veveří píše: Více

To je první kolo. Tam je ten test plus jazyk. Ale pak je ještě druhé kolo, něco jako pohovor. Na soc. práci se hlásí hodně lidí, protože tam není matematika. To první kolo je filtr, pak jim záleží na tom pohovoru, tam už se jde po znalostech a po motivaci. To jsi přeskočila? 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.25 20:52

Mě bolel žaludek včera, dal jsem si pár meruněk, takových těch tvrdých, nezralých, kyselých, a bylo mi líp. Doporučuju ti to zkusit taky. :)

• Citovat
  • Upravit
5633
7.6.25 20:52

Zabývám se plánováním v sociálních službách, zák. 108 se po mě nevyžaduje, ale chtěla jsem si trochu rozšířit obzory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42188
7.6.25 20:54

Všude to tak není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...