Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojda, jsem skoro 3 týdny po porodu, když mě tak nějak přestává bolet nástřih a stehy tedy ještě nějaké mám, tak mi přijde, že mám zánět, strašně mě svědí dole
sprchuju se studenou vodou ještě víc než předtím, protože to jediné mi opravdu aspoň na chvilku uleví…
Prostě znám svoje tělo a vím, že mám zánět, ale vůbec nechápu z čeho a proč ![]()
Je víkend a nechce se mi je v nemocnice otravovat, ale jestli to zítra bude stejný, budu asi muset ![]()
Nemáte s tím někdo zkušenost? Radu, jak tomu pomoct? Vím, že mi asi napíšete jet do nemocnice, ale to mám jako úplně poslední možnost.. hlavně vůbec nerozumím tomu, jak jsem zánět mohla dostat…
Jsem z toho už vyřízená, tak ráda bych si už materštví užívala se vším všudy, ale takhle to opravdu nejde ![]()
Ahoj, já teda tohle neznám, jsem po císaři a druhý mi čeká, ale myslím, že na záněty je dobrý uvařit slabý odvar heřmánku (normálně třeba heřmánkový čaj), spíš ne moc silný. No a tím se opláchnout. To bych asi vyzkoušela já. Sama jsem měla zánět …ale v zubu…a vyplachováním jsem rozhodně nic nezkazila a i mi to doporučovala zubařka, tak myslím, že uškodit to nemůže.Nějaké mastičky a tak bych raději vůbec nezkoušela, aby se ti to ještě nezhoršilo. (Ale to je můj názor.)Každopádně s tím asi k doktorovi budeš muset, držím palce, ať to překonáš přes víkend a v pondělí ti určitě pomohou na gynekologii. Ahoj
Jestli to svědí, tak to budou kvasinky…na to by ti opravdu měl něco předepsat lékař. Ale to není ńebezpečný (pokud to kvasinky jsou), jen to strašně obtěžuje. Jsou určitě i volně prodejný preparáty. Gyno-Pevaryl např., ale nevím, jak při kojení.
Pokud to jsou kvasinky, tak namatlat postižená místa bílým jogurtem. Když je navíc vychlazený, je to velice příjemné… Ale musí to být nějaký se živou kulturou…
Vidíš Kamiš , to jsem ouplně zapomněla. Jak už mi ke konci těhotenství na ty kvasinky nezabíralo nic. Ale hodně lidem ten jogurt zabere… ![]()
Mně zabírá jak kdy… Když už to je hodně rozjetý, tak jedině zaváděcí bobule od gyndr
Ale jinak je super ![]()
Kromě jogurtu prý dobře zabírá obalit stroužek česneku do gázy a zavést dolů. No a pak rozhodně brát laktobacily i orálně, případně jsou i na zavadění - Fermalac Vaginal. Od dr. jsou asi nejlepší boraxové globule. Volně prodejný je i Rosalgin na omývání.
Ahoj
taky mám teď kvasinky. Po porodu je poševní mikroflora narušená a než se obnoví, může se tohle přihodit. Od dr jsem měla globule na zavádění a teď vyplachuju Rosalginem. Je přímo i na poševní hygienu po porodu a v šestinedělí, nic tím nezkazíš.
Mně teda Rosalgin nikdy extra nepomohl, jedině taky hodně v počátku. je to spíš jako prevence než léčba…
Pozor na boraxový globule. Ty sice pomůžou, ale jen na chvíli, nebo taky v úplným počátku. Protože ty růst kvasinek zastavěj, ale jako takový je nehuběj…
Tak mě trápili kvasinky už v těhotenství a i po porodu,ale používám Lactacyd jk gel tak i ubrousky, a je to paráda
No a taky se přikláním k holkám , že i ten jogurt je dobrej.
Holky moc děkuju za rady, zítra půjdu k dr. radši, je to nepříjemný a nechci nic zanedbat, škoda, že dnes nestíhám a jen doufám, že mě zítra vezme ![]()