Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@PaníKadrnožková Kadrnožková, nevyhrožuj. To není žádný výpad ale upřímnost a pravda. Chtěla radu, dostala ji. Pokud chce slyšet „jsi skvělá a úžasná a budeš perfektní matka“, tak to tam měla uvést.
„nechala sis udělat dítě“
Ty máš zřejmě problém s tím přijmout odpovědnost za své činy. Neustále se tak vyjadřuješ „ono se to stalo“, „nechala jsem si udělat dítě“. Takové zbavování se odpovědnosti za svá špatná rozhodnutí. Sorryjako, ale je to tka.
@Anonymní píše:
@PaníKadrnožková Kadrnožková, nevyhrožuj. To není žádný výpad ale upřímnost a pravda. Chtěla radu, dostala ji. Pokud chce slyšet „jsi skvělá a úžasná a budeš perfektní matka“, tak to tam měla uvést.„nechala sis udělat dítě“
Ty máš zřejmě problém s tím přijmout odpovědnost za své činy. Neustále se tak vyjadřuješ „ono se to stalo“, „nechala jsem si udělat dítě“. Takové zbavování se odpovědnosti za svá špatná rozhodnutí. Sorryjako, ale je to tka.
Nahlášeno. Přečti si pravidla pro anonymitu příspěvků, když už tady děláš ramena…
@Bethuska Nahlaš si co chceš
Ale když se nad tím zamyslíš, dojdeš ke stejnému závěru jako já. Že dítěti bude rozhodně lépe s někým jiným než s biologickou matkou. Jde o to co chce ona, jestli to nejlepší pro dítě, nebo pro sebe.
@Anonymní píše:
@35ja ano, rodinu mám, ta mi pomáhá, vlastně většinu věcí na mimi mám od nich.. Jinak pro ostatní - po odchodu od ex jsem šla k sestře na 2 měsíce a musela jsem si najít bydlení. Tak jsem našla spolubydlení za pár tisíc.. Takže střechu nad hlavou mám. O psychologovi nechci ani slyšet, vždy jsem se se vším poprala sama - a věřím, že to zvládnu i teď. Teda doufám. Je to asi taky hormonama tyhle myšlenky, opravdu nevím. Já jsem takový snílek co má svůj vlastní svět a nikoho do něj nepustí. Ale takové myšlenky jsem neměla, miminko jsem si přála, ale s někým kdo mě bude mít rád a budeme spolu..
Anonymní - já nikdy drogy nebrala, nevím co to s tím má společného.
@lasička1 - odpovím, ano takové pocity jsem měla i před těhu.. jenže se to dalo vždycky nějak přejít, teď mám v sobě nový život a to nemohu jen tak hodit za hlavu přece
Souhlasím s tím psychologem, určitě by ti pomohlo se z toho vypovídat a utřídit si myšlenky. Jinak hrozí, že ty svoje negativní pocity budeš přenášet na dítě, až se narodí. Navíc po porodu ti bolestivé a stresující momenty ještě přibydou. Vlastní zkušenost
Chodit k psychologovi není žádné stigma, není proč se stydět nebo se toho bát. Držím palce ![]()
@Anonymní píše:
@Bethuska Nahlaš si co chcešAle když se nad tím zamyslíš, dojdeš ke stejnému závěru jako já. Že dítěti bude rozhodně lépe s někým jiným než s biologickou matkou. Jde o to co chce ona, jestli to nejlepší pro dítě, nebo pro sebe.
Já se s tebou nepřu o tvůj názor, měj si jaký chceš. Ale porušuješ pravidla fóra, není důvod, aby byl tvůj příspěvěk anonymní. Už to chápeš?
@Anonymní píše:
@Bethuska Nahlaš si co chcešAle když se nad tím zamyslíš, dojdeš ke stejnému závěru jako já. Že dítěti bude rozhodně lépe s někým jiným než s biologickou matkou. Jde o to co chce ona, jestli to nejlepší pro dítě, nebo pro sebe.
To je otazka nazoru. Ja (a detsti psychologove) se shodnem na tom, ze pokud je milujici matka- a neni duvod se u zakl. domnivat, ze nebude- tak je diteti vzdy nejlepe s ni. To je duvod ruseni ustavu a smerovani deti do rodin, vime.
A ty jsi jenom zahorkla osoba, ktera se naprosto nekonstruktivne navazi do holky, ktera je momentalne psychicky na dne. Povazuji te za zlou osobu a zbabelce k tomu!
@PaníKadrnožková To mě považuj za co chceš, nějak mi to žíly netrhá. ![]()
Já jí jen radila aby udělala něco, co bude nejlepší pro to dítě. O to mi „jde“, ne o ni, konejšit ji opravdu nehodlám když si za to může sama.
@Anonymní píše:
@PaníKadrnožková To mě považuj za co chceš, nějak mi to žíly netrhá.
Já jí jen radila aby udělala něco, co bude nejlepší pro to dítě. O to mi „jde“, ne o ni, konejšit ji opravdu nehodlám když si za to může sama.
Pro jeji dite bude nejlepsi, kdyz bude se svou matkou, a jemu zatim staci jeji teplo a koza, vime?
@PaníKadrnožková Ano, teplo. A ty z ní nějaké cítíš? Jak je na tom s kozama nevím, ale toho tepla od ní se miminku moc nedostane, jak tu sama uvádí.
Na tomto je nejsmutnější ten kontrast. Na jedné straně tu jsou ženy/páry, které nemohou mít děti a moc by je chtěly, milovaly by je, těšily se na ně, staraly se o ně i kdyby nešlo o vlastní. A na druhé straně tu jsou tyhle slepice, kterým „se to prostě stalo“, netěší se na něj, nechtějí ho, neodáží se o něj postarat…
Proto by bylo nejlepší, kdyby si vzájemně vypomohli. A miminko se bude mít nejlépe tam, kde ho budou mít rádi a budou se na něj těšit a starat se o něj, což ne vždy je u biologické matky, viz tento případ.
Jana Rybáková
@PaníKadrnožková lepší takto?
@jrfish a vy víte že se o své dítě nebude starat a nebude ho mít ráda? nadávat někomu do slepic je trochu přes čáru…
@jrfish píše:
Na tomto je nejsmutnější ten kontrast. Na jedné straně tu jsou ženy/páry, které nemohou mít děti a moc by je chtěly, milovaly by je, těšily se na ně, staraly se o ně i kdyby nešlo o vlastní. A na druhé straně tu jsou tyhle slepice, kterým „se to prostě stalo“, netěší se na něj, nechtějí ho, neodáží se o něj postarat…
Proto by bylo nejlepší, kdyby si vzájemně vypomohli. A miminko se bude mít nejlépe tam, kde ho budou mít rádi a budou se na něj těšit a starat se o něj, což ne vždy je u biologické matky, viz tento případ.Jana Rybáková
@PaníKadrnožková lepší takto?
Ano. Klidne. Az na to, Jano, ze mluvite trochu z cesty. To, ze ma nekdo uzkosti, pripadne se nachazi v reaktivni depresi, nic nevypovida o pripadne budouci lasce ci nelasce. A nadavat do slepic je zbytecne. Myslite, ze vam to pomuze k diteti?
@PaníKadrnožková Přečtěte si pořádně všechny její příspěvky, nejlépe vícekrát za sebou. Nemá „jen depresi“. Také je potřeba trošku číst „mezi řádky“ jestli vám to něco říká.
Mimochodem, proč by mělo něco pomoci mně k dítěti, já něco takového psala? Ne. Tedy podsouváte a záměrně stáčíte téma jinam, to je proti pravidlům, četla jste je vůbec? Mám vás nahlásit? ![]()
Jana Rybáková
Z mého pohledu má zakladatelka prostě depku. Chápu ji. Taky ji mám. V prvnim tehotenstvi v pohode a v druhem jsem psychicky na dne. Prijde mi ze mě i dite nikdo nema rad, i kdyz to neni pravda. Dle statistik ma kazda 5.tehule deprese a nemuze za to stejne jako ta ktere se rozjede laktacni psychoza.
Chce to psychologa to je jasne.
Zakladatelce drzim palce, bude lip.
@PaníKadrnožková to nemá cenu, nech jí bejt, já na takovéhle lidi kašlu.. ať si píše pod anonymem co chce.. já se chtěla jen vypsat a možná tu hledám radu, ale k adopci to dítě nedám, na to nemám.. třeba se to zlepší, nebudu mít takový stavy jako mám teď. Nevím. Možná to chce jen čas. Hledala jsem tu asi někoho, kdo měl to samé a chtěla jsem vědět, jestli se to zlepšilo nebo ne. Samozřejmě se stydím za to, že jsem si to dítě nechala udělat, i když jsem věděla, že s otcem dítěte nezustanu. I když v hloubi duše jsem pořad doufala. No nevadí, raději toto téma ukoncim, k ničemu to nevede, tak děkuji za všechny milé i za ty hnusné odpovědi a mějte se hezky, ahoj.