Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, v květnu jsem prodělala samovolný potrat, v cca půlce srpna se zadařilo a 31.8. jsem měla první těhotenský test. Dneska jsem 7+1 a byla jsem poprvé na gyndě. Dr mi sdělil, že mám velký žloutkový váček, plod nejdřív neviděl, pak ho našel a je prý menší než má být, má 3mm, činnost zlehka slyšel, ale nezachytil. Prý těhotenství, které má hodně našlápnuto k potratu. Dostala jsem cosi na ředění krve a progesteron. Mám přijít za týden.
Prej buďte hlavně v klidu. Aha a to se dělá jak? 🫣
Měl to někdo podobně a dopadlo to ok?
@vlasajda14 ale kdy byla poslední MS? Vždyť to moc neodpovídá, že jsi už 7+1, pokud se zadařilo v půlce měsíce a test byl 31.8. Nebude to těhotenství mladší?
@Verk0803 píše: Více
odpovídá otěhotněla v půlce měsíce takže pokud budeš počítat ideálních 28 dní tak ms na začátku měsíce takže ted je fakt kolem toho 7
Poslední MS jsem měla 29.7., 13.8. byla ovulace i se sexem.. jeste podotknu, ze muj cyklus je normalne cca 33-34-35 dnu
@Janča6 ano mela jsem pozitivní ovulační test, aplikace mi podle data početí vypočítala těhotenství na 5+1
@vlasajda14 píše: Více
To jsi tam asi zadala špatně. V okamžiku početí jsi totiž 2 + 0. Čili dnes bys měla být 7 + 1.
Ne nezadala, jen u výpočtu od data početí ( které vím přesně ) jakoby odpadají ty dva tydny, který se počítají když počítáš podle data posledni menstruace
Vzdy mas dojit ke stari tehotenstvi a to je 7+1.
Tak to nechápeš princip výpočtu stáří těhotenství.
Souhlasím, že to počítáš nesprávně-nic se neodečítá.
Nicméně mně doktorka stále říkala že to neodpovídá, že je malé a vlastně až do prvního screenigu mluvila ve smyslu ať se příliš neraduju a na kontole vždy prohodila něco jako „no vida, stále je tam“..
Dopadlo to dobře, ale sama víš, že co těhotenství to jedinečná situace.
V klidu jsem každopádně docela dlouho nebyla a nemyslím si, že to jde ![]()
Co se dá je sednout si na ruce a negooglit..
Nic neodpadá, ty dva týdny se připočítávají i když víš datum početí, což stejně nejspíš nevíš může to být taky o pár dní jinak. Datum styku neznamená že ten den došlo k početí. Uvidíš na další kontrole.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.