Vada páteře a těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
19.5.15 10:44

Vada páteře a těhotenství

Zdravím všechny,
hledám ženy - maminky, které mají vadu páteře a i přesto dokázaly donosit miminko. Je mi 18, mám spondylolýzu na bederních obratlích (posun bohužel nevím, před pěti lety byl asi 2mm). Doktora se samozřejmě ptát budu, ale já bych radši našla skutečné příběhy.
Moje noční můra je, že bych dítě nezvládla donosit, musela bych být na vozíčku nebo jen ležet.
Pokud máte zkušenosti, budu se těšit na Vaše příspěvky. :) Samozřejmě přispět mohou všichni, kteří jsou na tom podobně a také mají své strachy.

Příspěvek upraven 19.05.15 v 10:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25179
19.5.15 10:50

Tak já mám spinu bifidu lehkého stupně v bederní oblasti (údajně to má až 10% populace, ani o tom někdy neví). Bez problémů jsem donosila a porodila pět dětí. Typ Tvé vady neznám, takže konkrétně neporadím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
19.5.15 12:59

@ji.sochy ahoj, sice nejsem přesně ten koho hledáš, dítě se mi ještě nepodařilo donosit a porodit, ale před 8 lety mi byla diagnostikována spondylolistéza posledního bederního obratle myslím II. stupně a vyhřezlá ploténka. Jen jedna dr. mě deptala neustálým poučováním, že pokud nebudu mít postavu jako vrcholová gymnastka, rozsype se mi při porodu páteř. Byla jsem pak ve Střešovicích u odborníka, a ten to viděl jinak. Operaci mi doporučil až ve chvíli, kdy bolestí polezu po zemi, ale ty naštěstí cvičením ustoupily a jsem už 7 let v pohodě. Akorát mi napsal zprávu, kde při případném těhotenství doporučil porod císařem. Nikdo neřešil, jestli dítě donosím, ale spíš ten porod, kvůli tomu tlaku na páteř. O dítě se snažíme, ale bohužel se nám zatím nezadařilo. :think: Raději se zeptej doktora, on jediný zná tvůj zdravotní stav. Mně se ten obratel nehýbe, je sice jinde, ale naštěstí se nehýbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.5.15 14:51

@boruvkay Díky za příspěvek. Myslela jsem si to - o tom rozsypání páteře. Samozřejmě o cvičení a celkovém zpevnění vím a cvičím. Operaci také nechci, ani si nedokážu představit jak dlouho bych byla mimo normální život a co kdyby se objevily komplikace. Uff.. :,( Každopádně přeji hodně štěstí, snad se brzy zadaří a v pořádku všchno zvládneš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
19.5.15 14:56

@ji.sochy díky. Ale je fakt, že po cvičení se moje bolesti fakt vytratily.
I jsem za těch pár let docela přibrala, možná i víc, než by bylo těhotenství, a páteř se mi teda nerozsypala. Doktor tehdy říkal, že je důležité, že se to nehýbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.5.15 15:13

@boruvkay Pravda, při pravidelném cvičení také nemám problém. Ale při přibírání se obalí většinou tělo, ale při těhotenství roste nejvíce právě břicho a často vzniká lordóza. Já prohnout záda bez bolesti nemohu ani teď. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
19.5.15 16:15

@ji.sochy aha, tak to já zase takové bolesti nemám. Spíš mi vadí dlouhé stání na místě, nebo ležení na zádech bez možnosti skrčení nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.5.15 16:32

@boruvkay To mě taky. :D Bolí mě při dlouhém stání, sezení, ležení i chození. Prostě to musím střídat. Běžný den (půl dne školy, půl dne doma) je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
1.10.15 15:43

spondylolýza

Ahoj, oživím diskuzi.. Máte někdo zkušenosti s porodem normální cestou se spondylolýzou? Mám vrozenou oboustrannou spondylolýzu oblouku L4 - obratel je dle CT na obou stranách oblouku přerušen. Bylo mi to diagnostikováno náhodou, když jsem spadla a dělali mi rtg a následně ct páteře. A bylo mi 14 let kdy jsem hoooodně sportovala. Závažné problémy nepozoruji, jen po delší námaze či stání mě to místo pobolívá. Teď je mi 27 a čekám první mimčo. Příští týden to budu konzultovat s doktorkou, ale zajímalo by mě jestli s tím má někdo zkušenosti. díky za každou odpověď :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.15 15:50

Mě by zase zajímalo jak je to při výrazné skolioze, záda mě bolí vělice a k tomu jsem opravdu velmi hubená, myslíte, že kvůli tomu dostanu císař?

• Citovat
  • Upravit
3097
1.10.15 16:46

Ahojky, já mám problémy s bederní páteři, mám na ni degenerativní změny, nikdo to ale neřešil, prý je to civilizační problém. Max mě bylo doporučeno cvičení. No a porod se mě rozjel tak, že jsem měla 30 hodin křížový bolesti co 10 minut, takže kdybych mohla, jdu na císaře, protože ta bolest se nedá vydržet. To porodní bolesti jsou proti tomu nic :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
1.10.15 17:27

@veronika67 to zní povzbudive :mrgreen: co konkrétně znamená degenerativni změny na páteři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
1.10.15 18:04

Mám degenerativni spondylolistezu posledního bederniho obratle a kosti křížové. Posun 8mm. Přišlo se na to až rok po prvním porodu. Do té doby jsem byla naprosto bez potíží. Při porodu jsem měla docela silné křížové bolesti. Rodila jsem nakonec císařem, ale spíše kvuli celkově zbytečně uspěchanému porodu ze strany doktorů. Troufám si tvrdit, že bych to jinak dala. Chci to u druhého porodu alespoň zkusit. Doufám, že nebudou doktoři proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
1.10.15 18:08
@majousek píše:
@veronika67 to zní povzbudive :mrgreen: co konkrétně znamená degenerativni změny na páteři?

Podle toho, co mi doktor vykládal, tak to jsou změny vyplývající z životního stylu nebo nějakých dědičných či genetických dispozic. Nejsou to změny v důsledku úrazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
1.10.15 18:50

@majousek zmeny,ktery ovlivni zivotni styl, napr. i prace, tim ze jsem kancelarska krysa tak mohe zada trpi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí