Vadí miminku nebýt doma?

Anonymní
5.8.21 10:39

Vadí miminku nebýt doma?

Ahoj maminky, mám 4 měsíčního klučíka. Je to láska. Ale mám dotaz, jsem velice společenský tvor a každý den někde jsem. Buď u kámošek nebo u rodiny. S malým moc doma nejsem. Režim nevedu. A teď k věci. Manža si myslí, že je to špatně, že by malý měl být také někdy doma a hrát si se svými hračkami, usínat ve své postýlce atd., že údajně bude klidnější, že vycítí klid domova. Je pravda, že malý je hodně plačtivý, možná nervozní (?) ale podle mě to není tím, že by pořád cestoval, ale že takový prostě je. Je pravda, že usíná buď v kočáru nebo v cizí postýlce ale to přeci dítěti neva ne? Někdy neusne vůbec. Přeci nebudu sedět doma, když manža není doma. Venku jsem tak 5 dní ze 7. Odcházíme dopolko a vracíme se třeba kolem sedmé večer. Jaký názor na to máte vy?

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
33005
5.8.21 10:43

V tomhle věku už dítě mnohem víc vnímá. Takže ano, může v cizím prostředí hůř spát, je vic rozptylovane a tudíž unavovane cizimi podněty a pod. Některé děti ten režim vyloženě potřebují, jiným je to fuk, kdy a kde jedi a spí.
Záleží na dítěti.
Takže bych se řídila primarne potrebami ditete. Nic se nemá přehánět.

Příspěvek upraven 05.08.21 v 10:44

• načítám...
53190
5.8.21 10:44
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, mám 4 měsíčního klučíka. Je to láska. Ale mám dotaz, jsem velice společenský tvor a každý den někde jsem. Buď u kámošek nebo u rodiny. S malým moc doma nejsem. Režim nevedu. A teď k věci. Manža si myslí, že je to špatně, že by malý měl být také někdy doma a hrát si se svými hračkami, usínat ve své postýlce atd., že údajně bude klidnější, že vycítí klid domova. Je pravda, že malý je hodně plačtivý, možná nervozní (?) ale podle mě to není tím, že by pořád cestoval, ale že takový prostě je. Je pravda, že usíná buď v kočáru nebo v cizí postýlce ale to přeci dítěti neva ne? Někdy neusne vůbec. Přeci nebudu sedět doma, když manža není doma. Venku jsem tak 5 dní ze 7. Odcházíme dopolko a vracíme se třeba kolem sedmé večer. Jaký názor na to máte vy?
Že všeho moc škodí. A výchova by měla být věcí obou rodičů, takže bych - pro klid duše - zkusila dát týden ryze v domácím prostředí a uvidíte sami, jak se změní jeho chování.
Já teda taky trajdala pořád někde po návštěvách, ale jakýs takýs režim jsme v tomto věku už drželi i mimo domov (spaní a kojení/krmení v určité doby, večer ukládání ve stejnou dobu atd.)
  • načítám...
4132
5.8.21 10:45

Malá má 6 týdnů a také jsem pořád pryč. Není to úmyslně, ale pořád nějaké pochůzky, oslavy, návštěvy,… Myslím, že tim netrpí. Naopak právě vždy venku je strašně hodná a doma je plačtivá.

Příspěvek upraven 05.08.21 v 10:47

• načítám...
14638
5.8.21 10:46

Pokud čtyřměsíční dítě celý den nespí, tak mi to rozhodně normální nepřipadá. Snažila bych se přijít na to, čím to je a pokud by v domácím prostředí spal lépe, tak bych to trajdání omezila. Moje dítě by ti teda předvedlo z nevyspání takový peklo, že by tě nějaký návštěvy a kafíčka rychle přešly :lol:

• načítám...
53190
5.8.21 10:46

Jo a na spaní jsem dětem brala na návštěvy většinou jejich kočárek/korbičku, později manducu. Přecijen spánek považuji za poměrně důležitý a 4 měsíční dítě si moc dobře uvědomuje, že není „ve svém“.

• načítám...
9148
5.8.21 10:47

Pry aby si mimco nekde zvyklo, melo by tam byt aspon tri dny, ja v tomhle veku jezdila s detma nekam pres den bezne ale tak jednou tydne..ale kdyz prespat tak vickrat no..
Muzes to vyzkouset podle navodu vyse, dejte si tyden doma a uvidis.
Hele ale aby nespal takovej prcek pres den vubec, to je blby.

Příspěvek upraven 05.08.21 v 10:50

• načítám...
mackA159

Manželovi se nedivim. Dítě ma mít domov, rezim… Nebo aspoň minimálně spát ve svojí postylce. Ne s nim od narození cestovat jako s kufrem. A jo, vnímá to hodně.

• Upravit
26872

Osobne si myslim, ze diteti, kdyz se zavede rezim a ono si na neho zvykne, vyhovuje.
Cely den s miminem nekde trajdat (pochopila jsem asi spravne, ze je to pondeli az patek), to bych nedelala :nevim:
Ty bezne spis v cizich postelich? :nevim:

• načítám...
10461
5.8.21 10:48

Některým dětem to vadit může, některým ne. Záleží na jeho povaze. Moje děti třeba vyloženě vyžadovaly pobyt ve společnosti od miminek, byly naopak mnohem klidnější a spokojenější, než když jsme byli doma sami. Stejně tak dodržování či nedodržování režimu by se mělo řídit podle potřeb dítěte. Může být i kombinace dítěte společenského, ale silně režimového, což byl třeba můj první syn. Společenské vyžití jsem tedy měla naplánované jen na konkrétní denní doby, kdy jsem věděla, že mu to vyhovuje, ale spánek, koupání a jídlo bylo v pravidelnou dobu a pokud možno doma nebo v kočárku, pokud byl v tu dobu zvyklý se vozit.
Musela bys zkusit, jestli tvoje dítě bude spokojenější doma s pravidelným režimem. Pokud bys zjistila, že dítěti vyhovuje víc pobyt doma, můžeš si přátele zvát k sobě.

Příspěvek upraven 05.08.21 v 10:52

• načítám...
lucenka
5.8.21 10:49

Tohle mi přijde strašný. V tomhle věku potřebuje spánek. A pokud ti na návštěvách nespí, tak to pro dítě nebude moc přínosné. Má aspoň na těch návštěvách možnost být na zemi, nebo ho máte před. nekdo na rukou?

• Upravit
Yorkmut
5.8.21 10:49
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, mám 4 měsíčního klučíka. Je to láska. Ale mám dotaz, jsem velice společenský tvor a každý den někde jsem. Buď u kámošek nebo u rodiny. S malým moc doma nejsem. Režim nevedu. A teď k věci. Manža si myslí, že je to špatně, že by malý měl být také někdy doma a hrát si se svými hračkami, usínat ve své postýlce atd., že údajně bude klidnější, že vycítí klid domova. Je pravda, že malý je hodně plačtivý, možná nervozní (?) ale podle mě to není tím, že by pořád cestoval, ale že takový prostě je. Je pravda, že usíná buď v kočáru nebo v cizí postýlce ale to přeci dítěti neva ne? Někdy neusne vůbec. Přeci nebudu sedět doma, když manža není doma. Venku jsem tak 5 dní ze 7. Odcházíme dopolko a vracíme se třeba kolem sedmé večer. Jaký názor na to máte vy?

Memu diteti by to teda hodne vadilo. Nehlede na to, ze casem dite poroste, bude aktivnejsi a ten spanek doma je jediny cas, ktery mam pro sebe. Takze aby ti jednou nevadilo, ze dite nema zadny „rezim“ a ty nemuzes nic.

• Upravit
36020
5.8.21 10:51

Manža :roll: si dovoluje byt od rana do večera v praci. Ve 4 měsících by už nějaký režim mít měl a už vnímá hodně kde je. A když někdy neusne tak se nedivím, že je plactivy. Neříkám, že máš pořád sedět doma, ale všeho s mírou. Na těch návštěvách je aspoň na zemi a hraješ si s ním? Ještě by mě zajímalo jak vypadá vaše domacnost, když si věčně pryč? Kdy peres, vaříš, uklízís apod. To jsem většinou dělala když dítě spalo.

Příspěvek upraven 05.08.21 v 11:03

• načítám...
Yorkmut
5.8.21 10:52

Jeste teda obdivuju vsechny ty zname apod., jestli tam maji zakladatelku nekolikrat tydne.

• Upravit
53190
5.8.21 10:53

Jo mimochodem, jestlipak ona nevrlost partnera taky nepramení z toho, že z práce chodí do prázdného bytu, kde pravděpodobně není ani nakoupeno, natož uvařeno nebo třeba uklizeno? :mrgreen: Z věty „přece nebudu sedět doma, když je manža taky pryč“ mám kapku osypky. Zájmy své nad zájmy dítěte.
A až teď jsem si všimla, že píšeš, že někdy během dne neusne vůbec. 4 měsíční miminko?? To je hodně silné kafe, zvlášť pokud neusne prostě proto, že k tomu nemá vhodné podmínky a příležitost.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí

Active Baby