Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Bábrdl píše:
Ale tak já jsem nejen trajdala s kočárem sama, jako spořádaná emimino matka.
Já jsem chodila i na ty návštěvy. Ale i tam jsme obvykle vyrazily na vycházku nebo jsem dceru uspala jinak. S tím nějak nebyl problém. Jí stačilo dát do kočárku a vyjet a spala. Naopak v té „své postýlce“ spát nechtěla. To zlatý kočár.
No a? Píšu, že tohle je pro mě naprosto v pohodě. Ale zakladatelka dítěti ten spánek údajně mnohdy nedopřeje vůbec. Dost často v cizí posteli. To mě ok nepřijde.
@lucenka píše:
Tak já si na tohle vystačila s ubrousky a koupala jsem až večer. A to ještě ne každý den. A v případě nějaké větší nehody by určitě mohli využít koupelnu u hostitelů
Přesně tak. Já jsme teda s klidem přebalovala i v přebalovacích koutcích obchoďáků, zoologických zahrad, parků… Z toho by místní robotky asi kleplo. ![]()
@Kalbe píše:
@Svistice no já si to právě nedokážu představit že každý den jdu na návštěvu, a o dite se starám tamale každeho vec
Každý den je na mě taky moc. Ale jako na návštěvách nebyl problem využít koupelnu, obvykle mi byla nabídnuta i ložnice na kojení (nevyužívala jsem, děti se krmily kdekoliv a kdykoliv), nějaká deka na zem, na dobu spaní jsme se šli projít (starší spal jen v jedoucím kočáře, takže klidně 3× za celodenní navstevu).
@Bábrdl píše:
Přesně tak. Já jsme teda s klidem přebalovala i v přebalovacích koutcích obchoďáků, zoologických zahrad, parků… Z toho by místní robotky asi kleplo.
Já i v kočárku, na lavičce, ve vlaku v kupé. A asi by se našlo dost dalších míst ![]()
@lucenka píše:
Já i v kočárku, na lavičce, ve vlaku v kupé. A asi by se našlo dost dalších míst
Já v létě taky. Ale to už jsem neměla odvahu napsat. ![]()
@unuděná píše:
No a? Píšu, že tohle je pro mě naprosto v pohodě. Ale zakladatelka dítěti ten spánek údajně mnohdy nedopřeje vůbec. Dost často v cizí posteli. To mě ok nepřijde.
To spaní asi může být problém. Já to fakt neřešila, protože jak jsem ji dala do kočáru, usínala.
Na to by se možná měla zakladatelka zameřit a zjistit, jak skutečně malý spí.
@Bábrdl píše:
To spaní asi může být problém. Já to fakt neřešila, protože jak jsem ji dala do kočáru, usínala.Na to by se možná měla zakladatelka zameřit a zjistit, jak skutečně malý spí.
No jistě, protože ten kočár byl vlastně její bezpečné místo, kde usínala nejspíš ve většině případů, ne? Ale každý den usínat v jiné posteli, semtam tedy v kočáru, jen jednou denně doma a někdy přes den vůbec, to je takový blázinec, že se nedivím, že to mimčo je nervózní a plačtivé. Nejde jen o to, že vidí, že není pokaždé na stejném místě, hlavně to cítí.
Ono velmi zalezi na diteti, ja s nim trajdala od narozeni, jen co to slo, striktni rezim nemely a dodnes nemaji, je teda fakt, ze usnou kdekoliv
deti mam od malinka pohodove, byly neplactive, na mamince nezavisle… jak ti tu radi ostatni, ridila bych se potrebami ditete, pokud je mimi ted nervozni, plactive, zkusila bych, co radi partner ![]()
@Bábrdl píše:
Já jsme taky na mateřské nevařila… Jedla jsem většinou někde venku. Abych strávila celé dopoledne vařením pro sebe, to fakt ne, díky
Mě by zajímalo jaké jídlo musíš vařit celé dopoledne. Oškrábání brambor pro dva pět minut i s umytím, kuře hozený na pekáč s upečením hoďka? ![]()
@mackA159 píše:
Mě by zajímalo jaké jídlo musíš vařit celé dopoledne. Oškrábání brambor pro dva pět minut i s umytím, kuře hozený na pekáč s upečením hoďka?
Asi by mě nebavilo jíst tři roky jen kuře hozené na pekáč ![]()
Tak vzhledem ke zpusobu napsani prvniho prispevku a tomu, za ani nereaguje, tak je to spis provokacni tema.
@unuděná píše:
No jistě, protože ten kočár byl vlastně její bezpečné místo, kde usínala nejspíš ve většině případů, ne? Ale každý den usínat v jiné posteli, semtam tedy v kočáru, jen jednou denně doma a někdy přes den vůbec, to je takový blázinec, že se nedivím, že to mimčo je nervózní a plačtivé. Nejde jen o to, že vidí, že není pokaždé na stejném místě, hlavně to cítí.
Usnínala v JAKÉMKOLIV kočáru a jakékoliv autosedačce.
Kdyby si tehdy měla vybrat každý den jiný kočár, nebo denně svou „bezpečnou“ postýlku, stoprocentně bere kočár. ![]()
@Bábrdl píše:
Asi by mě nebavilo jíst tři roky jen kuře hozené na pekáč
To byl priklad…Téměř všechno co vařím je o tom naházet do hrnce, a jídlo se vesměs vaří samo. Já si zase nedokážu představit trajdat po kamaradkach od rána do vecera. Jedna moje příbuzná je taková vterka celý zivot. O tom že to každýmu leze krkem nemluve. Naštěstí teda dítě nemá, proč ji to ostatní neřeknou nevím. Možná proto, že z ní mají aspoň peníze. ![]()
@Bábrdl píše:
Já v létě taky. Ale to už jsem neměla odvahu napsat.
Já se toho nebojím
jsem nepoučitelná
![]()
@Bábrdl píše:
Jasně, protože na návštěvě nemají umyvadlo ani vanu
A dítě se tam nedá nakrmit, natož abys ho tam mohla přebalit![]()
![]()
![]()
![]()
Takhle to nebylo myšlene, ale každý den takhle na návštěvě
to dítě potřebuje taky aby se mu matka věnovala a ne šup šup jdu si pit kafíčko.. se nedivím že to dítě je nespokojené a zakladatelka z toho asi taky nemá dobrý pocit když sem píše tuto diskuzi…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat