Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Mam krouzek pomerne kratce, ale jsem spokojena. Zavedeni je snadny, nikam neklouze, nevypadava. Vzhledem k tomu, ze z nej nejdou hormony do telniho obehu, neovlivnuje (nebo aspon ne tolik) naladovost, pribirani atd. Menstruace se mi s nim hned ustalila a zeslabla. Akorat pred sexem ho vetsinou vyndavam, je trosku citit, ale to ma kazda zena i partner jinak
Jinak kondom si myslim, ze se stalym partnerem uz neni nutny. Ohledne teliska se mi nelibi predstava, ze z nej vedou vlakna pro pripadny vytazeni. To me trosku desi, ale jinak nemam zkusenost ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
už dlouho se rozmýšlím nad nějakou kvalitní antikoncepcí. Brala jsem asi 3 měsíce antikoncepci (pilulky) a vůbec mi to nevyhovovalo. Bylo mi špatně a musela jsem vysadit. Začaly mě trápit i dost opakované kvasinkové záněty. Chci se tedy s vámi poradit ohledně vaginálního kroužku? Jaké s tím máte zkušenosti? Nevypadává? Používáte jen kroužek nebo doplníte kondomem pro jistotu? Je mi 17,5. Chci něco co mi nerozhází celý cyklus a nezničí totálně zdraví. Ještě jsem přemýšlela nad nitroděložním tělískem. Za každou radu budu ráda. Děkuju!
něco co ti nezničí cyklus a zdraví je bohužel jen přírodní metoda - třeba pesar, který se zavádí dovnitř, ale nevím zda v tvém věku bys ho chtěla vyzkoušet
![]()
přečíst si o tom něco můžeš. stoprocentní není, je třeba ho používat s contragelem přírodním a pro 100% jistotu ideálně s přerušovanou
https://www.pesar.cz/?…
Dobrý den
Prosím asi jsem tak blbá ![]()
Ale dneska si poprvé zavedu kroužek
Nikdy předtím jsem žádnou antikoncepci neměla
V letáku je napsané nechat po dobu 3 týdnu
To znamená když dneska je 18.2 mám vytáhnout 11.3? Nebo 18? Jsem úplně z toho jelen
Protoze kdybych vytáhla 11 tak další vytáhnu 8. 4
Vazne se v tom ztrácím
![]()
Myselala jsem že vytáhnu vždy stejný den a datum jak zavadim
Takhle to bude každý měsíc jinak
Děkuji ![]()
@Dafik vložíš dneska, vytáhneš za 21 dnů, 7 dnů jsi bez kroužku a zas vložíš kroužek, máš ho tam 21 dnů ![]()
@Dafik Nebude to ve stejný datum, ale vždy ve stejný den v týdnu, stejně jako klasická orální antikoncepce. V pátek zavedeš a za 21 dní (opět v pátek) vyndáš ![]()
@unuděná neni spis, ze zavedes v patek, vytahujes ve ctvrtek, mas sedm dnu pauzu a zase nasazujes v patek?
@Leenvecka píše:
@unuděná neni spis, ze zavedes v patek, vytahujes ve ctvrtek, mas sedm dnu pauzu a zase nasazujes v patek?
Ježiš ano, pardon. Vždycky ve stejný den zavádíš.
Dobrý den, chtela jsem se zeptat. Vyjmula jsem si kroužek nuvaring o týden dřív a pak po 7denni pauze jsem opět kroužek zavedla. Jsem chráněna i v době pauzy? Kroužek používám už přes rok a půl.
Ahoj,
už dlouho se rozmýšlím nad nějakou kvalitní antikoncepcí. Brala jsem asi 3 měsíce antikoncepci (pilulky) a vůbec mi to nevyhovovalo. Bylo mi špatně a musela jsem vysadit. Začaly mě trápit i dost opakované kvasinkové záněty. Chci se tedy s vámi poradit ohledně vaginálního kroužku? Jaké s tím máte zkušenosti? Nevypadává? Používáte jen kroužek nebo doplníte kondomem pro jistotu? Je mi 17,5. Chci něco co mi nerozhází celý cyklus a nezničí totálně zdraví. Ještě jsem přemýšlela nad nitroděložním tělískem. Za každou radu budu ráda. Děkuju!