Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, potřebuji poradit. Jsem v 19tt, včera jsem byla u doktorky na kontrole. Předepsala mi vaginální tabletky na silný výtok (přesný název teď nevím nemám je u sebe). Zavedla jsem si ji před spaním, ráno když jsem si šla dát sprchu tak že mě tabletka „vyjela“ v podstate celá
, mám říct doktorce o napsání jiných nebo to je normální?
když už do sebe cpu nějaké tabletky v tehu tak bych chtěla aby měli náky účinek abych je nebrala zbytečně. Dnes doktorka neordinuje jinak už bych ji volala. Děkuji za rady
![]()
To nebude mít účinek. Pokud se nerozpustila. Jsi byla předtím na velké? Ono tím tlačením se pak může stát, že vyjede, ale jinak je to divné.
A dáváš si ji dostatečně hluboko?
Příspěvek upraven 24.06.16 v 16:22
@katerina.Tr
Na velké jsem nebyla. Spíš sem ji vyplachla vodou jak jsem se sprchovala.
![]()
@Miam8 tak jsi jí zavedla jen na kraj, musíš fakt co nejhloubš, jsem si vždy kupovala canasten s aplikátory a jakmile jsem měla nějaký globule na zánět tak jsem je tam strkala aplikátorem, aby byly fakt hluboko.
@pikola
Hluboko si myslím že byla dostatečně
, vemu si večer další a uvidím ráno, Kdyztak radši počkám do pondělí a zajdu k doktorce ![]()
Aplikátor se v těhotenství používat nesmí. je možné, že tableta se z důvodu suché sliznice či jiného nebyla schopna rozpustit. To že vytečou zbytky je normální, ale neměla by být v celku. Pokud ani druhá se nerozpustí, byl by vhodnější krém.
Jen upresnim, ze aplikator se používat smí, ale ne ve vysokém stupni tehotenstvi
pokud mas natolik suchou sliznici, ze se tablety nerozpusti, požádala bych dr či lekarnici o stejnou látku ve formě krému ![]()
Taky se mi to stávala, když jsem měla tablety při zánětu. Od té doby si kupuju jen krém, tablety se mi rozpustí jen málokdy.
Je dobre tabletku pred zavedenim navlhcit, taky se mi parkrat stalo, ze se canesten vubec nerozpustil ![]()
Pokud to nepomuze, zkusit jinou formu leku.
Holky a co, když si zavedu tu tabletku a do hodiny se mi chce na malou?
Nikde jsem se nedocetla, jestli to vadí ![]()