Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, cítím se trochu blbě psát do této diskuze, ale zároveň jsem zoufalá.
Jsem tam „dole“ hrozně úzká a veze se to se mnou celý „sexuální“ život. Dříve jsem si tam nestrčila ani prst, teď prst bez problému a bez problému si tam dám i mini vibrátor o průměru cca 2 mm (do délky bez problému celý). Ale jakmile se snažím o něco širšího, nastává problém. Nedám tam ani venušinu kuličku s průměrem kolem 3 mm, dildo o průměru 4 mm už vůbec. Každý sex. partner se do mě dostal max na pár cm, dál už jakoby tam byla „zábrana“. A to i s těmi, se kterými jsem byla neskutečně uvolněná a vzrušená, všechny triky a tipy typu těsně před orgasmem, s celou tubou lubrikačního gelu, různé polohy atd. vyzkoušeny. Dost mě to trápí, protože mě to v několika ohledech limituje. Chci se tedy zeptat na podobnou zkušenost, případné rady, jak se to dá řešit. Moc děkuji.
Průměr 3 mm? To i horníci v šachtě měli více prostoru. Ne, určitě nemyslíš 3 mm, to bys tam nestrčila prst ani omylem. Myslíš 3 cm?
@resim_problemy píše:
Průměr 3 mm? To i horníci v šachtě měli více prostoru. Ne, určitě nemyslíš 3 mm, to bys tam nestrčila prst ani omylem. Myslíš 3 cm?
Samozřejmě u všeho myslím cm, omlouvám se. ![]()
Příspěvek upraven 28.10.23 v 15:05
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, cítím se trochu blbě psát do této diskuze, ale zároveň jsem zoufalá.
Jsem tam „dole“ hrozně úzká a veze se to se mnou celý „sexuální“ život. Dříve jsem si tam nestrčila ani prst, teď prst bez problému a bez problému si tam dám i mini vibrátor o průměru cca 2 mm (do délky bez problému celý). Ale jakmile se snažím o něco širšího, nastává problém. Nedám tam ani venušinu kuličku s průměrem kolem 3 mm, dildo o průměru 4 mm už vůbec. Každý sex. partner se do mě dostal max na pár cm, dál už jakoby tam byla „zábrana“. A to i s těmi, se kterými jsem byla neskutečně uvolněná a vzrušená, všechny triky a tipy typu těsně před orgasmem, s celou tubou lubrikačního gelu, různé polohy atd. vyzkoušeny. Dost mě to trápí, protože mě to v několika ohledech limituje. Chci se tedy zeptat na podobnou zkušenost, případné rady, jak se to dá řešit. Moc děkuji.
2 mm je nit ![]()
@Anonymní píše:
Gynekolog. Udělá prohlídku, zda tam není mechanická překážka. Např. některé panenské blány jsou tak silné, že se jen lehce prohnou, ale dál stejně nic nepustí, bolí to. Ty se pak musí prostřihnout (doslova). Nebo můžeš mít nějakou poševní anomálii, zatuhlé svalstvo nebo vaginalismus. Ale odpověď ti dá opravdu až lékař (lékařka).
@nikitice píše:
2 mm je nit
Taky jsi přemýšlela, jak se do toho vejdou baterky? ![]()
Byla bych ráda za poznámky k problému, ne k tomu, že jsem chybně napsala rozměry ![]()
Nejspíš nějaká anomálie. Na internetu to ale fakt nevyřešíš. Konzultovala bych to na gynde. Tam nejspíš uvidí hned, kde je problém.
Bylas vůbec na gyndě? S tím co píšeš nevím jak by si mohli nevšimnout a natož použít zrcadlo a udělat stěr…
@Anonymní píše:
Byla bych ráda za poznámky k problému, ne k tomu, že jsem chybně napsala rozměry
a ty zas neodepisuješ na to jestlis byla na gyndě, co na to řekl. Jinak vše se vytáhne časem.
@nikitice píše:
a ty zas neodepisuješ na to jestlis byla na gyndě, co na to řekl. Jinak vše se vytáhne časem.
Na gyndě mi dělala normálně stěry, říkám si, že by si snad všimla při tom nějaké anomálie. Ale ještě to s ní prokonzultuju.
@Anonymní píše:
Na gyndě mi dělala normálně stěry, říkám si, že by si snad všimla při tom nějaké anomálie. Ale ještě to s ní prokonzultuju.
Ale tak si jí o tom asi neříkala. Nevím, jak dlouho sexuálně žiješ jestli jsi fakt uvolněná. Jak píšu- čím častěji budeš souložit, tím více se to vytáhne. Já s tím měla problémů dost, měla jsem od 18 let partnera s velkým ocasem a kolikrát byla všude krev, jelikož si natrhl uzdu, mě to bolelo. Prostě časem to bylo dobré. I když ji má ženská větší jen o něco, projde jí tam dítě. Myslím, že nejsi úplně uvolněná.
@Sunlight515 píše:
Gynekolog. Udělá prohlídku, zda tam není mechanická překážka. Např. některé panenské blány jsou tak silné, že se jen lehce prohnou, ale dál stejně nic nepustí, bolí to. Ty se pak musí prostřihnout (doslova). Nebo můžeš mít nějakou poševní anomálii, zatuhlé svalstvo nebo vaginalismus. Ale odpověď ti dá opravdu až lékař (lékařka).
Je to vaginismus. A podle popisu autorky mi to jako vaginismus přijde. Já tím trpím také, ale v mnohem horší podobě - pohlavní styk ani gynekologické vyšetření provést nešlo.
@Anonymní píše: Je to vaginismus. A podle popisu autorky mi to jako vaginismus přijde. Já tím trpím také, ale v mnohem horší podobě - pohlavní styk ani gynekologické vyšetření provést nešlo.
To mě také napadlo už z mnoha článků, ale zas mi právě přijde divné, že něco dovnitř bez problémů normálně jde.
Možná je to nějaká „slabší“ forma.