Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jinak teda musím říct, že na 2. stupni jsou mezi kluky velké rozdíly.
@andelka83 píše: Více
Jj, syn má některé o hlavu menší a některé o hlavu vyšší. A už dorostli holky, takže jim nečučí přímo na prsa ![]()
Holky, kolik jí mléčných výrobků? Např. 2 jogurty denně, nebo víc?
Můj jí asi každý den jogurt, sýr, mléko ( do cereálií) a vajíčka obden. Miluje to. Jí všechno.
@andelka83 U nás se jí jogurty, tvarohy. Mléko, kakao nesnáší. Dr. říkala, že teď by měli mít 500g mléčného denně, pokud nesplní, doplnit vápník tabletami. Jsem celkově proti tabletám.
@Lyra120 u nás se moc jogurty, tvaroh atd. moc nejí. Max. Miller milch 🙈 Vím, že je to špatně, ale zkuste to puberťákovi vysvětlit. Tabletky taky asi nechci, zkusit třeba protein?
No uvažuju, jestli má všeho dost. Je brankář, má 2× týdně trénink a každý víkend zápas, někdy i dva. Občas turnaje, kde hraje pět zápasů po sobě. Bojím se náchylnosti ke zlomeninám a tak. No zatím měl jen pohmožděný prst a nataženou achilovku, za celý rok. Ale jak vidím někdy ty perdy co chytá..
@Hanula1212, @andelka83 Přesně vás chápu. Když byste měly kdy jiný tip od Vašich pediatrů kromě Calcichew, prosím napište.
Příspěvek upraven 05.09.24 v 19:19
Ještě mě napadá…kolik hodin spí, resp. kdy chodí na kutě? U nás cca 21.30 lehnout. Přijde mi to docela změna oproti minulému roku..
Náš nejstarší 14 let má 180cm a cca 80kg. Je to medvěd. Noha 46. Teď se ten růst začíná zpomalovat, ale pediatr tvrdí, že bude mít kolem 2 m. Druhý syn má 12 a vypadá vedle něj jak z mateřské školky. I když teď za poslední rok celkem vyrostl. Má 162cm a asi 50kg. Hubená tyčka.
Nejmaldší 10 let má cca 145cm a asi 35-40kg, ten vypadá normálně.
Vápník ani žádné tablety nedáváme, kluci jí hodně sýry, jogurtové nápoje. A kupuju dost často minerálky. Zatím to vypadá, že jim to stačí.
Kluk bude mít 14 let. Teď má 162 cm a 45 kg, nohu má 42.
Spát chodí mezi 21:00 a 22:00, vstává v šest.
Tabletky žádné nedostává. Z mléčných výrobků ji kysanou smetanu a bílé jogurty.
Díky, že všechny píšete, že neužívají vaši broukové vápník. Syn je zdravý, roste hodně, neměl naštěstí zlomeninu, a přesto mu dr. pořád chce psát to Calcichew. Nevím, jstl to není farmaceutický tah.
@Almondea Tolik chlapů v chalupě, to je krása. Musíš být jako královna:-)
@Lyra120 též mám tři syny a manžela k tomu. Ty cifry za jídlo nechtějte vědět.
Nejmladšímu je teprve 5,5 má 22 kg, výšku teda nevím, na pětileté prohlídce měl 115.
@Lyra120 píše: Více
No je to sranda s nima. Za chvilku tu budu nejmenší.
Manžel už se přestal ptát, proč vařím tolik jídla a jen kouká, aby na něj něco zbylo. Nejstarší má fakt už sílu, hodně mi pomáhá, hlavně se zahradou takové ty těžší práce.