Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@np10021 píše:
@greenapple to, že máš skoro stejnou váhu jako výšku je dle tebe v pořádku?![]()
aspoň se jí to neplete
a úsloví „jak dlouhá, tak široká“ u ní platí
Přijde mi to v pohodě, asi je ještě “sama ruka sama noha”, jak rychle vyrostla, a zenske tvary získá až později. Co si vybavuji, tak ve 13 jsem ještě měla xxs s výškou 164 a cca od 15, 16 let jsem nosila M s výškou 170.
@Kriss Tina píše:
Víš o tom, že se váha udává v kilogramech?
Víš o tom, že někdo dokáže poznat jasný překlep?
@greenapple píše:
lenze vy tam mate preklepy 2. Alespon doufam. Alebo mate fakt 145kg a povazujete to za ideal? ![]()
Přijde mi to v pohodě, moje dcera 168cm a rovněž 43 kilo ve 13 letech, vysportovaná vytáhlá puberťačka ![]()
@greenapple takže 145kg není překlep?
Ta jednička se ti tam nepřipletla? ![]()
@greenapple píše:
Tak kdyby byl jeden, tak možná, ale krom teda překlepů z kg na cm, tam jaksi nejde pochopit ta váha, nebo 145 je podle tebe váha v normálu? ![]()
Mé dcerce bylo 16, na 15tileté prohlídce dr. naměřil 168cm a 38 kg… Už když se narodila, vypadala jak „stažený králík“ - dlouhá a hubená, o proti jiným miminkům výrazně delší chodidla, prstíky…Výškou se vždy pohybovala v tabulkách kolem průměru, vahou úplně dole i mimo tabulky, dr. se to moc nelíbilo, i když byla vytrvale zdravá, nechal ji v 11ti letech udělat nějaká vyšetření a jediné na co se přišlo byla snížená funkce štítné žlázy (paradoxně vzhledem k postavě). Další věcí je, že byla už jako malá opožděná, svalově oslabená, hypotonická - a ač sportovala, tak na vrstevníky nikdy neměla a celkově má problém asi hlavně na té svalové bázi a svaly prostě něco váží a ona je ten typ, co se může stavět na hlavu a svalnatá nebude + tuky se jí taky neukládají (zatím). Každopádně my už 2 roky máme od přírody každý měsíc potvrzeno, že tak jak je, je v pořádku, tak to si myslím, že je docela dobrý ukazatel, pokud jsou pochyby k nízké váze ![]()