Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jestli tě to trochu uklidní, tak já měla 45 kg ( 160 cm) snad do svých 29… přibrala jsem až po těhotenství.
Pokud nehladoví, jí dost a rozumné jídlo asi bych se tím uplně netrápila. Co vy rodiče, jste štíhlí nebo spíš krev a mlíko ![]()
Ja mela ve 14 letech 160 cm a 30 kg. To bylo malo. Ale udaje tvoji dcery mi prijdou uplne v pohode.
Pokud dostatecne ji a neni bez energie, tak bych to vubec neresila.
Do 24 let, nez jsem podstoupila umely prechod, po kterem jsem prudce pribrala, jsem mela 174 cm a 50 kg. A ani jsem nevypadala nejak vychrtle. V tech 14 letech ano, to uznavam.
Mám 147 na 165 cm, jsem dospělá, v žádném případě vychrtlá. Nevím, proč pořád někoho děsí váha kolem 145cm, natož když jde o dítě.
@greenapple píše:
Mám 147 na 165 cm, jsem dospělá, v žádném případě vychrtlá. Nevím, proč pořád někoho děsí váha kolem 145cm, natož když jde o dítě.
Váha kolem 145 cm mě tedy děsí dost!
![]()
@Titty píše:
Váha kolem 145 cm mě tedy děsí dost!![]()
![]()
Proč? To bývala běžná ženská váha, dokud se do potravin nezačalo přidávat víc chemie než toho, co by se v nich dalo očekávat ![]()
@greenapple píše:
Víš o tom, že se váha udává v kilogramech? ![]()
@greenapple píše:
Mám 147 na 165 cm, jsem dospělá, v žádném případě vychrtlá. Nevím, proč pořád někoho děsí váha kolem 145cm, natož když jde o dítě.Proč? To bývala běžná ženská váha, dokud se do potravin nezačalo přidávat víc chemie než toho, co by se v nich dalo očekávat
@greenapple A kolik je vaha 145cm na gramy? Alebo aky prevodovy system pouzivate? Pretoze ak 145cm=145kg tak ta desi i mne a nevim, v jake kulture je to zensky ideal ![]()
Pokud jí normálně a nevykazuje žádné známky poruchy příjmu potravy, neřešila bych to. Já tedy měřím úplně stejně a ještě někdy ve 30 letech jsem měla asi 46 kg. V dospělosti (ale už v podstatě od dokončené puberty) jsem vážila od 43 kg do 63 kg (teď tedy v těhotenství aktuálně ještě více). Asi bych se řídila podle toho, co jí, jak moc se hýbe, jestli už má menstruaci, jestli se cítí dobře, není unavená, má dost sil na běžné činnosti a zkusila bych si vzpomenout, kolik jste v jejím věku měla Vy, nebo babičky… spousta holek se zakulatí až v těhotenství/po porodu, po třicítce… byla bych ráda, že není obézní. Kdybych měla nějaké pochybnosti, nejlépe to probrat přímo s ní, či s pediatrem.
@greenapple to, že máš skoro stejnou váhu jako výšku je dle tebe v pořádku?
![]()
Byla bych ráda. Já jsem měla ve 13 letech 175cm a 78kg, ve 14 pak 181 a 72kg ai když jsme měla na tu výšku 68kg tak jsme měla skoro 40 velikost:-(, přestože mi všichni říkali, že jsem jako z kjoncentráku hubená… Nijak jsme se nepřejídala a hrála závodně basket + tělocvik, + chození do školy ze školy, všude pěšky…Starší dcera už teď ve 13 má také 177cm a 75kg (do tak 10-11 byla spíš hubena stejně jako malá na 142cm 32kg), přestože hraje beach, hýbe se a nijak s enepřejídá…takže z mého pohledu je drobnější holka určitě lepší…Pokud víš, že normálně jí…vůbec bych neřešila…a nevidíš problém, že by nějak váhu a vzhled řešila, přespříliš cvičila…byla bych ráda… Záleží také jestli už má MS nebo ne…pokud už delší dobu má…zase bych byla jen ráda, že je štíhlá a nemám s tím problémy.
Ahoj holky.
Moje dcera váží 43 kg a měří 163cm. Nepřijde vám to málo? Jí všechno. Má i mezeru mezi stehny a to docela velikou.😅
Anonimní, citlivé téma☺️️