Antibiotika na rýmu? Dávají se?

Anonymní
9.10.22 15:28

Antibiotika na rýmu? Dávají se?

Ahoj dávají se antibiotika na rýmu? Od středy v noci měla dcera teploty, přešly v sobotu. Měla průhlednou rýmu, až teď má hustější zelenou, tak od včera už jen odsávám, a smrka. Konečně ji přestalo samo tect z nosu, i barva je trošku bílo zelená, ne jen strašně zelena. Chytla to o dva dny později druhá dcera. Takže ta má teď ještě teploty. Máme si zítra zavolat k Dr co dál. Myslíte že to bude na ATB? Jinak dávám mucosolvan.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
432
9.10.22 15:42

Na rýmu se antibiotika nedávají. Zelená rýma se nerovná bakteriální rýma. Téměř všechny rýmy jsou virové. Kromě mucosolvanu odsávat, pokud neumí dobře vysmrkat, ev. proplachy fyziol. roztokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11856
9.10.22 15:51

Dávají se antibiotické kapky do nosu. Ty jsou na recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
9.10.22 15:56

Pamycon do nosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
9.10.22 16:06

Pamycon jsou antibiotické kapky které se při rýmě dávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
9.10.22 16:10

Dobrý den ono záleží čemu říkáte rýma. Každopádně antibiotika vám napíše jen lékař a ten vyhodnotí jestli to nachlazení vyžaduje antibiotika nebo je třeba to jen v klidu vyležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.26 21:35

Ahoj, jdu se poradit. Syn 9 let koncem listopadu trochu pokašlával, zůstala jsem s ním pár dní doma. Dávala jsem mu Stopptusin, pak Stopkašel. Takhle lehce pokašlával celý prosinec a poslední den před prázdninami se mu spustila mega rýma- žlutozelená hustá. Koupila jsem kapky do nosu, hodně pil, odpočíval. Po 10 dnech stále dost silná rýma. Pobolívala ho hlava. Vyrazila jsem teď v pondělí k doktorce, dala mu Pamycon a Sinupret. Pamycon vždy v minulosti zabral, tak jsem si říkala super, konečně se toho zbaví. Teď je na tom po 4 dnech tak, že sice rýma už je minimální, ale mluví jako kdyby mu měla rýma teprve začít, taková ta jakoby zadní rýma no a po ránu pořád pokašlává. Jinak je čilý, plný energie, v nici spí a cůbec nekašle. Máte s tím někdo zkušenost, že by rýma trvala třeba 2-3 týdny? U nás to bylo vždy týden a pak klid. Už se to strašně tahne. V pondělí nastupuji do nové práce a mám obavy, jestli syn bude moct jít do školy. Janča

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA