Váha dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
malinada
14.9.13 14:41

Ještě mě napadá, jaká byla porodní váha?
Též bych začla s příkrmy.
Nicméně kojení po dvou hodinách mi nepřijde nijak extra četné, pokud se v noci nekojí a přes den minimálně jednou vynechá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
mila.dka1
14.9.13 14:56

Tak to tedy zírám, a to naší 5ti měsíční malé, která má 7,5 kila říkají, že je buclík a mišelin :D.
Kamarádi mají chlapečka, který měl ve 4 měsících 9 kilo, to je podobné, doktorka řekla, že z kojení se nedá ztloustnout, že se nebude nic omezovat, až pak případně knedlíky ;). Že to potom vyběhá…

• Citovat
  • Upravit
4492
14.9.13 15:00

Ahoooj :mavam:,
moje kamarádka má chlapečka, koncem října mu bude rok a váží už teď 13kg a všechno je v pořádku, měl skoro 5kg porodní váhu a taky jen kojila, rodiče jsou oba dva hodně velcí… to musí vyhodnotit tvůj dr. - záleží také na tom, jak velcí jste s partnerem, porodní váha atd…nevím, proč bys měla 5m chlapečkovi dávat něco jiného než MM :think:? Vodu max. pokud bylo nějaké hrozné horko, jinak se má většinou pouze kojit…ale pokud by měla dr. nějaké podezření na nějaký problém, tak určitě malého vyšetří… :hug: :hug: :hug:.

Já mám zase drobíska prďouska (za dva týdny jí budou 3 roky a váží asi 11,2kg :mrgreen: - co já bych za každé vaše kilčo dala :pankac: )

Takže, pokud si nejsi jistá, prober to s dr. a pořádně vyšetřete, ale třeba máš prostě jen pořádného macka a teď už bude přibírat pomaleji :hug:

Hodně štěstí :hug:! (holky, pro zasmání - chodíme s malou k Apolináři k dr. a dopo tam má ty malé podvýživy, jako jsme my a hned po nás tam chodí zase malé děti s obezitou - a vždycky se tam s maminkama zasmějeme, když se tam sejdemeee a koukáme na ty naše děti :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
14.9.13 15:14

Kojila bych dál podle potřeb dítěte. :kytka: Případně bych vyzkoušela tu zeleninu (nicméně můj 8měsíční jí sní tak tři lžičky, když je hodně dobrý den, a celkově tomu jídlu moc nedá… pořád kojím minimálně 10× denně, dr. mi taky říkala, že bych už tolik neměla, ale když on nic moc jiného nechce… takže nabízím a neřeším).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
14.9.13 16:25

Co to je za nesmysl, že nemáš kojit. Dítě neomezuj, dej tomu volný průběh. Zřejmě máš tak výživné mléko a dítě tak dobře tráví, znám holku, co měla taky tak těžké děti jen z kojení.
Je ale malá možnost, že to může být porucha metabolismu u malého, na to by se raději doktorka měla zaměřit a neplácat něco o vodě a nekojení. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
14.9.13 16:36

@SlavkaM já kojila každý dvě hodiny jinak to nešlo v pul roce jenom 10 kg a ted ve 20 měsících 12,5,když jsem přestala kojit tolik nejí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
14.9.13 17:35

Místo kojení dát vodu to si asi moc nepomůžeš, vždyť bude mít hlad. Kámoška má 4 měsíční mimi a váží 7,5 kg, náš devítiměsiční váží 7,6. Ono taky záleží na tom, jakou měl porodní váhu. Náš prvního půl roku přibíral 600-1000g za měsíc a od půl roku do teď, tedy za 3 měsíce přibral půl kila. Já bych do toho 6.měsíce kojila dle potřeby, pak zavedeš příkrmy a když se ani potom přibývání nezpomalí, tak bych si zařídila vyšetření na metabolickou poruchu, ale zatím bych to asi nechala být. Ale radu místo kojení vodu, tu bych asi moc neposlechla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
14.9.13 17:58

To je mazec v 5 ti mes aby mel 11 kilo… :think: :think: Hledala bych jiny problem,…
Nas syn ma skoro 2.5 roku a ma necelych 13 kil, ale ma 98 cm…Je to zizalka i pri narozeni byl malicky mel 49 cm a 2700g.

Spise aby nebyl problem u vas nekde jinde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
14.9.13 19:20

Kolik jste měli porodni vahu?
Kamoska ma synka který v osmi mesicich ma 11,5kg a 78cm a pribyva naprosto ukazkove. Od pul roka mu to vice ci méně stoji a pribral max 1kg.. Narodil se s 53cm a 5140g. Nas syn ma 17mesicu a nevazi ani 10kg (porodi vaha 2,7kg). Mame stejného doktora a oba dva kluci prospivaji ukazkove podle tabulek. Ono by se to mělo do dvou let dítěte srovnat.
snažila bych se kojit po trech hodinách a zavest uz zeleninove prikrmy… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko