Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj vím že už tu o tom padlo moc slov a članku ale přesto jsem se chtěla zeptat zda je tu mezí vámi některa maminka ktera měla vahu miminka v 33tt 2.5.kila a kolik mělo miminko po porodu moc děkují amilie
Ještě jsem se chtěla zeptat není to moc 2.5. kila v 33 tt doktorka řekla asi že to je 2.5. kila byl v šikme poloze tak to moc nešlo změřít ale i tak není to moc kolik bude mit po porodu
Ahoj,kluci měli ve 30týdnu cca 2000gramů, ve 33týdnu měli 2400 a 2600gramů, váha při porodu 3900gramů a 4060gramů.
Ahojky,no co rekne dr,by jsem brala hodne s rezervo,ja teda ceka miminka dve,ale treba bylo zajimave,ze na kontrole meli pres dve kila a na dalsi posledni pred porodem v 37. tydnu meli pod dve kila nakonec,Adekla 2 600 a Anetka 2450,Takze pul kila nehraje zadnou roli,vubec bych tohla neresila.. Mejte se
mě den před porodem odhadli váhu na sotva 3 kila a kluk měl 3630g. To jen pro představu, že to se fakt nedá nijak přesně určit ![]()
To mě přímo při příjmu v porodnici dělali odhad 3800g a za 2 hodinky měl nakonec 4200g ![]()
no ja mam za tyden termin a uz mame pres 4kg
to bude macinecek ![]()
váhu v 33t už vážně nevím, ani nevím jestli mi ji někdo říkal, v 30tt na velkém utz jsme měli 1670g. Rodila jsem 37t4d a předpokládaná hmotnost 3 dny před porodem u mýho Dr byla cca 3100g a při přijmu v porodnici okolo 3000g, nakonec měl malý 3670g a všichni se divili, takže opravdu zkreslující
market.s.87 píše:
no ja mam za tyden termin a uz mame pres 4kgto bude macinecek
ono to může fungovat i obráceně že odhadnou větší váhu než ve skutečnosti bude, prý stačí aby mimi leželo trošku nakřivo a už to lítá půl kila sem, půl kila tam. Ale pokud je opravdu takovej macíček tak je vidět že o něj mamka dobře pečuje a že se mu v bříšku dobře daří ![]()
Ahoj,mě řekli minulý týden (35tt) že malá má 2,71kg
Doktorka mi řekla že mám být v klidu že je to tabulková váha
.Tak jsem taky zvědavá kolik budeme mít při porodu.Doufám že to nebude cvalík ![]()
Ahoj, ja jsem se ptala na odchylku mereni doktora primo v den porodu, a rekl mi +/- 600g. Cili pri odhadovane vaze 3000g to bylo 2400-3600g. Holka mela opravdu nakonec presne tri kila, ale je zrejme, ze ty odhady se musi brat s rezervou.