Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahojky, čekám dvojčátka a dnes na screningu mě zarazila váha miminka. Jedno je o několik dní opožděné, menší s váhou 260 g a druhé 310 g…Jaký by měl být váhový rozptyl? Děkuju.
ahoj, je to nepodstatné
(tedy pokud to není extrém) Měla jsem jedno a mělo 390 tuším 21. týden
Příspěvek upraven 25.02.15 v 17:42
A doktoři říkali co? Zrovna tohle si u dvojčat fakt hlídají, takže myslím, že kdyby to bylo špatné, že by ti to řekli.
Váha miminka ve 20. týdnu je okolo 300g, takže si myslím že na dvojčátka to je v pořádku. Vždycky je jedno větší a druhé menší. ![]()
@Petra131 ta váha je fakt relativní..napíšeš průměr 300g - pak si každý pomyslí, že to bude odpovídat průměrnému dítěti 3,5kg. Malá měla skoro 400g a ve 40tt při porodu 2,8. Proto jsem na začátku psala - je to nevypovídající.
Tak to je jasné že každé miminko roste jinak. Jenom jsem chtěla říct že na dvojčátka to je dobré. Já si teda nevzpomínám kolik měl syn ve 20. týdnech ale před porodem mi řekli váhu kolem 3600 a malý měl 3020, takže to asi taky nebude úplně přesné. A to jsem rodila 3 týdny před termínem. Kdybych rodila v termínu tak by měl bůh ví kolik.
@Petra131 píše:
Váha miminka ve 20. týdnu je okolo 300g, takže si myslím že na dvojčátka to je v pořádku. Vždycky je jedno větší a druhé menší.
Nemusi. Nase jsluod zacatku stejny. Max par mm rozdil. Ve 30+1 byl rozdil taky malej. Kolem.100g ale to tim, ze dr zaokrouhloval
Tak taky neříkám že bude rozdíl u porodu třeba kilo. Někdy se stane že jedno „papá“ víc a jedno míň. Myslím že kdyby bylo něco v nepořádku tak to doktor řekne.
@Anonymní píše:
Ahojky, čekám dvojčátka a dnes na screningu mě zarazila váha miminka. Jedno je o několik dní opožděné, menší s váhou 260 g a druhé 310 g…Jaký by měl být váhový rozptyl? Děkuju.
my měli ve 21. tt asi 370 a 380 g
takže si myslím, že je to tak nějak v normě. Kdyby to bylo špatné, tak ti řeknou ![]()
Já jsem váhu vůbec nevěděla až když jsem byla na pohotovosti 26+1 já myslím, že ten odhad je jen orientační může se to špatně o kousínek změřit a už vyjde něco jiného.
@luciekal Ahojky, my se vlastně trošku známe
. Už jsme si psaly ohledně hematomu… Já ho mám pořád a prý do porodu asi nezmizí. Jak je to u vás? Také se drží?
Pokud nejsou jednovaječná, tak nevadí rozdíl váhy. Navíc, ty se neptáš MUDr.,?
@jenika1 zakl: dobrá otázka… Myslíš, že by mne to nenapadlo? Mudr. mi k tomu nic neříkala, hodnoty jsem si přečetla až ze zprávy doma…
@Anonymní píše:
@luciekal Ahojky, my se vlastně trošku známe. Už jsme si psaly ohledně hematomu… Já ho mám pořád a prý do porodu asi nezmizí. Jak je to u vás? Také se drží?
hematom si myslím, že již nemám když jsem přestala krvácet a špinit a byla již utvořená placenta gynekolog ho již neřešil takže ani nevím zda zmizel.
Po 14.týdnu už by neměl vadit.