Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim dnes som bola v nemocnici na kontrole a malé má vraj 2216 g keď som tam ležala pred troma týždňami doktorke druhej to vychádzalo 2300g tak ja už tomu nerozumiem každý mi hovorí inak aj OG je to podľa vás ok?
Nestresuj se. Tak bude drobnější. Měření je nepřesné. Do plusu i mínusu. Mně před porodem řekli, že dcera má 3700g a za chvíli jsem měla v ruce tříkilové miminko. Pokud funguje výživa a průtok krve, což jistě překontrolovali, tak je to ok. Užij si poslední dny těhotenství a těš se na mimčo.
Ty odhady jsou někdy plus minus půl kila. Já měla před porodem poslední odhad váhy z velkého ultrazvuku ve 31. týdnu. 37+4 jsem pak rodila a váhou jsem byla trošku překvapená, syn měl 2,2 kg.
Mne taky v 37tt odhadli 2.2kg, vyvolali porod protoze miminko za posledni 2 tydny nevyrostlo, no a nakonec mel 2.9kg. Je to odhad, neni to presne.
Je to mim, ale ten odhad je prostě odhad, plus mínus půl kila. Syn se narodil 37+2 a měl 2880g.
Je to odhad, sestrence v den predcasneho porodu doktor rekl, ze ma dite rustovou retardaci, ze je nejaky moc maly ze nema ani kilo a pul. A mel necele dve kila 34. Tyden. Jeji doktor ale na gynde tyden pred porodem odhadoval dve kila. Kazdy rekl neco jineho a vse dobre dopadlo.
@Markétka111 píše:
Je to odhad, sestrence v den predcasneho porodu doktor rekl, ze ma dite rustovou retardaci, ze je nejaky moc maly ze nema ani kilo a pul. A mel necele dve kila 34. Tyden. Jeji doktor ale na gynde tyden pred porodem odhadoval dve kila. Kazdy rekl neco jineho a vse dobre dopadlo.
Ja tomu tiež nerozumiem 34+0 mal 2060g a 34+6 som šla do nemocnice kvôli slabému krvácaniu a spineniu odhadla to doktorka na 2360g minulý týždeň som bola u svojho gynekológa tam váhu nekontroloval a povedal že všetko okej dnes som šla do nemocnice na zápis dokumentácie a má odhad 2216g
@Wulady96
Buď naprosto v pohodě, ležela jsem od šestého měsíce v nemocnici, takže mám přehled, jak malý nabiral podle UTZ, mezi 33 a 37 to vypadalo, že téměř nepribral, ale bylo to tím, že byl tak moc dole, že nebyli schopni pořádně měřit. Poslední odhad pak poskočil téměř o kilo 😀
Ty odhady mohou být dost nepřesné, na konci těhotenství se už miminko hůře měří. Syn měl mít 3500g a měl přesně 4000 g. Naštěstí jsem to věděla jen já, že bude velký (intuice) a ne doktoři a nestrašili mě
Zkuste se nestresovat (jo, to se říká snadno, že?).
Rodila jsem 38+5 a malý měl 2660g.
V pondělí na poradně byl odhad 3kg, ve středu při příjmu k porodu byl odhad 2,5kg. Odhad je odhad a je to +- půl kila. ![]()
@SabVok no v nemocnici mi povedali že mám menej plodovej vody ale asi je to ok keď ma pustili domov idem v utorok na kontrolu ku svojmu gynekologovy tak som zvedavá…
@Mandragora13 nakoniec mi volali z nemocnice že mám prísť na prekontrolovanie na lepší utz a všetko okej vody dosť váha 3100g aj prietoky placentou 🙂