Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky chci se vás zeptat na radu jsem na nemocenské z důvodu, protože jsem pracovala jako zdrav. Sestra na rizikovem pracovišti pro těhotné a jinde pro mě nebylo místo takže mě můj zaměstnavatel poslal na nemocenskou dostala jsem vycházky na 6 hodin asi jako každý ale mimo práci teď dokončuji ještě vysokou školu a potřebovala bych je delší myslela jsem že když jsem doma z důvodu tohohle a ne z toho že bych tu práci nějak nezvládla tak nebude problém ale moje doktorka mi řekla že si tohle musím zařídit prý na sociálce se kterou ještě nemám žádné zkušenosti nevím za kým přesně jít a podobně jestli mi to vůbec dovolí a co vše potřebuji sebou proto se chci zeptat zda v tom nemáte někdo už nějakou zkušenost?
@Mia3002 zaměstnavatel má povinnost přeřadit na nerizikovou pozici, pokud nenajde, máš právo zůstat doma se 100% platu. Škoda, že ses nechala natlačit do neschopenky. ![]()
@Mia3002 píše:
Ahoj holky chci se vás zeptat na radu jsem na nemocenské z důvodu, protože jsem pracovala jako zdrav. Sestra na rizikovem pracovišti pro těhotné a jinde pro mě nebylo místo takže mě můj zaměstnavatel poslal na nemocenskou dostala jsem vycházky na 6 hodin asi jako každý ale mimo práci teď dokončuji ještě vysokou školu a potřebovala bych je delší myslela jsem že když jsem doma z důvodu tohohle a ne z toho že bych tu práci nějak nezvládla tak nebude problém ale moje doktorka mi řekla že si tohle musím zařídit prý na sociálce se kterou ještě nemám žádné zkušenosti nevím za kým přesně jít a podobně jestli mi to vůbec dovolí a co vše potřebuji sebou proto se chci zeptat zda v tom nemáte někdo už nějakou zkušenost?
Zaměstnavatel tě neměl co posílat na neschopenku když pro tebe nemá praci, ale nechat tě za 100% platu doma.
@wiwiOL hele já nechtěla já svou práci milovala a chodila jsem do práce ráda pro mě bylo nepředstavitelny že bych od 4 měsíce už byla doma.. Ale na personálním mi prostě řekli že me tam pracovat nemůžou nechat.. A že najednou bylo sester všude dost ![]()
@JancaS84 vidíte to jsem ani nevěděla no zkusím se tam zítra zastavit a poptat se na to.
@Mia3002 píše:
@JancaS84 vidíte to jsem ani nevěděla no zkusím se tam zítra zastavit a poptat se na to.
Ukonci neschopenku a naklusej tam s písemnou žádosti o přeřazení na vhodné místo. Buď ti praci najdou, nebo tě musí nechat doma za plný plat a nemusíš řešit vycházky. Můžou tě dát i na hůř placenou pozici a máš nárok na vyrovnávací příspěvek v těhotenství.
@Mia3002 jo, je škoda, že jsi to nevěděla, je jasné, že většina zaměstnavatelů to udělá takto, no.
Nemocenskou nemáš na nevhodnou práci, ale nejspíš na rizikové těhotenství. Doktorka si musela nějakou diagnozu vymyslet, aby Tě mohla nechat na neschopence. Takže rozhodně nežádej na sociálce o neomezené vycházky. Stejně Ti je nedají a pokud jim budeš vykládat, že jsi doma kvůli nevhodné práci, tak ještě budou popotahovat doktorku.
Dokončuješ VŠ, tak aspoň občas přidej čárku mezi slova. Ta dlouhá věta se nedá udýchat ![]()
@Mia3002 píše:
Maximální délka vycházek na PN je 6 hodin, pokud se nemýlím
Takže bych buď šla za zaměstnavatelem a písemně dala žádost o přeřazení, nebo bych zůstala na PN a nechala to jak to je. Taky by z toho mohla mít lékařka velké problémy ![]()
@Lucka1111 píše:
Nemocenskou nemáš na nevhodnou práci, ale nejspíš na rizikové těhotenství. Doktorka si musela nějakou diagnozu vymyslet, aby Tě mohla nechat na neschopence. Takže rozhodně nežádej na sociálce o neomezené vycházky. Stejně Ti je nedají a pokud jim budeš vykládat, že jsi doma kvůli nevhodné práci, tak ještě budou popotahovat doktorku.
a TO je přesně ten případ kdy pro dobrotu na žebrotu, aka chceme vyhovět a schytáme to nakonec i s pokutou od sociálky…
takže přesně proto žádné podobné fingované neschopenky nevedu a vůbec se do něčeho takového zatáhnout nenechávám ![]()
proč a k čemu??
, on vám stejně nakonec nikdy nikdo nepoděkuje a jste za idiota jak pro sebe tak nakonec pro ostatní ![]()
@Borrealis píše:
a TO je přesně ten případ kdy pro dobrotu na žebrotu, aka chceme vyhovět a schytáme to nakonec i s pokutou od sociálky…takže přesně proto žádné podobné fingované neschopenky nevedu a vůbec se do něčeho takového zatáhnout nenechávám
proč a k čemu??, on vám stejně nakonec nikdy nikdo nepoděkuje a jste za idiota jak pro sebe tak nakonec pro ostatní
Kéž by podobné zasady mela vetsina lékařů…
No to nevím zda to na sociálně projde ale neoprávněně vystavení pracovní neschopnosti je trestný čin a zaměstnavatel jednal protiprávně. Já jsem taky sestra na lůžkovém a ne zrovna lehkém oddělení a práci pro mě našli na tom stejném dokonce. Nikdo se nezmiňoval o tom abych šla domů. Zase další taková co je raději pohodlná než aby jednala. ![]()
@Švédka87 píše:
No to nevím zda to na sociálně projde ale neoprávněně vystavení pracovní neschopnosti je trestný čin a zaměstnavatel jednal protiprávně. Já jsem taky sestra na lůžkovém a ne zrovna lehkém oddělení a práci pro mě našli na tom stejném dokonce. Nikdo se nezmiňoval o tom abych šla domů. Zase další taková co je raději pohodlná než aby jednala.
Zaměstnavatel nic protiprávního neudělal, pindat může co chce… Protiprávně jednal doktor, že si vymyslel diagnozu, kdyby dotyčnou poslal zpět, že ji nic není a neschopenku ji nevystaví, tak by to chtě nechtě musel ten zaměstnavatel řešit. Zaměstnavatel ušetřil a je čistý jak lilie, že je to z jeho strany sviňárna, o tom žádná, ale prakticky nepostižitelná.