Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, myslíte si že se váha miminka po narození podobá váze maminky když se narodila? to asi ne že? Nebo je tu někde se stejnou váhou miminka jako tou svojí. Mám segru a ta když se narodila tak měla 3,70 a já jsem měla 2.80.( obě nás přenášela) myslela jsem že maminky mají děti podobně váhou k sobě.
Ahoj, tak já když jsem se narodila, tak jsem měla 3kila. Obě moje děti ale měly pod tři kila. Jeden 2,78kg a druhý 2,80kg. Takže mají váhu podobnou spíš spolu než se mnou ![]()
já měla 2200g a brácha ten je starší měl 3900g,moje dcera měla 3400g
ahoj ja vazila 3kg muj bratr 2,5kg a dalsi sourozenci nevim muj maly vazil 3,5kg a mala 3,1kg tak si myslim zeto asi pravda nebude jejich otec mel 4,5kg kdyz se narodil ![]()
Ahoj tak já měla 4100g a malá 3970g
.doktor v nemocnici na ultrazvuku mi říkal že se je to tak že první mimi má prý většinou váhu po matce,Hned se mě ptal kolik jsem měla já a říkal že se nediví,že malá bude velká po mě ![]()
Já i manžel jsme měli 3,9 kg. První naše dítko mělo 4,35 kg, druhé 4,75 kg a třetí bylo o měsíc dříve sekcí a mělo 3,4 kg.
když jsem se narodila měla jsem přes 4 kila a ta moje holčina taky přes 4 kila ![]()
Ahoj, já měla myslím 3,2 kg, moje dcery měly 2,93 kg a 3,07 kg.
Ale nemyslím si, že váha maminky jako miminka a jejího miminka hraje nějakou „dědičnou“ roli, to budou spíš náhody. ![]()