Kdy jít do porodnice?

Anonymní
3.3.11 11:11

Kdy jít do porodnice

Ahoj maminky mám 2dny do termínu porodu tj.5.3. a doktor my řekl ,že se mám jít domluvit v pondělí 7.3.(jsem totiž stále plně zavřená).Jenže já se bojím aby nebyl nějaký problém jít až dva dny po termínu?!
Je to normální nebo se pro jistotu mám jít zeptat už v sobotu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1692
3.3.11 11:17

Ahoj pokud nemáš žádné problémy nemusíš se obávat já přenášela 11 dnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
3.3.11 11:30

Souhlas, 2 dny po termínu není vlastně po termínu, někde se uvádí že plus mínus 14 dní je normální, někde tedy méně, ale do cca 7-10 dní snad neprudí s vyvoláváním nikde… Já přenášela 6 dní, taky defacto zavřená a pak jsem se otevřela během jednoho dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
3.3.11 12:06

neboj, termín porodu je vždycky jen orientační, přesně na něj rodí jen mizivý procento:) takže buď to přijde samo, nebo je fakt pořád až 14 dní čas na vyvolávaní :-) pokud nemáš žádný potíže, tak mimčo ví kdy se mu bude chtít už ven :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.3.11 12:59

přesně, termín porodu je VŽDY orientační, protože jen málokdo přesně ví, kdy počal, a navíc, ono dítě samo moc dobře ví, resp. tělo matky, kdy je zralé. Plus mínus 14 dní fakt žádnej čas. Nesjem doktor, ale jde o to, že když máma přenáší, a včas se nespustí porod, tak se kazí plodová voda a placenta dostatečn ěnevyživuje a tak. Ale to je fakt v případě, že dítě už mělo být venku, ne že vše furt funguje normálně i v 41 tt.!!! A nechci kecat, ale snad je to tak, že poslední, co má dozrát, jsou plíce. Jakmile se stane, uvolní do těla matky jakýsi hormon, který při určité koncetraci a množství dá příkaz k začátku porodu a konci těhotnetví. pak když se přenáší přes tento okamžik, a dlouho (ne den dva), pak se něco může stát. Jakože dítě zemře hlady, udusí se .. jeje, ani nepřivolávat, ale to by muselo být doslova někde v pralese, kde rodičku nikdo nekontroluje … Proto (teoreticky) se může přenášet třeba už i v 39 tt, a jindy je 41+2 akorát. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
3.3.11 13:04

Ahoj první dceru jsem šla rodit až po 42 týdnu-teda bylo nutno porod vyvolat. Taky jsem byla zavřená a měla jsem přirostlou placentu k děloze(na to přišel Mudr až na sále když ji skládali jak puzzle)Ale nemyslím, že jsem byla nějaký extrém, co šel rodit až tak pozdě. Tuším, že nás tam bylo cca 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí