Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj pokud nemáš žádné problémy nemusíš se obávat já přenášela 11 dnu.
Souhlas, 2 dny po termínu není vlastně po termínu, někde se uvádí že plus mínus 14 dní je normální, někde tedy méně, ale do cca 7-10 dní snad neprudí s vyvoláváním nikde… Já přenášela 6 dní, taky defacto zavřená a pak jsem se otevřela během jednoho dne.
neboj, termín porodu je vždycky jen orientační, přesně na něj rodí jen mizivý procento:) takže buď to přijde samo, nebo je fakt pořád až 14 dní čas na vyvolávaní
pokud nemáš žádný potíže, tak mimčo ví kdy se mu bude chtít už ven ![]()
přesně, termín porodu je VŽDY orientační, protože jen málokdo přesně ví, kdy počal, a navíc, ono dítě samo moc dobře ví, resp. tělo matky, kdy je zralé. Plus mínus 14 dní fakt žádnej čas. Nesjem doktor, ale jde o to, že když máma přenáší, a včas se nespustí porod, tak se kazí plodová voda a placenta dostatečn ěnevyživuje a tak. Ale to je fakt v případě, že dítě už mělo být venku, ne že vše furt funguje normálně i v 41 tt.!!! A nechci kecat, ale snad je to tak, že poslední, co má dozrát, jsou plíce. Jakmile se stane, uvolní do těla matky jakýsi hormon, který při určité koncetraci a množství dá příkaz k začátku porodu a konci těhotnetví. pak když se přenáší přes tento okamžik, a dlouho (ne den dva), pak se něco může stát. Jakože dítě zemře hlady, udusí se .. jeje, ani nepřivolávat, ale to by muselo být doslova někde v pralese, kde rodičku nikdo nekontroluje … Proto (teoreticky) se může přenášet třeba už i v 39 tt, a jindy je 41+2 akorát.
![]()
Ahoj první dceru jsem šla rodit až po 42 týdnu-teda bylo nutno porod vyvolat. Taky jsem byla zavřená a měla jsem přirostlou placentu k děloze(na to přišel Mudr až na sále když ji skládali jak puzzle)Ale nemyslím, že jsem byla nějaký extrém, co šel rodit až tak pozdě. Tuším, že nás tam bylo cca 5.
Ahoj maminky mám 2dny do termínu porodu tj.5.3. a doktor my řekl ,že se mám jít domluvit v pondělí 7.3.(jsem totiž stále plně zavřená).Jenže já se bojím aby nebyl nějaký problém jít až dva dny po termínu?!
Je to normální nebo se pro jistotu mám jít zeptat už v sobotu