Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ik píše:
Ahoj holky, myslíte si že se váha miminka po narození podobá váze maminky když se narodila? to asi ne že? Nebo je tu někde se stejnou váhou miminka jako tou svojí. Mám segru a ta když se narodila tak měla 3,70 a já jsem měla 2.80.( obě nás přenášela) myslela jsem že maminky mají děti podobně váhou k sobě.
To s tím vůbec nesouvisí. Záleží na mnoha a mnoha a mnoha okolnostech
, ale hlavně na stravě a zdraví maminky v době těhu, ale i před těhu
![]()
ahojky ja měla jako miminko po porodu něco ko lem 4kg moje prvni dcerka měla 3540g a druhá 5060g
tak ja sem někde uprostřed:)))
Ahojky, Ivanka když se narodila v termínu tak měla 51 cm a 3450 kg. Olinka se narodila ve 36 týdnu a měla 48 cm a 3000 kg.
Tak u nás to nesedí. Já měla 2500g a narodila jsem se 38tt. Oba moji kluci měli 3890g a porody byli 38+5tt a 39+0tt ![]()
když jsem ležela v porodnici,tak jsem se ptala,jestli má vliv jídlo v těhu na váhu mimi,nemá!je to v genech.. ![]()
Ahoj holky, tak vás tak pročítám.....
dnes jsem byla na vážení a malej mi od 33tt kdy měl dle UZ 2500g přibral do 37tt (dnes) na 3800g
je to možné? Mudra mi řekla, že se jí to nezdá, že bude asi o půl kila lehčím ale já to pořád řeším a ujišťuju se, že se fakz musela seknout.....
já teda měla při narození 3,6kg a přítel 4,25kg, ale že náš malej se blížil hranici k 5ti kilům
![]()
A vy co jste měli velká mimča, vlezla se vám do velikosti 56???? mám ztím 99% oblečení této velikosti a mám strach, že se mi do toho nevejde ![]()
U nás to neplatí.
Já 3,10, délku nevím
První syn 3,95 - 54 cm
Druhý syn 2,90 - 49 cm
Dcera 3,23 - 50 cm
Všechny děti jsem přenášela ![]()
to je blbina… rozhodně nám jsou naše děti váhou a postavou podobní v dospělosti, při narození hraje roli mnoho aspektů.. když začnu tím nejjednodušším co snižuje váhu novorozence a to kouřením.. to jak nám chutná v těhu, jestli máme stres.. já nevím co ještě hned takhle z hlavy ale jsou věci které mohou být naprosto odlišné od toho jak těhu prožívala naše matka… tudíž váha dle mého musí bejt jednoznačně velmi rozdílná… Já 3600, Muž 3500, první dcera 3240, druhá 3450 ![]()
Ahoj já měla 2.8kg moje dcera 2,9 a její syn 4.85. Tak těžko ríct jak je to.
Rika se, ze je vaha dedicna matka/otec, ale jestli je to blabol
.
Ja mela 4 kg , bio otec dcery mel 4,5 kg. Mala mela 4 kg.
Tak u nás to zatím platí, já měla 3300 g a 50 cm, Eliška měla 3310g a 49 cm ![]()
Ale třeba moje maminka měla skoro pět kilo, když se narodila
Ahoj, tak ja jsem mela 2900g, moje prvni holcicka 2750g a druha 3510g
ja i moje prvni dcerka jsme se narodily pred terminem