Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky kolik vám váží miminko v 10 měsícich..? Malá má za 3 dny 10 měsíců a za dva měsíce přibrala jen 100g
Což je strašně málo..ale poslední dva týdny mi nic skoro nejedla kvůli zoubkum.. teď někdy sni pár lžiček a už nechce a někdy sni vše co ji nandam…má 74cm a 8050..nevypadá nějak hubeně, je tak akorát..ale jsem z toho špatná za měsíc jdeme na převážení..je tady taky někdo co má miminko tak malou váhu? ![]()
@Deňa1995 a porodni vaha? Dcera mela porodni necela 3 kg a v roce 7600 g, je zdrava a je ji 5 let, vazi normalne ted a normalni vyska
@Deňa1995 Dcera měla v 10m 78cm a 7850g (dívám se do průkazky), doktor nikdy nic neříkal v roce měla 80cm 8090g, buď ráda, aspoň nemusíš tahat nějakou vazbu. Náš Mudr. nikdy nic ohledně podváhy neřekl, ba naopak, že prý konečně jedno nevypasený dítě
Teď jí jsou čtyři a je samá ruka a noha ![]()
Dcera se narodila 2760gr, v 10m 74cm a 7870gr. Teď má 3 roky, je hubeňour, ale zdravá, vše v pohodě😉
Nevím, kolik měla dcera v 10 m, ale v roce měla 7.720 kg a měřila 71 cm. Pediatr byl spokojený. Má radši hubenější děti. No, teď v sedmi letech je vižle, ale bude asi dlouhá, má dlouhý nohy.
Nejmladŝí syn nemêl v roce ani 8kg. V tabukách se stále drží okoko 3. percentilu. Teď mu jsou tři a kousek a konečně překročil 12kg hranici
doktorka nikdy nekomentovala
Moje dcera měla na roční prohlídce rovných 8 kg a 72 cm. Doktor byl spokojenej, říkal že je pěkná, i když sám uznal že ostatní děti jsou většinou větší cvalíci.
Moje dcera ma právě 10 měsíců, 75cm a 9kg. Myslím, že samotná váha u vás ale roli nehraje tak jako to, že prostě málo přibrala, to spíš doktorku znepokojuje.
Porodní váha 3350..naše doktorka to právě že až moc řeší a to mě stresuje…za měsíc převážení a když nepribere že se to bude muset nějak řešit
@Deňa1995 píše:
Porodní váha 3350..naše doktorka to právě že až moc řeší a to mě stresuje…za měsíc převážení a když nepribere že se to bude muset nějak řešit
Ta doktorka tě akorát zbytečně stresuje
důležitý je, že malá prospívá jak fyzicky (i když třeba míň) tak psychicky. Určitě je to spokojený miminko a to je nejdůležitější. Hlavu vzhůru a nestresuj se tím ![]()
@Deňa1995
Můj starší syn mezi 8. a 10. měsícem dokonce asi 200 g zhubnul. Byl od narození drobnější (2740g),v tech osmi měsících měl lehce přes 8 kilo. Teď má dva roky a čtvrt a váží 12,5, na výšku necely metr… Pokud rostou zoubky, do thho se začala víc hýbat, myslím, že to bude v pohodě
.
A buď ráda… Můj druhý syn má něčeho půl roku a už teď má přes 8 kilo, je masakr ho tahat a nosí oblečení, co měl bráška vloni v roce a půl…
@Deňa1995 píše:
Ahoj holky kolik vám váží miminko v 10 měsícich..? Malá má za 3 dny 10 měsíců a za dva měsíce přibrala jen 100gCož je strašně málo..ale poslední dva týdny mi nic skoro nejedla kvůli zoubkum.. teď někdy sni pár lžiček a už nechce a někdy sni vše co ji nandam…má 74cm a 8050..nevypadá nějak hubeně, je tak akorát..ale jsem z toho špatná za měsíc jdeme na převážení..je tady taky někdo co má miminko tak malou váhu?
Můj pěstounský chlapeček byl týraný, mořili ho hladem, mlátili ho. V roce měl necelých 61 cm. ![]()
@Jdani píše:
Ta doktorka tě akorát zbytečně stresujedůležitý je, že malá prospívá jak fyzicky (i když třeba míň) tak psychicky. Určitě je to spokojený miminko a to je nejdůležitější. Hlavu vzhůru a nestresuj se tím
Děkuji
fakt mě stresuje, ale když vidím ty komentáře tak mě to trošku uklidnilo..je fakt, že se hodně teď hýbe a do toho ty zoubky tak uvidíme
a spokojená je
je to moje nejhodnější holka, která zaplace od narození jen když má hlad
![]()