Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chtěla bych koupit váleček na válení těsta, prosím z jakého materiálu je nejlepší. Moc se v tom nevyznám a proto budu vděčná za doporučení. Jaký se vám osvědčil nejlépe. Materiálů ze kterých se vyrábí je spousta - dřevo, plast nebo silikon, nerez a je lepší ten ve tvaru malířského s delším držákem, nebo váleček na obě ruce ten „podélný“. Díky za typ Markéta
Příspěvek upraven 28.02.13 v 13:15
Já mám starej, dřevěnej, klasiku. A super. Určite bych nešla do nerezu, sice vypadá hezky, ale avizuje to ve mně představu, jak to po těstu musí klouzat. Silikon má mamina a super. Osobně bych nešla ani do toho malířskýho jak píšeš, to mi přijde divný a musíš se s tím víc nadřít, tím, jak netlačíš z 2 stran. Ale možná jsem jen špatně pochopila jak funguje ![]()
Ja si teda nemuzu vynachvalit plastovy valecek z tupperware. Je duty, da se do nej napustit studena ci tepla voda a je to fakt super. Testo se na nej skoro nelepi. Mam i dreveny, ale ten od doby, co mam plastovy vubec nepouzivam. Ten „malirsky“ ja mam jen takovy maly a je dobry kdyz treba potrebuju dovalet testo do kraju primo na plechu. Urcite to neni nahrada valecku.
@Seizdra píše:
Já mám starej, dřevěnej, klasiku. A super.
Taky ho mám a jsem spokojená ![]()
Taky mám klasický dřevěný a jsem spokojená
Ten co má to držadlo jako malířský je dobrý, když chceš rozválet těsto přímo na plechu, vyrábějí se takové menší…
Já jsem před nějakou dobou viděla v televizi váleček, na kterém se dala nastavit výška těsta. Bohužel nevím, co to bylo za značku, ale nejsem schopna rovnoměrně vyválet plát těsta, tak by se mi docela hodil ![]()
Ahoj, tak já měla zatím vždycky jen dřevěnou klasiku a nemůžu si ztěžovat
Mám klasickej dřevěnej a k vánocům jsem dostala silikonovej a oba jsou v pohodě. Mamka má nerez a ten je strašnej ![]()
@tterka, takový mám teď čerstvě od Tescomy
Ale ještě jsem ho nevyzkoušela..
@lekarnicka28 píše:
@tterka, takový mám teď čerstvě od TescomyAle ještě jsem ho nevyzkoušela..
Ten má tchýně a je z něj uplně nadšená ![]()
@Jančakecalka píše:
Ten má tchýně a je z něj uplně nadšená
Na ten zrovna taky koukám, ale myslim si že ten plast bude lepit?
Dřevo je odzkoušená klasika. Taky neumím válet těsto stejnoměrně.. ![]()
@Jančakecalka @lekarnicka28 Holky díky, určitě si ho chci koupit, pač já jsem fakt schopná mít uprostřed těsto centimetrové a po krajích o polovinu tenčí
, vždycky si s tím hodinu hraju a potom jsem jen vytočená, že neumím vyválet těsto
![]()
@tterka
Jooo to mi povídej, hlavně u vykrajovaného cukroví to byly nervy
![]()
http://www.tescoma.cz/…metr-presne/