Valentina, Leontýna příliš dlouhé?

289
3.1.15 11:27

Valentina, Leontýna příliš dlouhé?

Zdravím všechny,
Prosím o radu myslíte, že tyto jména jsou příliš dlouhé? Máte někdo dceru tohoto Jména? Manžel nechce, že je to dlouhé jméno. Jedno z nich se mi moc líbí. Jenže moje mamka říká, že dítě pak bude chudák. Učí ve škole a za celý život nepotkala nikoho s takovým jménem,. Mám je poslechnout, snažím se přesvědčit o jiném jmenu, ale toto jméno se mi pořád vrací.. Děkuji za postřehy. Je to fakt moc dlouhé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4622
3.1.15 11:31

Já znám jednu Valentinu. Je už dospěla, jmeno se mi líbí. Klidně bych dala. Leontyna se mi moc nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
3.1.15 11:33

Tak třeba s příjmením Nová mi to přijde v pohodě, u tří a víceslabičného příjmení už bych váhala. Leontýna se dá nahradit krátkým Lea a doma jí klidně říkat Leontýnko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
3.1.15 11:34

Mam jen o pismenko kratsi jmeno, k tomu dlouhe prijmeni a neni to nic strasnyho. Akorat cely zivot vysvetluju, ze foneticky tam sice mam dlouhou samohlasku, ale v rodnem liste mamkratkou :roll: V prvni tride mi to ucitelkavsude opravila a byl z toho spor koncici az dobrozdanim maminky, ze tamtucarku fakt nemam. Proto seprimlouvam za Valentynu s dlouhym, to kratke je fakt jen na obtiz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
3.1.15 11:34

Já myslím, že je taky důležity vaše příjmeni, pokud máte k tomu i dlouhe příjmení, tak bych nad tím hodne premyslela…jinak já jsem taky učitelka a Valentynky jsem ve škole měla, to mi nepřijde tak neobvykle…Leontynka se mi moc nelíbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
3.1.15 11:35

Záleží, jak dlouhé je příjmení. My máme krátké, takže schválně vybíráme křestní delší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
3.1.15 11:35

@neellaa no tak poslechnout… spíš se musíte s manželem na jméně dohodnout. Pokud on nechce tak je to zaprvné problém, protože ho zřejmě nepodepíše a za další i kdyby ho podepsal, tak mi přijde divné dávat jméno, které jeden z rodičů nechce. Vyberte nějaké, které se vám bude líbit oběma. Mamku bych neřešila. A co se týče dlouhosti. K příjmení Nová je to jméno akorát k příjmení Zapletalíčková je dlouhé. Tož tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
3.1.15 11:39
@evill píše:
@neellaa no tak poslechnout… spíš se musíte s manželem na jméně dohodnout. Pokud on nechce tak je to zaprvné problém, protože ho zřejmě nepodepíše a za další i kdyby ho podepsal, tak mi přijde divné dávat jméno, které jeden z rodičů nechce. Vyberte nějaké, které se vám bude líbit oběma. Mamku bych neřešila. A co se týče dlouhosti. K příjmení Nová je to jméno akorát k příjmení Zapletalíčková je dlouhé. Tož tak.

On manžel není rezolutně proti, jen se mu to zdá dlouhé. Říkal doma ji Budem stejně říkat valí, nebo lei.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
3.1.15 11:40

Dítě chudák kvůli dlouhému jménu, to si nemyslím. Však třeba Veronika je taky čtyřslabičné a má spoustu nositelek :) Fakt asi záleží hlavně na příjmení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
3.1.15 11:42

Nepřijde mi to dlouhé, nastejně je třeba Veronika, Dominika..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
3.1.15 11:43

Holky příjmení máme kratší. Něco ve stylu Novák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
3.1.15 11:47

Ja mam dohromady 16 pismenek a ziju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
3.1.15 11:49

S dcerou chodí do školky Leontýnka. Říkají jí Leuško. A to jméno se mi líbí. Něžné jméno pro krásnou holčičku s odzbrojujícím úsměvem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
3.1.15 11:50

@Bibi239 já taky a svatbou jsem si polepšila o 1 písmeno. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
3.1.15 11:51
@xFelli píše:
Nepřijde mi to dlouhé, nastejně je třeba Veronika, Dominika..

Proč každého napadne jako dlouhá vždycky Veronika? :) Vždyť dlouhých je jich hodně Kateřina, Karolína, Kristýna atd…Valentýna je o jedno písmeno delší než všechny víše zmiňované má stejný počet jako Magdaléna.

Mám jedno z těch jmen plus příjmení 12. Je to normálka. Ale přesto bych dítěti k dlouhému příjmení zvolila kratší jméno. K příjmení typu Zapletalíčková bych prostě Valentýnu nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze