Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím všechny,
Prosím o radu myslíte, že tyto jména jsou příliš dlouhé? Máte někdo dceru tohoto Jména? Manžel nechce, že je to dlouhé jméno. Jedno z nich se mi moc líbí. Jenže moje mamka říká, že dítě pak bude chudák. Učí ve škole a za celý život nepotkala nikoho s takovým jménem,. Mám je poslechnout, snažím se přesvědčit o jiném jmenu, ale toto jméno se mi pořád vrací.. Děkuji za postřehy. Je to fakt moc dlouhé?
Já znám jednu Valentinu. Je už dospěla, jmeno se mi líbí. Klidně bych dala. Leontyna se mi moc nelíbí.
Tak třeba s příjmením Nová mi to přijde v pohodě, u tří a víceslabičného příjmení už bych váhala. Leontýna se dá nahradit krátkým Lea a doma jí klidně říkat Leontýnko.
Mam jen o pismenko kratsi jmeno, k tomu dlouhe prijmeni a neni to nic strasnyho. Akorat cely zivot vysvetluju, ze foneticky tam sice mam dlouhou samohlasku, ale v rodnem liste mamkratkou
V prvni tride mi to ucitelkavsude opravila a byl z toho spor koncici az dobrozdanim maminky, ze tamtucarku fakt nemam. Proto seprimlouvam za Valentynu s dlouhym, to kratke je fakt jen na obtiz.
Já myslím, že je taky důležity vaše příjmeni, pokud máte k tomu i dlouhe příjmení, tak bych nad tím hodne premyslela…jinak já jsem taky učitelka a Valentynky jsem ve škole měla, to mi nepřijde tak neobvykle…Leontynka se mi moc nelíbí…
Záleží, jak dlouhé je příjmení. My máme krátké, takže schválně vybíráme křestní delší.
@neellaa no tak poslechnout… spíš se musíte s manželem na jméně dohodnout. Pokud on nechce tak je to zaprvné problém, protože ho zřejmě nepodepíše a za další i kdyby ho podepsal, tak mi přijde divné dávat jméno, které jeden z rodičů nechce. Vyberte nějaké, které se vám bude líbit oběma. Mamku bych neřešila. A co se týče dlouhosti. K příjmení Nová je to jméno akorát k příjmení Zapletalíčková je dlouhé. Tož tak.
@evill píše:
@neellaa no tak poslechnout… spíš se musíte s manželem na jméně dohodnout. Pokud on nechce tak je to zaprvné problém, protože ho zřejmě nepodepíše a za další i kdyby ho podepsal, tak mi přijde divné dávat jméno, které jeden z rodičů nechce. Vyberte nějaké, které se vám bude líbit oběma. Mamku bych neřešila. A co se týče dlouhosti. K příjmení Nová je to jméno akorát k příjmení Zapletalíčková je dlouhé. Tož tak.
On manžel není rezolutně proti, jen se mu to zdá dlouhé. Říkal doma ji Budem stejně říkat valí, nebo lei.
Dítě chudák kvůli dlouhému jménu, to si nemyslím. Však třeba Veronika je taky čtyřslabičné a má spoustu nositelek
Fakt asi záleží hlavně na příjmení
Nepřijde mi to dlouhé, nastejně je třeba Veronika, Dominika..
S dcerou chodí do školky Leontýnka. Říkají jí Leuško. A to jméno se mi líbí. Něžné jméno pro krásnou holčičku s odzbrojujícím úsměvem.
@xFelli píše:
Nepřijde mi to dlouhé, nastejně je třeba Veronika, Dominika..
Proč každého napadne jako dlouhá vždycky Veronika?
Vždyť dlouhých je jich hodně Kateřina, Karolína, Kristýna atd…Valentýna je o jedno písmeno delší než všechny víše zmiňované má stejný počet jako Magdaléna.
Mám jedno z těch jmen plus příjmení 12. Je to normálka. Ale přesto bych dítěti k dlouhému příjmení zvolila kratší jméno. K příjmení typu Zapletalíčková bych prostě Valentýnu nedala.