Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Čekáme chlapečka a uvažujeme o jménu Federik - Frederik. Jak ho ale oslovovat, nebo mu říkat zdrobněle?
U Federika mi chybí to r, takže radši Frederik. ![]()
Oslovení: Frede, Ferdo, Ferďásku ![]()
Federik mi připadá jako překlep. Frederikovi bych říkala jedna dvě, Fredy jde, Fredy si jde pro Tebe
. Ps : Frederik se mi líbí, kdyby to nebylo poznat ![]()
Frederik je fajn…
Jen je otázka, jaké k tomu máte příjmení… (Fred, Fredy, Fredýsek…) ![]()
Frederik znie tak nejak… honosne
U Federika by som rozmyslala ze ten co to meno vyslovil nejak divne rackuje ![]()
@selepka
určitě Frederik ne Federik. Líbí.
Fredy, Fred, Fredyn, Fredýsek
Frederik se mi líbí hodně, jako zdrobnělina mě hned napadl Fredie.
Já nevím, telenovelám moc nefandím… Pokud žijete tady v Česku, tak mi to přijde trošku mimo. A jinak při oslovení Frede mi okamžitě naskočí Flinstouni…
…právě to oslovení Fred, Fredy se mi moc nelíbí:-) Frederiček je strašně dlouhé:-(
Federik je časté jméno v itálii, odpadá tam jedno R:-)
začínám pomalu váhat:-(
@selepka v čr se mi to nehodí, to je jak z nějakého sladkého seriálu
když už, tak druhá varianta ![]()
Nelíbí ani trošku. Tedy pokud jste v ČR, připadá mi to jako špatnej nápad ![]()
@selepka když, tak jsem určitě pro variantu Frederik. Ten Federik je takový nedokončený, navíc si myslím, že 90% lidí by mu to psalo stejně špatně a akorát by ho to otravovalo.
říkala bych mu Frede nebo Riku. A na další varianty byste určitě přišli časem doma sami.
co se jména jako takového týče, tak pro mě osobně jsou „horší“, tohle je mi nějak lhostejné, nevyvolává ve mě žádné emoce, pozitivní ani negativní.
@selepka Hezká zdrobnělina je Rik
jinak jméno není špatné, pokud se vám hodí k příjmení. My máme tatínka cizince, takže jak první syn, tak miminko, co čekáme, budou mít mezinárodní jména, která jsou teda ale i v českém kalendáři, aby nepřišli o svátek ![]()
Federika většina opraví na Frederika, vypadá to jako jméno s překlepem. Frederik proč ne, ale děti dbát na to, jaká se ti líbí domácí verze, opravdu nebudou, takže Fred, Fredy bude první na ráně ![]()
Jméno Frederik se mi líbí, ale kdyby mi vadilo oslovení Fred, Fredy, tak bych tak své dítě nepojmenovala (protože právě tak by mu podle mě většina lidí říkala).