Názory na jméno Federik - Frederik

32
29.12.14 13:45

názory na jméno Federik - Frederik

Čekáme chlapečka a uvažujeme o jménu Federik - Frederik. Jak ho ale oslovovat, nebo mu říkat zdrobněle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17595
29.12.14 13:46

U Federika mi chybí to r, takže radši Frederik. :lol:

Oslovení: Frede, Ferdo, Ferďásku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
29.12.14 13:48

Federik mi připadá jako překlep. Frederikovi bych říkala jedna dvě, Fredy jde, Fredy si jde pro Tebe :mrgreen:. Ps : Frederik se mi líbí, kdyby to nebylo poznat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
29.12.14 13:49

Frederik je fajn… :-) Jen je otázka, jaké k tomu máte příjmení… (Fred, Fredy, Fredýsek…) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.14 13:55

Frederik znie tak nejak… honosne :oops: U Federika by som rozmyslala ze ten co to meno vyslovil nejak divne rackuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
29.12.14 13:55

@selepka
určitě Frederik ne Federik. Líbí.
Fredy, Fred, Fredyn, Fredýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
29.12.14 13:56

Frederik se mi líbí hodně, jako zdrobnělina mě hned napadl Fredie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
29.12.14 13:56

Já nevím, telenovelám moc nefandím… Pokud žijete tady v Česku, tak mi to přijde trošku mimo. A jinak při oslovení Frede mi okamžitě naskočí Flinstouni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
29.12.14 14:01

…právě to oslovení Fred, Fredy se mi moc nelíbí:-) Frederiček je strašně dlouhé:-(

Federik je časté jméno v itálii, odpadá tam jedno R:-)

začínám pomalu váhat:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.12.14 14:02

@selepka v čr se mi to nehodí, to je jak z nějakého sladkého seriálu :think: když už, tak druhá varianta :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
29.12.14 14:02

Nelíbí ani trošku. Tedy pokud jste v ČR, připadá mi to jako špatnej nápad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31409
29.12.14 14:05

@selepka když, tak jsem určitě pro variantu Frederik. Ten Federik je takový nedokončený, navíc si myslím, že 90% lidí by mu to psalo stejně špatně a akorát by ho to otravovalo.

říkala bych mu Frede nebo Riku. A na další varianty byste určitě přišli časem doma sami.

co se jména jako takového týče, tak pro mě osobně jsou „horší“, tohle je mi nějak lhostejné, nevyvolává ve mě žádné emoce, pozitivní ani negativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
29.12.14 14:21

@selepka Hezká zdrobnělina je Rik :) jinak jméno není špatné, pokud se vám hodí k příjmení. My máme tatínka cizince, takže jak první syn, tak miminko, co čekáme, budou mít mezinárodní jména, která jsou teda ale i v českém kalendáři, aby nepřišli o svátek :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Poison Eve
29.12.14 14:23

Federika většina opraví na Frederika, vypadá to jako jméno s překlepem. Frederik proč ne, ale děti dbát na to, jaká se ti líbí domácí verze, opravdu nebudou, takže Fred, Fredy bude první na ráně :)

• Citovat
  • Upravit
5950
29.12.14 14:29

Jméno Frederik se mi líbí, ale kdyby mi vadilo oslovení Fred, Fredy, tak bych tak své dítě nepojmenovala (protože právě tak by mu podle mě většina lidí říkala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze