Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
![]()
Dcéra má 18m a valgozne kotniky. Fyzio nám odporučila počkať kým bude dlhšie chodiť a pevnú obuv. Chodí sama už 3m ale vôbec sa to nelepsi
nebolo by to vhodné na ortopédia alebo skúsiť inú fyzio? Ak ano nemáte tip na detského fyzioterapeuta Praha Zapad / Kladno?
Taktiež mám pocit že nám nesedia žiadne boticky. Neviete prosím poradiť aká značka je vodná pre nohy s takýmito kotnikmi?
Dakujem
Syn to měl ještě horší. Nedavala jsem bf obuv, ale tradiční. Dnes mu je sedm a nohy má rovné. Srovnalo se to samo.
Mně nepřijde že by to na 18 měsíců měla nějak hrozny…nech ji hodně běhat venku naboso, ale ne po betonu, ale po trávě, písku, oblazkach…doma dělat vařila mysicku na nohách, zkoušet sbírat předměty nohou, šlapat v kostkách, v duplu…na rovné tvrdé povrchy kotnikovou obuv…doma kotníkové papučky…
Máme taky, řeším to už asi rok. Teď je mu 2,5 jedna noha se mi zdá lepší a druhá vůbec. Měli jsme fyzioterapie, kde si stoupal na špičky, chodil po takovém povrchu ale nic moc. Pak jsme dostali ortézy. Ale to se v Čechách myslím moc nedělá.
Z bot Superfit, DD step mají vysoké a pak ještě pár modelů značek xomsi nepamatuju. Na doma máme Frodo
Me to prijde jeste normalni, to maji vsechny batolata, navic, jestli chodi takhle kratce..boty vyberte po porade v obchode, s pevnou patou a mekou podrazkou, podle sirky nohy..treba ddstep, superfit, fare..je jich spousta..klenba a kotniky byvaj normalnejsi az tak kolem 3 roku bych rekla (ale nevim urcite) fyzioterapeut vam to mel rict. U dcery nam ukazoval treba takove tejpovani, kvuli necemu jinemu teda, ale melo ji to drzet kotniky dovnitr…nevim, jake cviky zvladne rok a pul stare dite, ktere chodi 3m..jestli zvladne treba stoupat na spicky a zase zptaky ![]()
Určitě vyměňte fyzioterapeutku, my jsme tejpovaly a cvičily a teď po roce už to má jen neznatelně.
@Melodie91 píše:
Me to prijde jeste normalni, to maji vsechny batolata, navic, jestli chodi takhle kratce..boty vyberte po porade v obchode, s pevnou patou a mekou podrazkou, podle sirky nohy..treba ddstep, superfit, fare..je jich spousta..klenba a kotniky byvaj normalnejsi az tak kolem 3 roku bych rekla (ale nevim urcite) fyzioterapeut vam to mel rict. U dcery nam ukazoval treba takove tejpovani, kvuli necemu jinemu teda, ale melo ji to drzet kotniky dovnitr…nevim, jake cviky zvladne rok a pul stare dite, ktere chodi 3m..jestli zvladne treba stoupat na spicky a zase zptaky
U nás si třeba hráli, stal u krabice s autíčky na podložce takové nerovné, na stoupání na špičky mu lepila na zrcadlo takové ty gumové figurky aby se musel natahovat nahoru
plus tejpy