Válka se sousedy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
16.12.21 21:23
@Fuflík píše:
No, zkuste si představit, že vás žije v bytě patnáct a z toho velká čast dětí a dospívajících. Taky byste asi nebyli nejtišší rodina z paneláku. :mrgreen:Je to těžký, protože tak jak vy máte rádi je, oni mají rádi gadži a já se jim vlastně ani moc nedivím. Takže si vychutnejte výsledky vyčleňovací politiky a rasizmu z obou stran.

Tak si je nastěhuj k sobě domu. Ty vůbec nevíš, co tito lidé dokáží. Jak dokáží zničit domy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
16.12.21 21:26
@Fuflík píše:
No, zkuste si představit, že vás žije v bytě patnáct a z toho velká čast dětí a dospívajících. Taky byste asi nebyli nejtišší rodina z paneláku. :mrgreen:Je to těžký, protože tak jak vy máte rádi je, oni mají rádi gadži a já se jim vlastně ani moc nedivím. Takže si vychutnejte výsledky vyčleňovací politiky a rasizmu z obou stran.

https://sever.rozhlas.cz/…nych-8201535

https://mostecky.denik.cz/…0201225.html

https://magazin.aktualne.cz/…02590604f2e/

Takto dokáží terorisovat slušné lidi. Toto přeci není vina majority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
16.12.21 21:33

Nechci být rasista :mrgreen: Ale na tohle pomáhá bohužel jen hrubá síla ;)
A nebo jim zatopit a zabednit dveře ale to je potom bohužel trestné :(
Všechno nahravej klidně nonstop. Volej rovnou PČR žádný městský švestky. A klidně i uprostřed dne ;) Ani přes den tam nesmí být neúnosný hluk a co nejvíc si stěžovat na svj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
16.12.21 21:36
@JiříkMazlík píše:
Nechci být rasista :mrgreen: Ale na tohle pomáhá bohužel jen hrubá síla ;)
A nebo jim zatopit a zabednit dveře ale to je potom bohužel trestné :(
Všechno nahravej klidně nonstop. Volej rovnou PČR žádný městský švestky. A klidně i uprostřed dne ;) Ani přes den tam nesmí být neúnosný hluk a co nejvíc si stěžovat na svj.

Už se tu vyrojilo jedno sluníčko, pro ni jsou tito lidé chudáci. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
16.12.21 23:09

Lituju vás. :hug: Ale poradit neumím. Přijde mi, že na tyhle rozeřvané existence (a nemusejí to být zrovna Rómové) není žádná páka. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
16.12.21 23:27

Hlavně neukazat strach a jít si tvrdé za svým…dát někam skrytou kameru která kouká na vaše dveře… domluvit se sousedy a neustále uzurpovat majitele bytu…to v fakt nezávidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
17.12.21 03:03

Policie nepomůže. Pokud jsou v nájmu (což asi jsou), tak opakovaně a intenzivně kontaktovat majitele bytu - po každé takové hlučné noci mu napsat doporučený dopis a kopii zaslat na předsedu družstva nebo SVj. A ještě lépe, obejít další sousedy, zda hluk taky slyší, a do “vytýkacích” dopisů je také zmínit. Je to na dlouho, je to otrava, ale nám se takto podařilo dostat pryč extrémně hlučného alkoholika bydlícího nad námi. Ano, je to i o ochotě majitele bytu s nájemníkem jednat, a dále o štěstí, zda nájemníci na ukončení smlouvy dohodou přistoupí (u nás se naštěstí povedlo), ale moc jiných možností pak není, leda stěhování, a to stejně nemáte jistotu, že byste si jinde polepšili (pokud nepůjdete na samotu u lesa, což při dnešních cenách domů asi ne :think: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3797
17.12.21 08:06

Majiteli bytu je to zřejmě jedno, že ho bude mít zdevastovaný. Asi má příjem za nájem, jako mají majitelé ubytoven přímo od obce, a ne malý. Na řešení s ním bych nespoléhala. Po mojich smutných zkušenostech s těmito, radím se odstěhovat. S těmi nehne nikdo. Záhy to udělá víc lidí, že se odstěhují, a do domu přijdou další takové rodiny, protože jiný si v takovém domě nebude chtít byt pronajmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15137
17.12.21 08:09
@Fuflík píše:

Nastehuj si je k sobě a pak nám tu napiš ty slunickarko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18118
17.12.21 08:16
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebuji ze sebe dostat vztek a zároveň asi znát pohled někoho jiného. Bydlíme s přítelem a synem v bytě (cca 5let ) jsme bezproblémový, naopak starším sousedům pomáháme a zkrátka jsme bezkonfliktní. Co čert nechtěl, pod nás se nastěhovala početná romská rodina která asi neví že žije v paneláku ( abych to uvedla na pravou míru, je mi jedno jaký kdo je, když se chová normálně ) ale tihle normální nejsou. Přes den nejhlučnější byt, ale s tím bohužel nic nezmůžeme, v noci je to daleko horší. Je jich tam jak myší, řvou jeden přes druhého, děcka nechávají dělat si co chtějí, písničky no hrůza. No když jsem za nima x krát byla aby se uklidnili, že tu nejsou sami a že my ráno potřebujeme vstát, vysmali se mi a poslali někam. Když nerespektovali, volala jsem MP, dovtipili se že jsem je volala já a od te doby mam v baráku peklo. Kytky na mezipatře rozkopany (už tam nejsou ) zmizela mi rohožka, v zámku byla nacpana sirka a na 100% vim že je to od nich. Posledních 14dni je to ale ještě horší a to tím že na nás uprostřed noci volají měštáky, syn chodí spát do 21hodin, my o chvilku později protože vstavame, v noci jsme nikdy hluk nedělali a oni se mstí tím že je budíme, hulakame a já nevím co. Přítel je ted týden pracovně pryč a já nevím jak to řešit. Jako nehodlam tady trpět to že nás třeba ve 3 ráno vzbudí zvonek, policie a že rušíme tyhle paka..a taky nehodlam platit výjezdy nebo nevím jak to chodí :roll: Nevím jak to řešit, jestli bych volala majitele onoho bytu, je to slovo proti slovu.. Policie si udělá čárku za výjezd a je jim to asi jedno, fakt už nevím :zed:

Zkus začít prudit majitele bytu, když tam jsou v nájmu. Volat, psát, stěžovat si. A ideálně i přes společenství vlastníků, vyvolat kvůli tomu schůzi, pozvat si majitele atd. Prostě donutit ho, ať jim vypoví smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
17.12.21 08:18

Takové sousedy by potřebovala naše paní sousedka, ta si stěžuje na nás a dělá nám naschvály…ještě asi princezna nezažila hluk. Jí vadí dvě děti, z toho jedno půl dne ve škole a pak na kroužkách. A jedno batole, které má nejraději youtube. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
17.12.21 08:29

Pokud jsou byty v družstevním domě, máte téměř vyhráno. Byty jsou v družstvech pronajímány jen se souhlasem družstva (a družstvo má na „majitele“ bytu velmi dobré páky - v extrémním případě může přijít o právo užívat byt) a jsou to podnájemníci. Podnájemní smlouvy lze snadno vypovědět.

Pokud jsou byty v osobním vlastnictví a SVJ, pak předseda SVJ Vám fakticky pomoct nedokáže. SVJ spravuje společné prostory a ne byty. Majitel pronajímá na základě nájemní smlouvy a tady,!vítejte v Absurdistánu, je právo nájemníka bydlet silnější než právo majitele. Takže ani majitel nedokáže problematického nájemce vystěhovat (možná tak po roce až dvou soudů a dalších krás).

Pak je ještě možné, že to mají pronajaté přes agenturu na nájem bytů.
Protože agentury si pronajmout od majitele a lidem, kteří v bytě skutečně bydlí, dají podnájemní smlouvu. V tomto případě máte naději.

Jinak, musela to být velmi účinná lobby, která zavedla rozdíl v podmínkách podnájemní a nájemní smlouvy a dala vzniknout tomuto byznysu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.21 09:05
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebuji ze sebe dostat vztek a zároveň asi znát pohled někoho jiného. Bydlíme s přítelem a synem v bytě (cca 5let ) jsme bezproblémový, naopak starším sousedům pomáháme a zkrátka jsme bezkonfliktní. Co čert nechtěl, pod nás se nastěhovala početná romská rodina která asi neví že žije v paneláku ( abych to uvedla na pravou míru, je mi jedno jaký kdo je, když se chová normálně ) ale tihle normální nejsou. Přes den nejhlučnější byt, ale s tím bohužel nic nezmůžeme, v noci je to daleko horší. Je jich tam jak myší, řvou jeden přes druhého, děcka nechávají dělat si co chtějí, písničky no hrůza. No když jsem za nima x krát byla aby se uklidnili, že tu nejsou sami a že my ráno potřebujeme vstát, vysmali se mi a poslali někam. Když nerespektovali, volala jsem MP, dovtipili se že jsem je volala já a od te doby mam v baráku peklo. Kytky na mezipatře rozkopany (už tam nejsou ) zmizela mi rohožka, v zámku byla nacpana sirka a na 100% vim že je to od nich. Posledních 14dni je to ale ještě horší a to tím že na nás uprostřed noci volají měštáky, syn chodí spát do 21hodin, my o chvilku později protože vstavame, v noci jsme nikdy hluk nedělali a oni se mstí tím že je budíme, hulakame a já nevím co. Přítel je ted týden pracovně pryč a já nevím jak to řešit. Jako nehodlam tady trpět to že nás třeba ve 3 ráno vzbudí zvonek, policie a že rušíme tyhle paka..a taky nehodlam platit výjezdy nebo nevím jak to chodí :roll: Nevím jak to řešit, jestli bych volala majitele onoho bytu, je to slovo proti slovu.. Policie si udělá čárku za výjezd a je jim to asi jedno, fakt už nevím :zed:

Pokud bude u vás večer klid, tak Policie určitě nebude na nikoho bouchat a zvonit. Platit výjezdy nebudeš. Policie za to čárku fakt nemá :lol:. Cigáni se nezmění a nic nepomůže ;). Máš smůlu a buď si zvykneš, nebo se odstěhuješ.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.21 23:57

U nás odstěhování nehrozí. Kolem je spousta fabrik, díky tomu jsou tu nájmy astronomické a já jsem fakt ráda že máme byt za " pár korun " a asi mi to nedovolí moje hrdost, v téhle části města žiji téměř celý život a nenecham se vypudit neandrtálcema kteří dotáhli kdo ví odkud :roll:
Jinak od chvíle co jsem psala, nám žádný větší naschvál neudělali. Zatím jsem teda ve fázi čekání a číslo na majitele mám připravené, uvidíme. A k tomu hluku, přes den toho moc nezmůžeme, lidi si na ně stěžovali dřív protože rozkopali pár schránek, provedli něco venku se zvonkem, všem zmizeli rohožky a o kytkách jsem už psala..no a noční hluk, oni bydlí v přízemí, vedle mají prázdný byt a z druhé strany starou paní která je ráda že je..no a nad nimi my, takže to máme z plné palby jako jediní :roll:
Ještě se vás zeptám na jednu věc. Kdybych majiteli napsala sms, stručně ať si je napomene a ve zkratce co se tu děje, je to hodně blbé? Já neumím mluvit s lidmi :oops: mám s tímhle problém, radši komunikuji písemně. :zed: ikdyž, je mi jasný že mi jde o pohodlný bydlení a je pro to nutný něco udělat..ja vim :mrgreen: :zed:

• Citovat
  • Upravit
8286
19.12.21 00:10
@Anonymní píše:
Policie si udělá čárku za výjezd a je jim to asi jedno, fakt už nevím :zed:

200 Watt zesilovac na muziku, velky subwoofer na podlahu, naladit nejnizsi tony z generatoru a pustit naplno, kdyz pujdete z bytu,
pak druhy stup[en, v cizine se pouzivaji na vyhaneni harantu z parku a verejnych prostranstvi jakesi pristroje produkujici frekvence na hranici slysitelnosti a ty vyzenou omladinu z kazdeho parku, v mnoha mestech za to skoncilyh radnice pred soudy a nekde jim tohle zzpestreni zqabavy pro mladez soudy zakazaly, to spolehlive vyzene vse zive z nejblizsiho okoli,
jen by to asi vyhnalo i slusne sousedy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný