Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Fuflík píše:
No, zkuste si představit, že vás žije v bytě patnáct a z toho velká čast dětí a dospívajících. Taky byste asi nebyli nejtišší rodina z paneláku.Je to těžký, protože tak jak vy máte rádi je, oni mají rádi gadži a já se jim vlastně ani moc nedivím. Takže si vychutnejte výsledky vyčleňovací politiky a rasizmu z obou stran.
Tak si je nastěhuj k sobě domu. Ty vůbec nevíš, co tito lidé dokáží. Jak dokáží zničit domy.
@Fuflík píše:
No, zkuste si představit, že vás žije v bytě patnáct a z toho velká čast dětí a dospívajících. Taky byste asi nebyli nejtišší rodina z paneláku.Je to těžký, protože tak jak vy máte rádi je, oni mají rádi gadži a já se jim vlastně ani moc nedivím. Takže si vychutnejte výsledky vyčleňovací politiky a rasizmu z obou stran.
https://sever.rozhlas.cz/…nych-8201535
https://mostecky.denik.cz/…0201225.html
https://magazin.aktualne.cz/…02590604f2e/
Takto dokáží terorisovat slušné lidi. Toto přeci není vina majority.
Nechci být rasista
Ale na tohle pomáhá bohužel jen hrubá síla ![]()
A nebo jim zatopit a zabednit dveře ale to je potom bohužel trestné ![]()
Všechno nahravej klidně nonstop. Volej rovnou PČR žádný městský švestky. A klidně i uprostřed dne
Ani přes den tam nesmí být neúnosný hluk a co nejvíc si stěžovat na svj.
@JiříkMazlík píše:
Nechci být rasistaAle na tohle pomáhá bohužel jen hrubá síla
A nebo jim zatopit a zabednit dveře ale to je potom bohužel trestné
Všechno nahravej klidně nonstop. Volej rovnou PČR žádný městský švestky. A klidně i uprostřed dneAni přes den tam nesmí být neúnosný hluk a co nejvíc si stěžovat na svj.
Už se tu vyrojilo jedno sluníčko, pro ni jsou tito lidé chudáci. ![]()
Lituju vás.
Ale poradit neumím. Přijde mi, že na tyhle rozeřvané existence (a nemusejí to být zrovna Rómové) není žádná páka. ![]()
Hlavně neukazat strach a jít si tvrdé za svým…dát někam skrytou kameru která kouká na vaše dveře… domluvit se sousedy a neustále uzurpovat majitele bytu…to v fakt nezávidím…
Policie nepomůže. Pokud jsou v nájmu (což asi jsou), tak opakovaně a intenzivně kontaktovat majitele bytu - po každé takové hlučné noci mu napsat doporučený dopis a kopii zaslat na předsedu družstva nebo SVj. A ještě lépe, obejít další sousedy, zda hluk taky slyší, a do “vytýkacích” dopisů je také zmínit. Je to na dlouho, je to otrava, ale nám se takto podařilo dostat pryč extrémně hlučného alkoholika bydlícího nad námi. Ano, je to i o ochotě majitele bytu s nájemníkem jednat, a dále o štěstí, zda nájemníci na ukončení smlouvy dohodou přistoupí (u nás se naštěstí povedlo), ale moc jiných možností pak není, leda stěhování, a to stejně nemáte jistotu, že byste si jinde polepšili (pokud nepůjdete na samotu u lesa, což při dnešních cenách domů asi ne
).
Majiteli bytu je to zřejmě jedno, že ho bude mít zdevastovaný. Asi má příjem za nájem, jako mají majitelé ubytoven přímo od obce, a ne malý. Na řešení s ním bych nespoléhala. Po mojich smutných zkušenostech s těmito, radím se odstěhovat. S těmi nehne nikdo. Záhy to udělá víc lidí, že se odstěhují, a do domu přijdou další takové rodiny, protože jiný si v takovém domě nebude chtít byt pronajmout.
@Fuflík píše:
Nastehuj si je k sobě a pak nám tu napiš ty slunickarko.
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebuji ze sebe dostat vztek a zároveň asi znát pohled někoho jiného. Bydlíme s přítelem a synem v bytě (cca 5let ) jsme bezproblémový, naopak starším sousedům pomáháme a zkrátka jsme bezkonfliktní. Co čert nechtěl, pod nás se nastěhovala početná romská rodina která asi neví že žije v paneláku ( abych to uvedla na pravou míru, je mi jedno jaký kdo je, když se chová normálně ) ale tihle normální nejsou. Přes den nejhlučnější byt, ale s tím bohužel nic nezmůžeme, v noci je to daleko horší. Je jich tam jak myší, řvou jeden přes druhého, děcka nechávají dělat si co chtějí, písničky no hrůza. No když jsem za nima x krát byla aby se uklidnili, že tu nejsou sami a že my ráno potřebujeme vstát, vysmali se mi a poslali někam. Když nerespektovali, volala jsem MP, dovtipili se že jsem je volala já a od te doby mam v baráku peklo. Kytky na mezipatře rozkopany (už tam nejsou ) zmizela mi rohožka, v zámku byla nacpana sirka a na 100% vim že je to od nich. Posledních 14dni je to ale ještě horší a to tím že na nás uprostřed noci volají měštáky, syn chodí spát do 21hodin, my o chvilku později protože vstavame, v noci jsme nikdy hluk nedělali a oni se mstí tím že je budíme, hulakame a já nevím co. Přítel je ted týden pracovně pryč a já nevím jak to řešit. Jako nehodlam tady trpět to že nás třeba ve 3 ráno vzbudí zvonek, policie a že rušíme tyhle paka..a taky nehodlam platit výjezdy nebo nevím jak to chodíNevím jak to řešit, jestli bych volala majitele onoho bytu, je to slovo proti slovu.. Policie si udělá čárku za výjezd a je jim to asi jedno, fakt už nevím
Zkus začít prudit majitele bytu, když tam jsou v nájmu. Volat, psát, stěžovat si. A ideálně i přes společenství vlastníků, vyvolat kvůli tomu schůzi, pozvat si majitele atd. Prostě donutit ho, ať jim vypoví smlouvu.
Takové sousedy by potřebovala naše paní sousedka, ta si stěžuje na nás a dělá nám naschvály…ještě asi princezna nezažila hluk. Jí vadí dvě děti, z toho jedno půl dne ve škole a pak na kroužkách. A jedno batole, které má nejraději youtube. ![]()
Pokud jsou byty v družstevním domě, máte téměř vyhráno. Byty jsou v družstvech pronajímány jen se souhlasem družstva (a družstvo má na „majitele“ bytu velmi dobré páky - v extrémním případě může přijít o právo užívat byt) a jsou to podnájemníci. Podnájemní smlouvy lze snadno vypovědět.
Pokud jsou byty v osobním vlastnictví a SVJ, pak předseda SVJ Vám fakticky pomoct nedokáže. SVJ spravuje společné prostory a ne byty. Majitel pronajímá na základě nájemní smlouvy a tady,!vítejte v Absurdistánu, je právo nájemníka bydlet silnější než právo majitele. Takže ani majitel nedokáže problematického nájemce vystěhovat (možná tak po roce až dvou soudů a dalších krás).
Pak je ještě možné, že to mají pronajaté přes agenturu na nájem bytů.
Protože agentury si pronajmout od majitele a lidem, kteří v bytě skutečně bydlí, dají podnájemní smlouvu. V tomto případě máte naději.
Jinak, musela to být velmi účinná lobby, která zavedla rozdíl v podmínkách podnájemní a nájemní smlouvy a dala vzniknout tomuto byznysu.
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebuji ze sebe dostat vztek a zároveň asi znát pohled někoho jiného. Bydlíme s přítelem a synem v bytě (cca 5let ) jsme bezproblémový, naopak starším sousedům pomáháme a zkrátka jsme bezkonfliktní. Co čert nechtěl, pod nás se nastěhovala početná romská rodina která asi neví že žije v paneláku ( abych to uvedla na pravou míru, je mi jedno jaký kdo je, když se chová normálně ) ale tihle normální nejsou. Přes den nejhlučnější byt, ale s tím bohužel nic nezmůžeme, v noci je to daleko horší. Je jich tam jak myší, řvou jeden přes druhého, děcka nechávají dělat si co chtějí, písničky no hrůza. No když jsem za nima x krát byla aby se uklidnili, že tu nejsou sami a že my ráno potřebujeme vstát, vysmali se mi a poslali někam. Když nerespektovali, volala jsem MP, dovtipili se že jsem je volala já a od te doby mam v baráku peklo. Kytky na mezipatře rozkopany (už tam nejsou ) zmizela mi rohožka, v zámku byla nacpana sirka a na 100% vim že je to od nich. Posledních 14dni je to ale ještě horší a to tím že na nás uprostřed noci volají měštáky, syn chodí spát do 21hodin, my o chvilku později protože vstavame, v noci jsme nikdy hluk nedělali a oni se mstí tím že je budíme, hulakame a já nevím co. Přítel je ted týden pracovně pryč a já nevím jak to řešit. Jako nehodlam tady trpět to že nás třeba ve 3 ráno vzbudí zvonek, policie a že rušíme tyhle paka..a taky nehodlam platit výjezdy nebo nevím jak to chodíNevím jak to řešit, jestli bych volala majitele onoho bytu, je to slovo proti slovu.. Policie si udělá čárku za výjezd a je jim to asi jedno, fakt už nevím
Pokud bude u vás večer klid, tak Policie určitě nebude na nikoho bouchat a zvonit. Platit výjezdy nebudeš. Policie za to čárku fakt nemá
. Cigáni se nezmění a nic nepomůže
. Máš smůlu a buď si zvykneš, nebo se odstěhuješ.
U nás odstěhování nehrozí. Kolem je spousta fabrik, díky tomu jsou tu nájmy astronomické a já jsem fakt ráda že máme byt za " pár korun " a asi mi to nedovolí moje hrdost, v téhle části města žiji téměř celý život a nenecham se vypudit neandrtálcema kteří dotáhli kdo ví odkud ![]()
Jinak od chvíle co jsem psala, nám žádný větší naschvál neudělali. Zatím jsem teda ve fázi čekání a číslo na majitele mám připravené, uvidíme. A k tomu hluku, přes den toho moc nezmůžeme, lidi si na ně stěžovali dřív protože rozkopali pár schránek, provedli něco venku se zvonkem, všem zmizeli rohožky a o kytkách jsem už psala..no a noční hluk, oni bydlí v přízemí, vedle mají prázdný byt a z druhé strany starou paní která je ráda že je..no a nad nimi my, takže to máme z plné palby jako jediní ![]()
Ještě se vás zeptám na jednu věc. Kdybych majiteli napsala sms, stručně ať si je napomene a ve zkratce co se tu děje, je to hodně blbé? Já neumím mluvit s lidmi
mám s tímhle problém, radši komunikuji písemně.
ikdyž, je mi jasný že mi jde o pohodlný bydlení a je pro to nutný něco udělat..ja vim
![]()
@Anonymní píše:
Policie si udělá čárku za výjezd a je jim to asi jedno, fakt už nevím
200 Watt zesilovac na muziku, velky subwoofer na podlahu, naladit nejnizsi tony z generatoru a pustit naplno, kdyz pujdete z bytu,
pak druhy stup[en, v cizine se pouzivaji na vyhaneni harantu z parku a verejnych prostranstvi jakesi pristroje produkujici frekvence na hranici slysitelnosti a ty vyzenou omladinu z kazdeho parku, v mnoha mestech za to skoncilyh radnice pred soudy a nekde jim tohle zzpestreni zqabavy pro mladez soudy zakazaly, to spolehlive vyzene vse zive z nejblizsiho okoli,
jen by to asi vyhnalo i slusne sousedy