Květiny do tmy

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6623
16.12.21 12:34

Květiny do tmy

Ahoj holky,

Moc prosím poraďte mi květiny do koupelny a na záchod. Obě to jsou tmavé místnosti, na severní straně kam sluníčko nejde. Potřebuji, aby přežily moji péči, rozuměj zapominam zalévat, nebo je naopak přeliju. Nic moc velkého, chci to na skříňku a vedle desky na umyvadlo. Existuje něco takového? Upozornuju Fajt nejsem botanik a fakt mi zhyne téměř cokoliv. 🤦🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7188
16.12.21 12:53

Já jsem po úmrtí několika kytek v tmavých místnostech přešla na umělý. Neměla jsem to nikdy ráda, ale když se vyberou správný, na první pohled to není poznat. A navíc ještě do nich můžu nakapat aromaolejíčky a pak voní. Takže v obýváku a kuchyni mám normálně živý kytky, v ložnici a na chodbě umělý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
16.12.21 13:00

Netuším jak se jmenuje, poradili v květinářství :mrgreen:
Ještě žije, ignoruje prach, měnili jsme okna a na chudinku se ještě nedostalo.
Se zaléváním jsme na tom stejně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
16.12.21 13:05

Europalms Lopatkovec. A můžu potvrdit, tohle přežije všechno. Ale je to dost velký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
16.12.21 13:05

@Natálka26 Zelenec je asi jediná nesmrtelná pokojovka, která snáší i brutální týrání ze strany majitele :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neilika
16.12.21 13:06

Doporucuju plastovou Fejku z Ikei. Jako vazne. Vypadaj dobre, jsou mensi a staci, kdyz je obcas oplachnes.

• Citovat
  • Upravit
5585
16.12.21 13:07
@Sariku píše:
Netuším jak se jmenuje, poradili v květinářství :mrgreen:
Ještě žije, ignoruje prach, měnili jsme okna a na chudinku se ještě nedostalo.
Se zaléváním jsme na tom stejně ;)

Tohle je lopatkovec (toulcovka), ale dorůstá velkých rozměrů ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
16.12.21 13:49

Tak děkuji za rady, nad plastovou jsem už taky uvažovala, ale pak si rikam, ze přece musí existovat něco co přežije. Minimálně by to mohlo žít z páry v koupelně když už nic. Zkusím sehnat ten zelenec a lopatkovec. Budu se fakt snažit, aby moji péči přežili. Pokud to nedají tak půjdu a koupím v Ikea něco plastového. Co nějaký kaktus? Taky by to nedal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
16.12.21 14:05

Kaktus v žádném případě, ten potřebuje slunce. Kup si plasťáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
16.12.21 14:37

Jestli je to mistnost uplne bez oken, tak tam neprezije nic. Rostlina potrebuje k zivotu vodu, oxid uhlicity, nejake ty ziviny a energii ze slunce. Bez ni neprobihaji zadne chemicke reakce a rostlina zahyne. Vodni para je ji v tu chvili k nicemu. Takze se zivou kytkou v takovem prostoru se rozluc, neprezije zadna.
Ja mam v koupelne bez oken umelou kytku a na zachode susenou kyticku levandule v krasne vazicce. Nadela to paradu a nemusis se o to starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
16.12.21 16:51

@karkuš

Okna tam jsou, ale h mléčného skla a je to na severní stranu, takže tlumené světlo (i v létě) a slunce tam nedosáhne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
16.12.21 17:35

Zelenec, scindapsus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
16.12.21 19:02

… moje máma má v koupelně a na toaletě úplně obyčejný tchýniny jazyky - prakticky vůbec to nezalívá, vůbec si jich nevšímá a ono to roste a prospívá :lol: Jinak, já jsem taky marná, co se péče o kytky týče, takže u nás doma zase mám všude lopatkovce - ty mi teda krásně kvetou a rostou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
16.12.21 22:05

@Krissttie
Tchynin jazyk jsem měla taky, je pravda ze jsem si na nej vzpomněla tak jednou za 3 měsíce a žil. Ten bych mohla zkusit, díky za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
16.12.21 23:16
@osvc píše:
@Natálka26 Zelenec je asi jediná nesmrtelná pokojovka, která snáší i brutální týrání ze strany majitele :mrgreen:

To je pravda. Akorát mu občas ostriham uschly listy a je jak novej. A ještě se daří dracéně, ta taky jede, občas pustí suchý listy, ale zaleju jí a obživne. Ale obě mám ve světlý místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný