Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Azeretereza píše:… ty jo - mě třeba už dracéna nesmí do domu
To je pravda. Akorát mu občas ostriham uschly listy a je jak novej. A ještě se daří dracéně, ta taky jede, občas pustí suchý listy, ale zaleju jí a obživne. Ale obě mám ve světlý místnosti.
@Natálka26 vřele doporučuji Zamioculcas. Mám jich celkem 5, tři doma v tmavém koutě, zalévám jednou za dva týdny. V kanceláři mám 2, u stěny mezi nábytkem. Na oknech mam celoročně stažené žaluzie, ne zaklopene, ale stíní to.
Nejsem tam kolikrát celý měsíc a ony to zvládají.
Super děkuji. Zkusím sehnat, nebo někde objednat. Napsala jsem si všechny typy co tu kdo psal tak až pojde jeden druh, půjdu na druhy, když to nedá ani jedna tak jdu do plastu.
@Azeretereza @Sariku @Garamel @osvc @karkuš @AnoNe @Krissttie
Ještě tu mám tohle, nevím co to je, má už asi 15 let a žije… zvládla by to nebo ne?
@Natálka26 To je filodendron a ten má rád světlo, ne přímý slunce, ale rozptýlený světlo a to jsi psala, že v koupelně moc nemáš ![]()
Co s lopatkovcem, který má bledé listy? Všude vidím listy krásně sytě zelené, ale ten náš je má světlé žlutozelené, až na tu barvu ale vypadá zdravě a i kvete.
@Natálka26 píše:
@adresaSuper děkuji. Zkusím sehnat, nebo někde objednat. Napsala jsem si všechny typy co tu kdo psal tak až pojde jeden druh, půjdu na druhy, když to nedá ani jedna tak jdu do plastu.
Rádo se stalo.
Tyhle kytky vídám teď často, např. v Hornbachu.
Jsou fakt nenáročné.
@stín katedrál píše:
Co s lopatkovcem, který má bledé listy? Všude vidím listy krásně sytě zelené, ale ten náš je má světlé žlutozelené, až na tu barvu ale vypadá zdravě a i kvete.
Přidám se - taky mi nejde lopatkovec, má světlé listy a zasychají, nekvete, přitom mám po bytě spoustu kytek a jdou krásně.
Přemýšlím nad podobnou věcí- ráda bych si dala nějaké kytky do koupelny, ale není v ní okno a jen prostupuje světlo skrze částečně prosklené dveře, Máte zkušenosti, jestli tam může růst něco, co vypaá trochu k světu? (moc nechci takové ty pnoucí, ale něco dekoratvního v květináči na zem) a na vanu / umyvadlo. Pár umělých kytek se mi líbilo tady *** ale mám trochu obavu tohle objednávat z netu. Případně nemáte nějaký vyzkoušený obchod, kde mají hezké umělé kytky za rozumné ceny?
Edit adminem: odkaz