Květiny do tmy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5814
17.12.21 08:02
@Azeretereza píše:
To je pravda. Akorát mu občas ostriham uschly listy a je jak novej. A ještě se daří dracéně, ta taky jede, občas pustí suchý listy, ale zaleju jí a obživne. Ale obě mám ve světlý místnosti.
… ty jo - mě třeba už dracéna nesmí do domu :mrgreen: Úplně každá, kterou jsem kdy měla (a je úplně jedno, jestli byla malá na stůl, nebo už vztostlá) mi časem totálně opadala, ale úplně :cert: :lol: Dracény vůbec neumím, vůbec se jim tu nedaří :cert: Ale co je ještě fajn, tak juky, nebo banánovníky - těm se tady daří taky - jen teda ani jedna z nich není vhodná do temný místnosti koupelna/toaleta :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33382
17.12.21 08:36

@Natálka26 vřele doporučuji Zamioculcas. Mám jich celkem 5, tři doma v tmavém koutě, zalévám jednou za dva týdny. V kanceláři mám 2, u stěny mezi nábytkem. Na oknech mam celoročně stažené žaluzie, ne zaklopene, ale stíní to.
Nejsem tam kolikrát celý měsíc a ony to zvládají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
17.12.21 10:46

@adresa

Super děkuji. Zkusím sehnat, nebo někde objednat. Napsala jsem si všechny typy co tu kdo psal tak až pojde jeden druh, půjdu na druhy, když to nedá ani jedna tak jdu do plastu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
17.12.21 10:48

@Azeretereza @Sariku @Garamel @osvc @karkuš @AnoNe @Krissttie

Ještě tu mám tohle, nevím co to je, má už asi 15 let a žije… zvládla by to nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
17.12.21 10:58

@Natálka26 To je filodendron a ten má rád světlo, ne přímý slunce, ale rozptýlený světlo a to jsi psala, že v koupelně moc nemáš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4640
17.12.21 12:15

Co s lopatkovcem, který má bledé listy? Všude vidím listy krásně sytě zelené, ale ten náš je má světlé žlutozelené, až na tu barvu ale vypadá zdravě a i kvete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33382
22.12.21 07:06
@Natálka26 píše:
@adresaSuper děkuji. Zkusím sehnat, nebo někde objednat. Napsala jsem si všechny typy co tu kdo psal tak až pojde jeden druh, půjdu na druhy, když to nedá ani jedna tak jdu do plastu.

Rádo se stalo.
Tyhle kytky vídám teď často, např. v Hornbachu.
Jsou fakt nenáročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17922
22.12.21 07:32
@stín katedrál píše:
Co s lopatkovcem, který má bledé listy? Všude vidím listy krásně sytě zelené, ale ten náš je má světlé žlutozelené, až na tu barvu ale vypadá zdravě a i kvete.

Přidám se - taky mi nejde lopatkovec, má světlé listy a zasychají, nekvete, přitom mám po bytě spoustu kytek a jdou krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.22 09:01

Umělá, nebo živá kytka?

Přemýšlím nad podobnou věcí- ráda bych si dala nějaké kytky do koupelny, ale není v ní okno a jen prostupuje světlo skrze částečně prosklené dveře, Máte zkušenosti, jestli tam může růst něco, co vypaá trochu k světu? (moc nechci takové ty pnoucí, ale něco dekoratvního v květináči na zem) a na vanu / umyvadlo. Pár umělých kytek se mi líbilo tady *** ale mám trochu obavu tohle objednávat z netu. Případně nemáte nějaký vyzkoušený obchod, kde mají hezké umělé kytky za rozumné ceny?

Edit adminem: odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný