Přídavek na bydlení - kalkulace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.12.21 17:20

Přídavek na bydlení - kalkulace

Ahoj, již jsem tu zakládala diskuzi o své svízelnější nynější situaci, a věc se vyvinula dál, musím dotaz více teď nasměrovat a specifikovat konkrétně.
Podařilo se mi být pozvána na prohlídku bytu v okolí, rozchazim se, se dvěmi dětmi na rodičáku, budu je mít obě v péči, zálohy atd první měsíce poplatim sama z úspor, byt je v paneláku na malém městě včetně energií uvedeno 12000, a teď nevím, zda bych na něj tedy dostala příspěvek na bydlení. Jak to funguje takto paušálně? Když píšu do kalkulačky 12000 nájem + zbylé výdaje vyjede mi příspěvek 0,– a když to rozepisu např na 9000+3000 tak ano příspěvek mi to schvaluje, ikdyz teda jsem tam jen tak tak. Budou mi to pak nějak rozepisovat nebo bych udávala do formulářů paušálně těch 12000 případně paušálně rozepsanych 12000? Děkuji.. :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4248
14.12.21 17:42
@Anonymní píše:
Ahoj, již jsem tu zakládala diskuzi o své svízelnější nynější situaci, a věc se vyvinula dál, musím dotaz více teď nasměrovat a specifikovat konkrétně.
Podařilo se mi být pozvána na prohlídku bytu v okolí, rozchazim se, se dvěmi dětmi na rodičáku, budu je mít obě v péči, zálohy atd první měsíce poplatim sama z úspor, byt je v paneláku na malém městě včetně energií uvedeno 12000, a teď nevím, zda bych na něj tedy dostala příspěvek na bydlení. Jak to funguje takto paušálně? Když píšu do kalkulačky 12000 nájem + zbylé výdaje vyjede mi příspěvek 0,– a když to rozepisu např na 9000+3000 tak ano příspěvek mi to schvaluje, ikdyz teda jsem tam jen tak tak. Budou mi to pak nějak rozepisovat nebo bych udávala do formulářů paušálně těch 12000 případně paušálně rozepsanych 12000? Děkuji.. :oops:

Musis to rozepsat, je to tak ze na velikost mesta(podle poctu osob) je dany maximalni najem ktery ti zapocitaj. Cisla reknu uplne vymysleny, treba mesto s 10tisici obyvatel a byt 2+1 tak ti najem budou pocitat treba jen 6 tisic i kdyby jsi za holej najem platila treba 20.Kdyz to budes mit rozepsany na najem a energie tak ti to budou rozpocitavat cely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.21 17:47
@Ivana 85 píše:
Musis to rozepsat, je to tak ze na velikost mesta(podle poctu osob) je dany maximalni najem ktery ti zapocitaj. Cisla reknu uplne vymysleny, treba mesto s 10tisici obyvatel a byt 2+1 tak ti najem budou pocitat treba jen 6 tisic i kdyby jsi za holej najem platila treba 20.Kdyz to budes mit rozepsany na najem a energie tak ti to budou rozpocitavat cely.

Možné jsem trochu natvrdla tak se omlouvám :oops: jakoby že pokud se nevejdu do těch normativnich nákladů ( to jsem koukala bude pro rok 2022 pro naši rodinu a v tomhle městě 10500 ) tak pokud bude nájem vyšší tedy 12000 tak mi dají příspěvek případně jako kdybych platila 10500 zbytek zaplatím sama nebo mi žádný nedají a musím hledat byt s menšími náklady případně více šetřit na vodě topení atd? Děkuji..

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
14.12.21 17:59
@Anonymní píše:
Možné jsem trochu natvrdla tak se omlouvám :oops: jakoby že pokud se nevejdu do těch normativnich nákladů ( to jsem koukala bude pro rok 2022 pro naši rodinu a v tomhle městě 10500 ) tak pokud bude nájem vyšší tedy 12000 tak mi dají příspěvek případně jako kdybych platila 10500 zbytek zaplatím sama nebo mi žádný nedají a musím hledat byt s menšími náklady případně více šetřit na vodě topení atd? Děkuji..

Samozřejmě a taky záleží na tvém příjmu. Takže je možné, ze i méně. Nikdy se ti nestane, ze ti zaplatí cele bydlení. Když najdeš levnější třeba 10 tis tak ti zaplati, placnu 8 tis. Nikdy ti nezaplatí 100 %

• Citovat
  • Upravit
4248
14.12.21 18:02
@Anonymní píše:

Ano pokud na tek rok bude urceno treba tech 10500 a ty budes platit 12,tak ti to budou pocitat jakoby jsi platila 10500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.21 18:09
@Ivana 85 píše:
Ano pokud na tek rok bude urceno treba tech 10500 a ty budes platit 12,tak ti to budou pocitat jakoby jsi platila 10500.

Jo tak. Takže vyloženě překážka kdyžtak to dražší bydlení není pokud si tedy člověk odtrhne od huby a ušetří třeba na jídle, aby pokryl nájem. A tak to je rozumně vymyšlené. Tady se totiž hůře nebo shání u levnějších a menších mě kupodivu odmítli ikdyz jsem byla připravena se uskrovnit třeba klidně i v 1+kk 1+1 atd že nám to prý bude malé :nevim: a už se se mnou dále nebavili

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.21 18:12
@jahuhudka píše:
Samozřejmě a taky záleží na tvém příjmu. Takže je možné, ze i méně. Nikdy se ti nestane, ze ti zaplatí cele bydlení. Když najdeš levnější třeba 10 tis tak ti zaplati, placnu 8 tis. Nikdy ti nezaplatí 100 %

Jasné, tomu rozumím. Prostě doplatí to tak, aby člověk když má snahu se nestal bezďákem a tak, aby mu vyzbylo pro ten daný počet osob životní minimum aby měl na základní jidlo potřeby. Žádná hitparáda ale pro mě lepší než aby děti vyrůstaly v hádkách nervech :,( navic pak začnu chodit do práce a situace se může zlepšit ve všech směrech

• Citovat
  • Upravit
4248
14.12.21 18:33
@Anonymní píše:
Jo tak. Takže vyloženě překážka kdyžtak to dražší bydlení není pokud si tedy člověk odtrhne od huby a ušetří třeba na jídle, aby pokryl nájem. A tak to je rozumně vymyšlené. Tady se totiž hůře nebo shání u levnějších a menších mě kupodivu odmítli ikdyz jsem byla připravena se uskrovnit třeba klidně i v 1+kk 1+1 atd že nám to prý bude malé :nevim: a už se se mnou dále nebavili

Kamoska se ted rozvadi a resi to stejny, kvuli penezum chce 1+1 a v hodne bytech ji rekli ze je to maly, ale nakonec sehnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.21 19:14
@jahuhudka píše:

Jasné, tomu rozumím. Prostě doplatí to tak, aby člověk když má snahu se nestal bezďákem a tak, aby mu vyzbylo pro ten daný počet osob životní minimum aby měl na základní jidlo potřeby. Žádná hitparáda ale pro mě lepší než aby děti vyrůstaly v hádkách nervech :,( navic pak začnu chodit do práce a situace se může zlepšit ve všech směrech

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.21 19:17

Zdravím, počítá se do příjmů rodičovský příspěvek? Jestli ano, jak se tam zapisuje?

• Citovat
  • Upravit
4248
14.12.21 19:19
@Anonymní píše:
Zdravím, počítá se do příjmů rodičovský příspěvek? Jestli ano, jak se tam zapisuje?

Myslim ze urcite pocita, ale myslim ze se nezapisuje, ze to si vyhledaj primo pres ossz. A jestli myslis kde se zapisuje do kalkulacky na internetu tak normalne do prijmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.21 08:58

Mohla bych se taky připnout s dotazem?

Jsem od října 2021 na úp. Podpora kolem 9tis. Nájem 10tis. energie 2200. Od 1.1.2022 mám slíbenou práci. Má cenu žádat o příspěvek na bydlení? mám dvě děti ale ve střídavé péči./týden u mě a týden u táty/ Budu akorát podávat na soud žádost o alimenty/manžel nepřispěl zatím ani kč/, tak je určitě bude zajímat, proč nečerpám příspěvek. Ale nevím, zda to má smysl, když nastoupím do práce. Peníze by mi určitě pomohly, protože už ted pomáhá rodina. Děkuji za odpověd.

• Citovat
  • Upravit
312
16.12.21 13:07

Nejlepší je vyplnit ten formulář a počkat co napocitaji. Já to mám spojené s přídavkem na dítě takže beru 900 na dítě a ještě něco na bydlení. Spíš jde o ten limit mimimalnich nákladů, který nesmí být překročen, pro nás dvě je to něco kolem 11000 12 000.Takze většinou lidi mají víc a netýká se jich to. Je to jenom opravdu pro chudé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
16.12.21 21:29

Jo a rozepisuje se to položku po položce, takže je k tomu potřeba ten vypoctovej list. Elektřina je zvlášť. Voda, topení, výtah, společně osvětlení, odvoz odpadku a tak…
Nevím jak to výplněj ty co maj 12 000 se vším všudy to asi nepůjde, ale zeptala bych se na ty sociálce, dost tam poraděj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný