Sušení prádla venku teď

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Kolicek95
14.12.21 14:51

Sušení prádla venku teď

Mám asi trochu hloupý dotaz, ale potřebovala bych poradit, jak na sušení prádla venku v zimě. Zatím jsem vždy sušila venku jenom v létě a v zimě buď v bytě nebo v sušárně, ale teď bydlíme v RD, chci sušit venku celoročně. Vevnitř nechceme kvůli vlhkosti. Ale já jsem asi neschopná nebo nevím, ale já prostě nepoznám, jestli to je mokré nebo jenom studené. :zed: Kolikrát mám pocit, že je to suché a studené a po přenesení domů a ohřátí je to jasně vlhké. Nedávno mi strašně zasmrádla jedna várka prádla a já začínám být trochu paranoidní. Došla jsem k systému, že suším venku, a když už nepoznám, jestli to je studené nebo mokré, takže asi po dvou dnech, převěšuji dovnitř, kde to za několik málo hodin je prokazatelně suché. Ale připadám si trochu jak pitomec :lol:. Takové práce… Je fakt, že od té doby, co tu bydlíme, už nežehlím, jestli to nezasmrádlo i kvůli tomu, ale to by zas smrdělo všechno. Spíš jsem to poskládala mokré. No, každopádně, jak poznáte, že už můžete zvenku sbírat? Nějaké fígly, rady? Jak dlouho vám schne prádlo? Mně přijde, že venku to chce tak 4 dny :oops:. Jak poznám suché prádlo, až bude mrznout? To už budu úplně ztracená.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
14.12.21 14:57

@Kolicek95 zlatá sušička.. venku jsem zkoušela a stejně to vždy navlhne..takže já dám prostě prádlo, co nechci žehlit, do koupelny a druhý den sbírám :think: proč ho nechceš mít doma, kvůli prostoru? Osobně si neumím představit mít prádlo venku 4 dny..mám minimálně pračku denně :think: ale neber to jak rypani, v rd mi to prostorově přijde právě snazší než v bytě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21714
14.12.21 14:59

Nechat venku jen pár hodin, nejlépe přes poledne, odpoledne, jak se zatáhne, prádlo dat dovnitř dosušit.
Určite nenechavat venku přes noc nebo několik dní, to navlhne, zasmradne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
14.12.21 15:03

Myslím, že v zimě a vlhku to neusušíš. Momentálně mi teploměr ukazuje 95% vlhkosti. Pokud to necháváš dva dny venku propracuješ se k plesnivýmu oblečení. Pořiď susičku, nedám na ní dopustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
14.12.21 15:07

Podle mě, i když to prádlo necháš venku 2 dny tak ho můžeš znova vyprat.. A hlavně ti navlhne a už ani nevoní tak aviváží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
14.12.21 15:08
@martina.se píše:
@Kolicek95 zlatá sušička.. venku jsem zkoušela a stejně to vždy navlhne..takže já dám prostě prádlo, co nechci žehlit, do koupelny a druhý den sbírám :think: proč ho nechceš mít doma, kvůli prostoru? Osobně si neumím představit mít prádlo venku 4 dny..mám minimálně pračku denně :think: ale neber to jak rypani, v rd mi to prostorově přijde právě snazší než v bytě :think:

Já mám taky tak pračku denně. Manžel nechce sušit vevnitř, aby nevlhnul dům a netvořila se plíseň. Taky ten balkon pojme čtyři plné pračky, je tam víc prostoru a je to estetičtější, nejsou nikde rozložené sušáky. Ale myslím, že se na to brzo vybodnu a venku budu sušit až na jaře nebo až bude větrno. Teď taky musím na věšení prádla oblíkat roční dítě, protože vervou mocí musí být na tom balkoně se mnou :lol: a to mě tedy těžce nebaví. Takže věším, když spí a zas mi to mokré prádlo někde leží… :roll: Hrozná organizace. Vytáhnu asi sušáky do chodby a bude, ať si manžel říká, co chce :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
53518
14.12.21 15:10
@Kolicek95 píše:
Mám asi trochu hloupý dotaz, ale potřebovala bych poradit, jak na sušení prádla venku v zimě. Zatím jsem vždy sušila venku jenom v létě a v zimě buď v bytě nebo v sušárně, ale teď bydlíme v RD, chci sušit venku celoročně. Vevnitř nechceme kvůli vlhkosti. Ale já jsem asi neschopná nebo nevím, ale já prostě nepoznám, jestli to je mokré nebo jenom studené. :zed: Kolikrát mám pocit, že je to suché a studené a po přenesení domů a ohřátí je to jasně vlhké. Nedávno mi strašně zasmrádla jedna várka prádla a já začínám být trochu paranoidní. Došla jsem k systému, že suším venku, a když už nepoznám, jestli to je studené nebo mokré, takže asi po dvou dnech, převěšuji dovnitř, kde to za několik málo hodin je prokazatelně suché. Ale připadám si trochu jak pitomec :lol:. Takové práce… Je fakt, že od té doby, co tu bydlíme, už nežehlím, jestli to nezasmrádlo i kvůli tomu, ale to by zas smrdělo všechno. Spíš jsem to poskládala mokré. No, každopádně, jak poznáte, že už můžete zvenku sbírat? Nějaké fígly, rady? Jak dlouho vám schne prádlo? Mně přijde, že venku to chce tak 4 dny :oops:. Jak poznám suché prádlo, až bude mrznout? To už budu úplně ztracená.

Na balkoně nechám klidně 4 dny. Pak donesu do bytu a hodně vlhké suším na topení. Třeba synovu bundu nebo oteplováky. Prádlo schne i v mrazu. Ale trvá to déle než v teplém počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
14.12.21 15:11
@AstraG píše:
Myslím, že v zimě a vlhku to neusušíš. Momentálně mi teploměr ukazuje 95% vlhkosti. Pokud to necháváš dva dny venku propracuješ se k plesnivýmu oblečení. Pořiď susičku, nedám na ní dopustit.

To mě taky napadlo, pořídit si vlhkoměr a řídit se jím. No, budeme brzo nahrazovat starou pračku, dosluhuje. Chtěla jsem pračkosušičku jen na občasné sušení, ale začínám uvažovat o dvou spotřebičích. :think: Zas v létě to sušení venku je skvělé.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
14.12.21 15:11

Ta jak je venku ted ti to nemá šanci uschnout. Naopak ti to tam zasmradne kor jestli někdo do 200 metrů pálí z komína. A ano plísen se tvořit může doma.. v byte v paneláku ne ale v RD ano kor pokud je starší.

Zapřemýšlej o sušičce..

• Citovat
  • Upravit
53518
14.12.21 15:12
@AstraG píše:

Suším prádlo jen venku a k plesnivému oblečení jsem se nedopracovala. Ždímám na největší otáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
14.12.21 15:13
@Russet píše:
Na balkoně nechám klidně 4 dny. Pak donesu do bytu a hodně vlhké suším na topení. Třeba synovu bundu nebo oteplováky. Prádlo schne i v mrazu. Ale trvá to déle než v teplém počasí.

Hm.. kdybych to nechala tady venku 4 dny tak to smrdí.. inverze a kolem ne přímo sousedi ale někde tu pálí v komíně a opravdu to smrdí kouřem. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
27584
14.12.21 15:14

Takhle suší naši lufťáci takže v pátek přijedou vyperou x praček pověsí v sobotu jim to zmokne v neděli seberou rozhodně to nemají suchý předpokládám že mokrý pověsí v chalupě a nechají nebo jestli vozí mokrý domů nevím moc tohle nechápu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3041
14.12.21 15:14

Já v zimě venku nesuším. Schne to dlouho a pak to stejně smrdí. Co si pořídit sušičku? Já ji mám v plánu, pořád mi tu zavazí sušák..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
14.12.21 15:20
@ka2ka píše:
Takhle suší naši lufťáci takže v pátek přijedou vyperou x praček pověsí v sobotu jim to zmokne v neděli seberou rozhodně to nemají suchý předpokládám že mokrý pověsí v chalupě a nechají nebo jestli vozí mokrý domů nevím moc tohle nechápu :think:
:mrgreen: :mrgreen: Já mám balkon krytý, určitě mi to nezmokne.
  • Citovat
  • Upravit
21714
14.12.21 15:21

Pověsim na sušák na balkoně a celý ten sušák přenesu dovnitř, počkam, až se to dosuší a posbírám. Nikam to nepřendávám na topení nebo šňůry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný