Vyúčtování za plyn v nájemním bytě

Anonymní
12.12.21 19:48

Vyúčtování za plyn v nájemním bytě

Hezký večer ;)
Bydlím v pronájmu, majitel mi není schopný dát vyúčtování za plyn. Myslite že když zavolám na infolinku řeknu číslo odborného místa, jméno a adresu majitele zda mi řeknou jestli byl nějaký přeplatek nebo ne? Plyn máme jen na topení, je tu kotel v celé bytové, topí se jen přes sezónu tak mi přijde divné, že by nebyl žádný přeplatek za dobu co se netopí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20924
12.12.21 19:51

Teďka budeš čučet. Ono ty zálohy jsou rozpocitany na celý rok na spotřebu. Kdybys platila jen zimu, tak platíš 2× tolik.

Ale on/jiný majitel celého domu dělá vyúčtování asi celému baráku/všem bytům najednou. Zeptej se sousedů jestli už mají, pak urguj.

Příspěvek upraven 12.12.21 v 19:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12973
12.12.21 19:51
@Anonymní píše:
Hezký večer ;)
Bydlím v pronájmu, majitel mi není schopný dát vyúčtování za plyn. Myslite že když zavolám na infolinku řeknu číslo odborného místa, jméno a adresu majitele zda mi řeknou jestli byl nějaký přeplatek nebo ne? Plyn máme jen na topení, je tu kotel v celé bytové, topí se jen přes sezónu tak mi přijde divné, že by nebyl žádný přeplatek za dobu co se netopí. :nevim:

To si myslím, že ti říct nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
12.12.21 20:07

Já mám takový dojem, že když jsem něco s Plynárnou řešila, tak jsem se musela něčím prokazovat/identifikovat např. část RČ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.12.21 20:20

Zálohy jsou rozpočítané na celý rok, aby jsi přes zimu nemusela platit majlant a v lét nic. Dodavatel není oprávněný ti cokoliv říct a hlavně, pokud máte plynovou kotelnu pro celý dům, bude ti to tak trochu k prdu. Rozpočítání spotřeby je dost složitý proces. Pokud chceš vyůčtování energií, tak o něj majitele písemně požádej, nejdřív se ovšem podívej do najemní smlouvy, jestli platíš zálohy nebo měsíční paušál. To je totiž rozdíl.

• Citovat
  • Upravit
65441
12.12.21 20:24

Tak vyúčtování se dává za kalendářní rok a to papírově někdy do konce března nebo dubna, ne? A peníze případně ještě později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
12.12.21 20:27

A to jako vyuctovani za lonsky rok, nebo jake?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
12.12.21 20:36
@Anonymní píše:
Hezký večer ;)
Bydlím v pronájmu, majitel mi není schopný dát vyúčtování za plyn. Myslite že když zavolám na infolinku řeknu číslo odborného místa, jméno a adresu majitele zda mi řeknou jestli byl nějaký přeplatek nebo ne? Plyn máme jen na topení, je tu kotel v celé bytové, topí se jen přes sezónu tak mi přijde divné, že by nebyl žádný přeplatek za dobu co se netopí. :nevim:

To ti určitě na infolnice neřeknou a zálohy máš nastavené na nějaký průměr ročně, jinak bys v zimě platila jednou tolik a v létě nic. Jen pro zajímavost, kolik máte měsíční zálohy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný