Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Teďka budeš čučet. Ono ty zálohy jsou rozpocitany na celý rok na spotřebu. Kdybys platila jen zimu, tak platíš 2× tolik.
Ale on/jiný majitel celého domu dělá vyúčtování asi celému baráku/všem bytům najednou. Zeptej se sousedů jestli už mají, pak urguj.
Příspěvek upraven 12.12.21 v 19:52
@Anonymní píše:
Hezký večer
Bydlím v pronájmu, majitel mi není schopný dát vyúčtování za plyn. Myslite že když zavolám na infolinku řeknu číslo odborného místa, jméno a adresu majitele zda mi řeknou jestli byl nějaký přeplatek nebo ne? Plyn máme jen na topení, je tu kotel v celé bytové, topí se jen přes sezónu tak mi přijde divné, že by nebyl žádný přeplatek za dobu co se netopí.
To si myslím, že ti říct nemůžou.
Já mám takový dojem, že když jsem něco s Plynárnou řešila, tak jsem se musela něčím prokazovat/identifikovat např. část RČ..
Zálohy jsou rozpočítané na celý rok, aby jsi přes zimu nemusela platit majlant a v lét nic. Dodavatel není oprávněný ti cokoliv říct a hlavně, pokud máte plynovou kotelnu pro celý dům, bude ti to tak trochu k prdu. Rozpočítání spotřeby je dost složitý proces. Pokud chceš vyůčtování energií, tak o něj majitele písemně požádej, nejdřív se ovšem podívej do najemní smlouvy, jestli platíš zálohy nebo měsíční paušál. To je totiž rozdíl.
Tak vyúčtování se dává za kalendářní rok a to papírově někdy do konce března nebo dubna, ne? A peníze případně ještě později.
@Anonymní píše:
Hezký večer
Bydlím v pronájmu, majitel mi není schopný dát vyúčtování za plyn. Myslite že když zavolám na infolinku řeknu číslo odborného místa, jméno a adresu majitele zda mi řeknou jestli byl nějaký přeplatek nebo ne? Plyn máme jen na topení, je tu kotel v celé bytové, topí se jen přes sezónu tak mi přijde divné, že by nebyl žádný přeplatek za dobu co se netopí.
To ti určitě na infolnice neřeknou a zálohy máš nastavené na nějaký průměr ročně, jinak bys v zimě platila jednou tolik a v létě nic. Jen pro zajímavost, kolik máte měsíční zálohy?
Hezký večer