Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kwacenka123 píše:
Ahoj holky, je možné, že tu již bylo podobné téma. Přesto zakládám, pokud nevadí. Jsem na začátku prvniho těhotenství přesněji 8+3tt. Hned jak mi vyšel první pozitivní test, tak jsem přestala kouřit a to jsem kouřila pravidelně 10 let bez přestávky a problém mi to vůbec nedělalo. Dítě je pro mě to nejkrásnější co se může v životě stát. Nepijí ani kavu, snažím se jíst zdravě atd. Přesto se najde jedna slabost. Nedokážu si odpustit vanu.Zvlášť teď v zimě. Někde jsem četla, že to pro plod není zdravé. Tak se chci zeptat vás zkušenějších, co vy a vana? Dopřávali jste si ji v těhotenství? Předem děkuji za reakce
Nedopřávala. Ale pokud není horká voda a neni to denně, vadit by to nemělo.
Teď v zimě, kdy je 16 stupňů?! ![]()
Ne, vynechala jsem ji. Horka voda se nemá a drepet ve vlažné je trochu mimo.
Koupala jsem se v prvním těhotenství a koupu se i teď jen vana nemá být horká
běžně ležím ve vaně i 30 minut a čtu si - jediný relax po dni se synem ![]()
A káva pokud je kvalitní tak můžeš až 3 šálky denně
úplně v klidu si dám jednou za čas kafe, Latte, cappuccino apod. Zase bych to tak moc neřešila, nebo se z toho zblázníš za těch 9 měsíců ![]()
Já si dopřávala vanu co to šlo, prostě jsem to milovala… Bylo to 15 let zpátky, na netu jsem tehdy nic nehledala. V 18 týdnu jsem začala krvácet a potratila. Zda to bylo tou vanou nevím, ale první šílená krev se spustila sotva sem vylezla z vany.
Prosím anonym
![]()
my vanu nemáme, ale dopřávám si horkou, dlouhou sprchu a neřešila jsem to
Pokud nebude moc horká a nenapustíš ji až po krk… Jinak v těhotenství je ženská náchylnější na všelijaké mykózy, tam bych to vynechala zcela. Z hlediska hygieny je sprcha samozřejmě nejlepší.
@Kwacenka123 Ahoj skvělý, že jsi se vzdala kouření! I já to tak měla
Vana by neměla byt horka, jinak si ji dat můžeš i když vlažná vana postrádá smysl. Moje gynekolozka tvrdí, že horka voda škodí plodu, takže jsem si ji odpustila… ![]()
Jo,vždycky jsem byla těhotná v zimě. Vanu můžeš,do 37 stupňů v pohodě.
Jo dopřávala, ale já se v ní umyju a jdu. Pokud je všechno v pořádku tak krátká koupel ti neublíží
za cigára máš
![]()
@Kwacenka123 píše:
Ahoj holky, je možné, že tu již bylo podobné téma. Přesto zakládám, pokud nevadí. Jsem na začátku prvniho těhotenství přesněji 8+3tt. Hned jak mi vyšel první pozitivní test, tak jsem přestala kouřit a to jsem kouřila pravidelně 10 let bez přestávky a problém mi to vůbec nedělalo. Dítě je pro mě to nejkrásnější co se může v životě stát. Nepijí ani kavu, snažím se jíst zdravě atd. Přesto se najde jedna slabost. Nedokážu si odpustit vanu.Zvlášť teď v zimě. Někde jsem četla, že to pro plod není zdravé. Tak se chci zeptat vás zkušenějších, co vy a vana? Dopřávali jste si ji v těhotenství? Předem děkuji za reakce
To vadi? Fakt? No ja horku vanu jsem nedavala ale ve sprse jsem davala dost horku vodu a mam 2 zdrave deti. Jestli mas strach tak to nedelej radsi.
Neměla by se, a už vůbec ne v prvním trimestru, kdy můžeš potratit i samovolně, natož když ti to dole prokrví voda 40 stupňová. Já jsem teď po odběru plodové vody a i v papírech mám napsáno, že po dobu 2-3 týdnů po zákroku vana vůbec, a sprcha jen vlažná, nic horkého, a to jsem už 19+1 ![]()
@Kwacenka123
Když jsem byla těhotná, tak jsem se ve vaně normálně koupala. Asi ne tak, že by se mi z vany kouřilo, jak občas dělám, ale vanu jsem si dopravala. Já v tom neviděla problém.
A ještě bych dodala že ležet ve vaně může být i „o hubu“, mně se od 7. týdne snad až do 13. motala hlava, a ležet v horké vaně a pak vstát tak 100% ležím, a to jsem jinak nikdy na motání hlavy netrpěla.
Ty jo moc děkuji za tolik příspěvků během chvilicky. Ale trošku jsem doufala, že se spíš doctu ať si ji dopřávám
ten anonymní příspěvek mě docela vyděsil, abych pravdu řekla a je mi to moc líto. Vim, že takové veci se stávají často, ale přestavit si to nedokážu ![]()
Každopádně jste mě přesvědčili, abych s vanou skoncovala. Vlažná vana pro mě nemá smysl, za to horká je jako orgasmus
ale těch pár měsícu to vydržím. Ta malá fazolka mi za to stoji
![]()